Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ło jezusiu

menu na tydzien dla rodziny

Polecane posty

Gość ło jezusiu

dziwczyny te które gotuja same obiady proszę napiszcie jak rozplanować mądrze jadłospis na caly tydzień dla rodziny z malym dzieckiem / dziecmi do lat 3 tak żeby było zdrowo i tanio i żeby się za bardzo nie narobić (zadnych dzwactw, proste i szybkie dania). chodzi mi o takie rady w stylu, ze w niedziele gotuje rosol, w poniedziałek robie z niego pomidorową z makaronem, reszta makaranu zostaje na następny dzień , robie sos itd. jakie dania warto zamrozić? i ogolnie jak się zorganizować?

Gość gość
bigos,pierogi,fasolka po brytonsku, zupy,gulasze, miesa w sosach to wszystko mozesz mrozic i jeszcze wiele innych. Gotuj wiecej i zamrazaj to po jakims czesie nazbiera ci sie pare roznych dan i tydzien masz z glowy. Ja ukladam menu na tydzien z rzeczy ktore sa w domu.Raz w miesiacu jedziemy na zakupy i kupuje mieso,ziemniaki, kasze,makarony itp. Mam zapas z tego robie tygodniowe menu i dokupuje tylko jezeli cos mi potzrba np.smietane itp. Co 2-3 dni kupuje chleb nabial wedline owoce i warzywa na sniadania i kolacje

Gość ło jezusiu
pytam bo do tej pory robiłam codziennie zakupy, a teraz wracam do pracy i musze się lepiej zorganizować

Gość gość
A robisz jedno- czy dwudaniowe obiady? I zupa akceptujesz jako pełny posiłek? Chcesz bardzo ogólnie czy szukasz konkretnych przepisów? Co do zamrażania- ja rzadko zamrażam obiady, jednak, mam awaryjnie zamrożony rosół w kostkach, mrożę pierogi bo te robię hurtowo, no i warzywa jeśli mam za dużo.

Gość ło jezusiu
raczej dwudaniowe, musi być zupa codziennie bo dziecko drugie danie to tak bardziej dziobie niż je jeżeli gęsta mięsna zupa to może być jako jedyne dnie