Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamilka326

jedzenie w trakcie ciąży

Polecane posty

pomocy!!! jestem w trzecim miesiącu ciąży. od ponad tygodnia nie dam rady jeść. na początku jadłam dużo słodkiego, potem przyszedł czas na ostre smaki (kiełbaska z musztardą). teraz nie dam rady jeść już w ogóle:( Nic. wiem że muszę, więc jem na siłę. są to małe ilości, ale zawsze coś......ciągle mam odruch wymiotny. jestem słaba, są chwile że nawet do łazienki nie dam rady sama dojść. boję się że zaszkodzę maleństwu, a kolejną wizytę u lekarza mam za dwa tygodnie. pomóżcie. co mam zrobić?:(

Gość gość
do lekarza!

Gość gość
ja prawie nic nie jadłam w jednej i drugiej ciąży do 18tygdonia zamiast tyć sporo chudłam , leżałam całe dnie w łóżku i nie miałam siły wstać, dziecko da sobie radę będzie brało z Ciebie z twoich zapasów witamin itp nie obawiaj się ,jedyne zagrożenie to gdybyś się odwodniła. - dużo wymiotów np także po wypiciu wody. W pierwszej ciąży z 53kg przytyłam do 61kg do 20 tygodnia nie przybyło mi nic - urodziłam zdrową córę w 38tygodniu z wagą 3,5 kg :) także jak widać mała ze mną nie głodowała

Gość gość
jedz tylko to na co masz ochotę, małe porcje ale moja rada jest taka, żebyś nie dopuszczała do głodu bo z tego powodu tez możesz mieć mdłości. Wiem, że bardzo trudno się zmusić do jedzenia ale pomyśl co byś zjadła i to jedz.