Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety w Polsce zarabiają o wiele mniej niż mężczyźni

Polecane posty

Gość gość

daleko nam do Szwecji czy Danii

Gość gość
No i dobrze. Jak zarabiają więcej to już im odbija palma.

Gość gość
tak? A w jaki sposób?

Gość gość
A w taki f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5620490

Gość Wybredny232
Uwierz, niejedna studentka zarabia więcej ;)

Gość gość
nieprawda przyklad: zarobki przed ślubem: facet - 2.300, kobieta - 1700 zarobki po ślubie: facet - 0, kobieta - 4.000

Gość gość
W Anglii tak samo !!!

Gość gość
nie wchodzcie na ten link, to filmik jakiejs chorej psychicznie baby

Gość gość
Po 1 to facet placi na randkach po 2 chcecie faceta lepiej zarabiajacego od was Po 3 to facet kupuje pierscionek zareczynowy itd.

Gość gość
a po co kobitom wiecej pieniedzy ? pracodawca na rownozednym stanowisku woli facetowi dac wiecej niz kobiecie dlaczego bo kobiety sa mniej dyspozycyjne , wieczne zwolnienia , chorobowe na dzieci ! mniej zaangazowane w prace i jak ktos wyzej napisal mniej kompetentne tzn. slabi fachowcy i specjalistki.

Po co taką ściemę walisz? Kłamstwo i brudna propaganda...!!!

Gość gość
jw kobiety to niepewny pracownik, macierzyński, dzieci, brak dyspozycyjnosci, w pracy czesto woli zajmowac sie plotkami, kawkami niz pracą, kieruje sie emocjami zamiast siąsc i zając porzadnie praca, duzą role odgrywają tez stereootypy ale dobry fachowiec zawsze znajdzie dobrze platną prace a slaby ? bedzie narzekal na dyskryminacje kobiet

Gość gość
dokladnie facet jak przychodzi do roboty planuje , uklada i rozporzadza czasem w ten sposob by ta prace wykonac ! Z koncentrowany i oddany , zaangazowany , kompetetny , dyspozycyjny a kobiety co tylko kawusie ,plotki !

Gość gość
A po co wam pieniadze siedziec w domu i dzieci wychowywac do tego sie nadajecie:)

Brednie. Wszędzie jest z góry ustawiona stawka dla wszystkich. Jak premii nie dostajecie, to już nie nasza wina, że nie potraficie jej sobie wypracować. Tyle w temacie...

Gość gość
Co mnie twoja premia obchodzi ? Nie zmienia to faktu ze kobiety do roboty sie nie nadaja !

Gość gość
jakiś robol chyba to napisał

Gość gość
co za debilizm, ze stawki są WSZĘDZIE ustalone dla wszystkich, raczej widełki, a dostajesz tyle ile sobie wynegocjujesz, adekwatnie do tego co sobą reprezentujesz. Więc winić należy tylko siebie.

Gość gość
u mnie w pracy to faceci sa wiekszymi plotkarzami i to oni wychodza sobie po rownych 8h. A ja siedze az zrobie tak jak byc powinno bo jestem perfekcjonistka. Zarabiam tyle co moj maz - swego czasu to ja zarabialam wiecej.

No to Panie i Panowie proszę ćwiczyć siłę perswazji, zamiast podklepywać lewicową propagandę. Pracowałem w kilku miejscach, wszędzie kobiety dostawały tyle, co mężczyźni, więc nie trafiłyście na podatny grunt ze swoimi bredniami . . .

Gość gość
Swyft - Biedronka, Lidl i magazyny się nie liczą, tam kazdy zarabia tyle samo :classic_cool:

Gość gość
Sorry, ja pisałam o pracy umysłowej, nie wiem jakie są realia w biedronce

Gość gość
facet po opłaceniu randek musi mieć coś na życie - wy na randkach nie płacicie facet wg kobiet musi utrzymywać całą rodzinę - wy wydajecie tylko na swoje potrzeby więc nie potrzebujecie tyle samo

Ja to się nie liczą? Wszystko się liczy. Ktoś rzucił hasło: "Kobiety w Polsce zarabiają o wiele mniej niż mężczyźni", ktoś jest konsekwentny... A jeśli nie umiecie sobie wynegocjować stawki, to coś widać, że kulawo z waszymi zdolnościami umysłowymi. Poza tym znając dzisiejsze warunki, około 50% waszych pracodawców stanowią kobiety. Więc pretensje powinnyście mieć tylko i wyłącznie do siebie... :)

Aha i nigdy nie robiłem w lidlu, biedronce i magazynie tak a propos...:classic_cool: