Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość auuttoorrkkaa gość

jaki kredyt wziac na dokonczenie budowy domu jakie wy braliscie

Polecane posty

Gość auuttoorrkkaa gość

maz obliczyl ze do wprowadzenia sie do domu potrzeba nam 85 tysiecy. Chcemy wziac 100 tysiecy kredytu. Dom juz stoi, zostala hydraulika tynki i dol wykonczyc. N o okolo stu tysiecy. Jaki kredyt sie bierze? Slyszalam cos o hipoteczno budowlanym? Jakie wy braliscie i jaka rate splacacie na ile lat?

Gość gość
100 tys na wykonczenie domu? Nam tyle poszlo na mieszkanie 70m

Gość gość
dół mojego domu ma 57m2. Postawilismy mały dom. Góra będzie zamknieta na kilka lat.

Gość Najszybszy w mieście
sda

Gość gość
Nie braliśmy żadnego kredytu, mamy 65metrowe mieszkanie. Nasze własne- nie banku :)

Gość gość
kolego wyżej chyba masz cos nie tak z głową pytam się jaki wy braliście kredyt a nie czy braliście wiec się nie wypowiadaj i czytaj ze zrozumieniem bo mnie g. obchodzi ze macie 65m2 mieszkanie.

Gość gość
Ile wydaliście na obecny stan domu ? Patrząc na moje doświadczenia to wykończenie wyniosło nas tyle co stan surowy zamknięty+instalacje

Gość gość
Mało wydaliśmy. Cos około 100 tysiecy. Tylko to maly dom dach dwuspadowy bez wykuszy itp. Dzialka 80 tysięcy.Mąż jest inzynierem budowy i trochę rzeczy miał "na czarno " Lub po znajomości bez vatu wiec naprawdę trudno powiedzieć ile wydaliśmy. Sporo jest jeszcze nie zrobione ale tylko na dół chcemy się wprowadzić a tam jest salon z kuchnia (cos około 30metrów), pokoj, łazienka, kotłownia i przedpokój.

Gość kuczorek
spróbuj w BZWBK. Ale 100tysiecy na wykończenie samego dołu to bardzo dużo, coś chyba źle liczycie. Jeszcze jak macie materiały bez vat to juz w ogole nie rozumiem...

Gość gość
kuczorek widac ,ze nie masz pojecia o budowie domu . sama hudraulika plus grzejniki i piec ... mysmy kupili za 1000zł bo z poadjnikiem traz tyle kosztuja ....a gdzie podłogi , łazienka z wyposazeniem kuchnia ....płytki do kuchnii na korytarze....i jeszcze pare rzeczy dojdzie ....wszytko tez zalezy ile jest metrazu..

Gość gość
poprawka piec za 10.000zł nie za tysiac zł :)

Gość wskazeczka8
Tylko jakie jest oprocentowanie tego kredytu? Myślę, że nie należy się patrzeć na szybkość zawieranej umowy a właśnie na oprocentowanie ... W tym celu skorzystajcie z porównywarki kredytów. Ja znalazłem takie porównanie na tej stronie: http://www.comperia.pl - warto jest sobie przejrzeć wszystkie oferty. Pozdrawiam.

Gość userrrka43
teraz na rynku jest tak wiele ofert różnych banków ze warto zapytac o to jakiegoś specjalisty, co jest dla nas bardziej opłącalne i udac sie np do open finance

Gość kolakkinka
Polecam tutaj zgłosić sie jednak do dobrego doradcy finansowego imperial.pl My trafiliśmy na Pana Macieja Trzmielewskiego i naprawde bardzo sobie chwalimy.

Gość gość
warto udać się do dobrego doradcy finansowego, który zna oferty wszystkich banków, ja korzystałam z usług open finance

Gość Izaaa82
Niestety wspomniany wyżej Maciej Trzmielewski jest jedynie agentem ubezpieczeniowym bez żadnego wykształcenia, nie mówiąc już o wykształceniu i jakiejkolwiek wiedzy finansowej...

Gość gość
najlepiej sie pytac doradcy, on bedzie wiedział jaki kredyt

Gość gość
Porównywarkom nie do konca wierze, bo te symulacje najczęściej sa robione przez automat. Lepsze jest offerunt, bo tu symulacje robia doradcy z rózncyh banków i np biorą pod uwage to, co się zanzcaza, jak się formularz wypełnia: czy to wysokość raty, czy to okres spłacania kredytu jest najważniejszy

Gość gość
doradca to jest spoko opcja. na pewno nie chodzenie od banku do banku, . chyba, że ma sie na to czas:)

Gość gość
No ja też korzystałam z offerunti przyznam szczerze, że bylam mile zaskoczona. Po pierwsze dobra opcja, bo nie musiałam się ruszać z domu, a po drugie rzeczywiście kredyt jest „szyty na miare”. Oferty, które podesłali mi doradcy były zgodne z kryteriami, które zaznaczyłam w formularzu.

Gość gość
My na wykończenie mieszkania bierzemy 70tys i właśnie pod hipotekę, bo wychodzi ok polowe taniej niż gotówkowy. Najlepiej idz do doradcy finansowego, nic Cie to nie kosztuje a dobry zalatwi Ci dużo taniej kredyt niż byś sama kombinowala

Gość gość
Na dokończenie budowy wzięłabym na twoim miejscu pożyczkę hipoteczną, bo ma niskie oprocentowanie, przynajmniej tutaj http://pfphermes.pl/ i można swobodnie przeznaczyć ją na dokończenie budowy ;)