Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mańka29

Erytrocyty w moczu

Polecane posty

Gość Mańka29

Cześć wszystkim Odebrałam dziś wyniki moczu i w wynikach tych było napisane że mam erytrocyty świeże 3-5 w polu widzenia. Czy powinno mnie to niepokoić? miał ktoś kiedyś styczność z czymś takim? proszę o odpowiedz

Gość Mańka29
Chyba nikt mi nie pomoże tu ;-(

Gość urodzinkidzisiajmam
ja tak mialam, i dala mi leki na nie

Gość urodzinkidzisiajmam
mam dzis urodziny i tata mnie yebal hue hu ehue

Gość Mańka29
Byłam u lekarza i zaniepokoil ja ten wynik i musze powtórzyc badania le ja juz sie martwie Niby norma to 3-4 a ja mam 3-5 wiec nie az tak duzo ponad norme ale i tak sie boje ;-/

Gość Mańka29
Nie miesiączkę miałam jakieś 2 tyg temu. Poszłam na badanie bo bolało mnie z prawej strony pleców. Poszłam już z wynikami krwi i moczu. Krew ok a w moczu tylko te erytrocyty. Lekarz stwierdził ze raczej mam rwę kulszowa niż coś z nerka ale zaniepokoił go ten jeden wynik

Gość Mańka29
Leki dostałam na rwe kulszową a na te erytrocyty nie. Mam w poniedziałek powtórzyć badanie moczu

Gość Mańka29
No chyba nic innego mi nie zostaje. Miałam nadzieję że może ktoś miał podobny wynik i może ktoś wie co on oznacza

Gość gość
Zgadzam się z fanką, wynik do powtórzenia, bo takie przekroczenie normy równie dobrze może być błędem badania albo po prostu przypadkiem. Nie stresuj się specjalnie, bo widać, że lekarz ogarnięty skoro zlecił ponowne badania, a nie zbagatelizował sprawy :)