Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słoneczko_p

Nieprzespane noce jak sobie radzicie

Polecane posty

Gość słoneczko_p

Witam Kochane mamusie :) Może podzielicie sie doświadczeniami. Jak długo wasze dzieciaczki nie przyspiały całych nocy? Jak sobie radzicie z nieprzespanymi nockami? Jak to wygląda u was? Pozdrawiam

Gość gość
póki nie wróciłam po macierzyńskim do pracy bywało, że odsypiałam w dzień razem z dzieckiem. Cały czas karmię piersią, więc i dziecko budzi się, już było kilka nocy przespanych ale zaczęły wychodzić 4 i 3. Moja metoda biorę dziecko do łóżka po pierwszej pobudce i śpi z nami. Jak dodać sobie energii? Zdrowe odżywianie i sport.

Gość gość
moje dzieci cała trójka zaczeła przesypiac noce jak skonczyli 2 miesiace, takze ja nie wiem co to sa nieprzespane noce :)

Gość słoneczko_p
No to zazdroszczę :) Mój skończył 3 miesiace i na koncie jedna przespana noc :) do 7 rano. W nocy budzi sie raz na mleczko no chyba ze cos mu dolega to czesciej. Ale wiem ze potrafi juz przespac noc bez mleczka.

Gość słoneczko_p
a ja nie mam w dzien sie przespac bo mój malutki w dzien spi góra 20 minut.

Gość gość
nie przesadzaj jak ci się budzi raz, to chyba nie jesteś zaraz niewyspana :)

Gość gość
Sa rozne dzieci i zazdroszcze mama ktorych maluchy przesypiaja cala noc. Ja z corka mialam koszmar do 2 roku zycia budzila sie w nocy czasami i po10 razy. Taka byla i juz. I wstawala po 6. Nic jej nie dolegalo. Po prostu nie spala, chciala pic albo chciala sie przytulic. Dzis ma 3,5roku i przesypia cale noce chpc zpstalo jej wczesne wstawanie mimo ze czasem pozno chodzi spac. Inaczej jest z synkiem. Ma obecnie 7miesiecy i budzi mi sie raz w nocy i spi do 8 -9 wiec jestem bardzo zadowolona. Po tym jak corka nas "przeczolgala" to poprostu luksus!

Gość gość
moj syn wczoraj skonczyl 2 miesiace , idzie spac o 21, potem pobudka o 1-2 potem pobudka o 5 o koniec spania...masakra, dodam ze od dwoch nocy straszniie sie wierci od okolo godziny 1 , rzuca sie po calym lozku, steka i sie wybudza...wiec dwie osttanie noce spalam po 2 godziny....moze wiecie co jest przyczyna tego jego wiercenia sie w nocy?

Gość słoneczko_p
a jak radziłyście sobie z rutyną dnia? Czy u was to nie wystapiło?:) Mnie dopadło dopiero teraz, wieczorem zdaje sobie sprawę że znów czeka mnie to samo . Najgorsze jest to że juz sie tak zasiedziałam z synem ze nawet gdybym zostawiła go z partnerem to mi sie nie chce jechac na zakupy bo nie mam sił, wolę odpoczać. Poza tym dłużej niz godzina bez synka to jakos tak pusto :) I koło sie zamyka.

Gość słoneczko_p
Ja myślę ze cos mu dolega, może brzuszek a może cos innego. Mój przez około tydzien chodził spac o 22 gdzie normalnie o 20 juz spi i wstwał o 24 na mleko i o 2 już był koniec spania . To trwało tydzien okazało sie ze oczko go bolało. Także ja myśle ze takiego zchowania na pewno jest jakas przyczyna. Cos mu nie pozwala spac

Gość gość
Ja tam korzystam z kazdej chwili kiedy moge małego zostawic z mezem. Ale fakt poniedzialki sa ciezkie bo zawsze sobie uswiadamiam ze czeka mnie 5 takich samych dni... masakra.

Gość gość
a moze to objawy poczatkujacej kolki? jak myslicie?

Nie wiem co to znaczy nieprzespane noce córka miała miesiąc i przestalam ją wybudzac do karmienia. Od tamtej pory przesypia całe noce. Budzi się czasami raz w nocy ale to koło 4 nad ranem 20 minut je i dalej śpi do 7. Po kąpieli długo leży przy piersi około 40 minut. Je do syta i śpi o rana . Teraz ma 3 miesiące i rzadko jej się zdarzy obudzić nawet koło 4

Gość gość
do gościa z 9:31 mój synek też łądnei spał ma niecałe 2 miesiące aż pewnej nocy właśnie zaczął plakac stękać i okazało sie ze mu niewygodnie było w bodziakach bo skopywał sie. Stopki wysuwały sie z bodziaka i przez to nie mógł nóżek wyprostowac bo ciągnał cały materiał z plecków i przez to plakał - zaobserwuj jak mały zachowuje sie w ubranku w którym śpi.

Gość słoneczko_p
A dzien z dzieckiem wygląda tak samo bo maluszki lubią miec rytm dnia . Ja sobie poukładam wszystko tak żeby miec czas posprzatac ugotowac i sie ogarnac no i oczywiscie bawic sie z maluszkiem. Ale jakby nie było ciagle to samo.

Gość gość
dodam ze syn robi kupe raz na dwa dni ale pediatra powiedzila ze to normalne ,chociaz zcasem widze ze sprawia mu to trudnosci,jest karmiony glownie moim mlekiem ale tez dokarmiam bebiko

Gość słoneczko_p
Dokładnie to może byc niewygodne ubranko a moze mu za ciepło, albo za chłodno. Moze zmieniłas mu jakis kosmetyk ?

Gość słoneczko_p
To może spróbuj go przepajac? chociaz Twoje mleko mu dostarcza wszystko co potrzebuje. Może bąki go budzą? Mojego budziły to dostał koper włoski i przeszło a jak było na prawdę cieżko to bobotic. Mój miał czas ze chrapanie go budziło ale to wczesniej, w okresie noworodkowym.

Gość gość
Rozwala mnie jak ktos zadaje pytanie: Jak sobie radzilyscie z nieprzespanymi nocami i zaraz znajduje sie kilka osob ktore pisza ze nie wiedza co to nieprzespane noce... To po cholere sie wypowiadaja w tym temacie? To jest jakis problem z czytaniem ze zrozumieniem?

Gość słoneczko_p
Poza tym z tego co wiem to dzieciaczek na piersi robi kupkę praktycznie przy kazdym karmieniu. mój co prawda był krótko na piersi. Na modyfikowanym robi rzadziej i to noramalne.

Gość nie narzekaj
nie przesadzaj! jak masz małe dizecko i nie pzresypiasz nocy to możesz się zdrzemnąć w dzięń, jak dziecko śpi! nie rób dramatu! Ja nie mam dziecka i tez ciagle zarwane nocki, śpie średnio po 4 godz. i MUSZE wstac rano o 6 do pracy i być zwarta i gotowa. A jak siedzisz w domu z dzieckiem to masz luuuz bluus po prostu, więc nie narzekaj!

Gość gość
urodz dziecko to pogadamy bo nie masz pojecia o czym mowisz

Gość słoneczko_p
Zgadzam sie z gosciem wyzej. Nie masz pojecia co mówisz. Poza tym w wątku padło pytanie do mam a Ty chyba mamą nie jestes.

Gość nie narzekaj
idz do pracy po 3-4 godzinach snu!! topogadamy! nie mas zpojecia o czym mówisz! ja nie moge byc zaspana w ciągu dnia, nie moge sie zdrzemnąć odpoczac, posiedziec w spokoju nie plec mamuśkoooo Wszystkie widze traktuja dziecko jak kule u nogi! a podobno do dziecka to inaczej sie wstaje, hehe

Gość gość
a co Ty myslisz ze ja nie pracowalam przed ciaza? I wyobraz sobie zdarzalo mi sie pracowac do 21 isc spac o 23 i wstawac kolo 5 i znow do pracy na 7. Wiec ja wiem co to znaczy wstawac niewyspana do pracy ale ty o nieprzespanych nocach z dzieckiem nie wiesz nic wiec nie dyskutuj.

Gość słoneczko_p
Eh brak słow . Uwierz ze my tez nie mozemy byc zaspane nie mozemy posiedziec w spokoju nawet chwili ani sie zdrzemnac bo nie kazdy malec spi w dzien. Ty wrócisz z roboty i masz wolne a my nie mamy wolnego przez 24 h/ 24. I dziecko to nie kula u nogi !! Urodź dziecko to pogadamy a tym czasem żegnamy Cie.

Gość buahahahahhahah
a co Ty myslisz ze ja nie pracowalam przed ciaza? własnie PRZED :) a teraz mozesz spac w ciągu dnia , iec nie narzekaj babooo

Gość słoneczko_p
Dokładnie a zdarza sie ze przez tydzien sie oka nie zmruży bo maluszkowi cos dolega. Chciałabys przez tydzien przespac łacznie z 3 godziny? i miec cierpliwosc? Dziecko musi zadbane nakarmione przebrane i zamiast spac to nosisz i rozkminiasz co go boli jak mu pomóc. A sama na oczy nie widzisz i spisz na stojąco. Wiec nie wypowiadaj sie. Kazda z nas przed ciąża pracowała imprezowała i zarywała nocki ale to Ty narzekasz i w dodatku nie wiesz co mówisz.

Gość nie narzekaj
ohoho, uciemiżżone mamuśki sie odezały NIGDY nie chciałabym żeby moj amatka tak na mnei narzekała - dziecko - kula u nigi, nie daje sie wyspac!!! olabogaaa, wybrane pzrez los, nie mogą spac, po prostu dramat, a siedza całą ciąże na zwolnieniu, potem siedza w domu z dzieciakiem, i narzekaja jeszcze do roboty! nudzi wam sie i siedzici ena KAfe :P :D milfy jedne

Gość gość
pieścicie si ei tyle! wziąc duuope w garść i tyle! a nie wszedzi esie zalic i skarzyc