Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to jest normalne ze dentysta daje znieczulenie a nam kaza rodzic na zywca

Polecane posty

Gość gość

w wielu miastach w wielu szpitalach nadal kaza rodzic bez znieczulenia...

Gość gość
To nie jest normalne, ale Polska jest Polską.

Gość gość
wez nie przesadzaj, rodziłam 3 razy i bym nie chciała nigdy znieczulenia za to u dentysty bez znieczulenia na fotelu nie usiade

Gość gość
mam nie dlugo przed soba drugi porod, i za drugim razem tez mam juz omowione jakie chce znieczulenie, w zyciu nie zgodzilabym rodzic sie bez, pierwszy porod wspomniam milo, mam tylko nadzieje ze za tym razem tez wszystko sie uda, rodzic bez znieczulenia to jak isc na rzez, po co robic z siebie cierpietnice, w imie czego??

Gość gość
po co robic z siebie cierpietnice, w imie czego?? W imie dziecka.Znieczulenie szkodzi dziecku I chcesz tego czy nie to prawda.

Gość gość
Orientuje sie ktos ile kosztuje zzo?

Gość gość
Znieczulenie oslabia dziecko i spowalnia akcje porodowa ale gdyby mialo dziecku wyrzadzic szkody to dawno by zrezygnowali z jego podawania!!! Dzieki temu ze istnieje znieczulenie kobieta ma chec urodzic i wiecej wiary w siebie ze jest traktowana jak czlowiek! Kobieta powinna miec wybor!!!!

Gość gość
w jaki sposob epidural zaszkodzil mojemu dziecku??:) nic mi o tym nie wiadomo? czyzby epidural przenikal do krwioobiegu dziecka?? jezeli chodzi o moment parcia, tego probemu u mnie nie bylo, bo przez pierwsza faze , kiedy mialam tylko skurcze to dostalam pelny epidural, a pozniej juz dostalam epidural mobilny, czulam skurcze, takze moglam normalnie przec, wiec w jaki sposob te znieczulenie zaszkodzilo, chetnie poczytam ,

Gość gość
a i jeszcze , rodzilam od 12 w polodnie do 7 wieczorem, mysle ze jak na pierworodke to chyba nie bylo tragicznie dlugo, ze znieczuleniem..

Gość gość
skończcie juz z tymi porodami, znieczuleniami już nie mogę tego czytać załatw sobie cesarkę dostaniesz znieczulenie. ja urodziłam dwoje dzieci bez zoo i było OK, mogłabym nawet jutro iść rodzić :) wolę poród niż dentyste.

Gość gość
A który dentysta daje bezpłatne znieczulenie? Poza tym- u mnie w szpitalu akurat dają znieczulenie, u mnie nie zdążyli, mogę też stwierdzić że wolę poród bez znieczulenia niż zabiegi u dentysty...

Gość gość
a od kiedy dentysta bierze za znieczulenie pieniądze? gdyby faktycznie znieczulenie tak szkodziło dziecku jak to rozgłaszacie to nie można by było go podawać a stosuje je bardzo wiele kobiet. A poza tym jak np dziecko będzie chore to co tabletki mu nie dasz bo szkodzi? A każde tabletki szkodzą np na wątrobe...

Gość gość
Jednak Polki maja wode z mozgu zrobiona :O Upodlone, zezwierzecone a i tak beda bronic katow i swojego marnego losu :O

Gość gość
"A,który dentysta daje bezpłatne znieczulenie?"U mnie w szpitalu nawet jak chcesz zapłacić to i tak nie dają znieczulenia.P****y.

Gość gość
a od kiedy dentysta bierze za znieczulenie pieniądze? gdyby faktycznie znieczulenie tak szkodziło dziecku jak to rozgłaszacie to nie można by było go podawać a stosuje je bardzo wiele kobiet. A poza tym jak np dziecko będzie chore to co tabletki mu nie dasz bo szkodzi? A każde tabletki szkodzą np na wątrobe... xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx masło maślane nie wiem co chciałaś powiedzieć mieszasz pięć kwestii na raz chyba na kacu jesteś

Gość gość
jakie upodlone???? ty masz chyba coś z głową ja naprawde miło wspominam poród, nagroda była taka że wytrzymałabym nawet ból 4 razy silniejszy nie mierz wszystkich swoją miarą, to ze ty masz złe doświadczenie to nie nasza wina. Na żadnym etapie porodu nie czułam sie jak zwierzę, personel był super. ale ty i tak wiesz swoje.

A ja uważam, że KAŻDA kobieta powinna mieć możliwość skorzystania ze znieczulenia. Każda inaczej znosi poród, dla jednej to tylko chwila bólu, dla innej trauma.

Gość gość
Jedynie Polki zgadzaja sie na zwierzecy porod, bez znieczulenia. Jestescie upodlone i do tego tak ograniczone, ze nawet o tym nie wiecie. Zrobiono wam wode z mozgu, ubezwlasnowolniono, malo ktora samodzielnie mysli. Malo ktora, w ogole mysli :D

Gość gość
Scarlett masz absolutną rację ale niektórym kobietom nie da się tego przetłumaczyć bo uważają,że jeśli one urodziły bez znieczulenia to wszystkie inne też mają tak urodzić.I w życiu nie uwierzę w takie farmazony,że mogłyby pięć razy urodzić niż iść raz do dentysty.Głupie gadanie nie wiadomo po co.

Gość gość
niestety dzięki takiej polityce w Polskich szpitalach tyle kobiet kombinuje sobie na lewo CC. Zgadzam się w 100%, ze KAŻDA kobieta powinna mieć możliwość dostać znieczulenie, bo to, ze jakaś pani mogłaby rodzić nawet teraz to nie znaczy, że każda tak może. Nikt tego znieczulenia nie wetknie na siłę, natomiast kobiety cierpiące i CHCĄCE je dostać powinny mieć taką możliwość.

Gość gość
nie wiem u mnie w szpitalu gdzie rodzilam znieczulenie daja za darmo ale ja rodzilam niecale 3h jako pierworodka bez naciecia zreszta i nie zdazyli podac a chcialam tyle ze juz praktycznie mialam parte

Gość gość
Co za głupi temat. Co ma do tego dentysta ? I tu i tam trzeba tak samo prosić sie o znieczulenie, ale jak już się zażąda (odpowiednio wcześniej oczywiście) to nie odmówią. Przy porodzie są niechętni bo znieczulenie spowalnia akcje porodową, a co za tym idzie wolniejszy poród stanowi większe ryzyko że nastąpi niedotlenienie noworodka. Ale jak kobieta się uprze to dadzą to znieczulenie, więc nie jojczcie jakie to jestescie biedne. Autorko jak znasz szpital który tego nie robi to podaj nazwę szpitala i miasto. A już p********ie o Polsce to mnie rozjusza na maksa. Czy tu każdy temat trzeba sprowadzać do kraju, narodowości ??????? To już od dawna nawet nie jest nudne. To jest irytujące. Osoby które wiecznie o tym samym jak zacięte płyty. Nie pasuje wam kraj to wyjeździe. Acha i nie wracajcie jak bumerang na polskie fora. My nie mamy ochoty dalej łykać tego trucia.

Gość gość
dawałaś na żywca to teraz ródź na żywca

Gość exdebillmobilny
Gdyby faceci rodzili to juz dawno znieczulenie byloby standartem, tak jak jest przy rwaniu zebow

Gość gość
W Radomiu ani w jednym ani w drugim szpitalu nie ma zzo

Gość gość
jak ktos nie chce to niech nie bierze znieczulenia,ale powinno byc ogólno dostepne

Gość gość
Do gość z godzin 21:15 i 21:38 Ciągle piszesz tylko Polki to, Polski tamto.. Mniemam w takim razie że nie jesteś Polką. Jak to się stało że tak dobrze nauczyłaś się pisać po polsku ?

Gość gość
ja podobnie. urodzilam bez znieczulenia, poszlabym i po raz drugi. dentysta nie przejdzie;/nawet ze znieczuleniem:D

Gość gość
hmm a ja nigdy nie brałam znieczulenia u dentysty :) rodziłam 2 razy bez znieczulenia i jakoś mi to nie przeszkadza, u dentysty za znieczulenie się płaci i nie jest to standardem ze daje znieczulenie :):) nie wiem co jest tak strasznego u dentysty, to są sekundy czasem 10 min wiercenia i po kłopocie a poród znacznie gorszy, niemniej tez do wytrzymania

Gość gość
"Ciągle piszesz tylko Polki to, Polski tamto.. Mniemam w takim razie że nie jesteś Polką. Jak to się stało że tak dobrze nauczyłaś się pisać po polsku ?" :D A to taki wielki problem nauczyc sie obcego jezyka? :D Moj maz jest Polakiem, dzieci mowia po polsku, dlaczego ja nie mialabym nauczyc sie jezyka polskiego?