Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mmmmmmmm123

SIERPIEŃ 2014

Polecane posty

mamcia mój synek to już ma stały rytm dnia (teraz wszystko łeb wzięło bo tydzień wolnego) pobudka 6.15-6:30. Tak z godzinkę pobaraszkuje, potem idzie spać i się budzi co ok 1.5h, smiejemy się, że na jedzenie bo co 2h mam w pracy pauzę :) Od 14 zaczyna istne harce, i tak do 16. Później oboje padamy ze zmęczenie i dopiero ok 19, jak już się położę to tak do 22 baraszkuje. I tak codziennie było przez jakieś 8 tygodni. Teraz to nigdy nie wiem kiedy wstanie i kiedy pójdzie spać ale od wtorku wracamy do codzienności. Miałam robić glukozę ale zabrakło czasu. Spróbuję się dowiedzieć czy dam rade jeszcze jutro to zrobić. Dostałam multum ciuszków i powiem Wam, że jak zaczęłam je przeglądać to takie realne się to wszystko zrobiło... We wtorek wybrałam sie na zakupy, nakupowałam koszulek do pracy bo te sprzed ciąży ledwo się mieszczę. Bawełniane sweterki ładnie się układały na brzuchu ale prawie 90cm coraz trudniej mi upchnąć :P w Housie świetne promocje były na całkiem ładne koszulki w których nie czułam się jak wielorybek więc zaszalałam :D chyba pierwszy raz od... nawet nie pamiętam kiedy sobie tyle ubran kupiłam :O Cieszę się dziewczyny, że nasze maluchy sa silne i zdrowe! Oby tak zostało przez kolejne tygodnie :) A co do terminu to faktycznie szykujemy się na 01.08. Albo urodzę później dużego chłopaka albo po prostu ciąża jest 2 tygodnie starsza a żaden kolejny lekarz nie chciał wątpić w kompetencje poprzedniego i potwierdzał termin pierwszego lekarza, który notabene powiedział mi, że wydaje mu się, że ciąża jest własnie 2 tygodnie starsza :]

Gość mamcia23
Przygotowania do świąt są u mnie wyjątkowo inne niż co rok :) Na każde święta szykowaliśmy rodzinne obiady co u nas równa się 20 osób, w tym roku wyręcza mnie szwagierka jedziemy do niej, a w drugi robię tylko śniadanie i do mamusi :) ale porządki trzeba było zrobić, ciasta dla siebie i szwagierki dziś, no i takie dokańczanie ale pierwszy rok się nie przemęczam i pewnie ostatni :) Iblea to takie realne... Prawda? :) Ja po malowaniu jak urządziłam sypialnie, zamówiłam komodę, zaniosłam giga misia do pralni, którego zawsze mówiłam, że wyjmę na narodziny maleństwa, sprawdzam w kalendarzu, że to już tylko może 15 tygodni mi zostało, jak córcia mocniej kopie to aż nie dowierzam, ze to wszystko już niedaleko... :) ale cieszę się bardzo! Wczoraj u mnie była potworna burza, a dziś piękny dzień :) Życzę Wam wszystkim udanych, rodzinnych Świąt, zdrowych bobasków, lekkich porodów i żeby nasze pociechy dawały nam same radości jak teraz jak nosimy je pod sercami :) *** 25 tc 05.08.2014 tp

Gość mamcia23
Halo, halo :) Witam poświątecznie :) jak tam Święta mijają? Chyba super, bo nikt nie pisał :) My z córcią objadłyśmy się za wszystkie czasy i dziś spać się nie dało z objedzenia :) *** 26 tc, 05.08.14 tp

Gość pati02067
Witam Mamuśki..:)) święta minęły bardzo szybko...dzisiaj kolejna wizyta u lekarza. ciekawe co teraz nam powie..:)) najgorsze jest to, że po tym świątecznym przejedzeniu czeka mnie glukoza....:// maleństwo już nieźle fika w moim brzuszku...czuję je praktycznie na każdym kroku...:)))) a wieczorami można gołym okiem zauważyć gdzie aktualnie się znajduje...widać przez skórę jak podskakuje...:))

Gość Magdalenka23
Ja moge tyle po swietach powiedziec...najedzona az za bardzo,nie chce nawet myslec ile mi przybylo:)teraz postanowilam troche ograniczyc jedzienie i jesc lekie rzeczy:)ja glukoze na szczescie robilam przed swietami:) Teraz planuje druga impreze 2 urodzinki mojego syna bo to juz tuz tuz:)

Gość mamcia23
patio oj glukoza po świętach... U mnie było by 300 :) Magdalenka super, że organizujesz taką imprezkę :) ja za tydzień robię jeszcze rodzinny obiad i jakiegoś grilla na majówkę trzeba ogarnąć :) na jednego jestem już umówiona :) aż mi ślinka leci, a ile przybrałam lepiej nie myślę o tym trzeba przystopować ale jak to zrobić jak tu tyle pyszności :)

Gość Magdalenka23
mamcia23 u mnie akurat tak sie sklada ze urodziny moj syn ma 1 maja wiec bedzie i majowka i impreza:)oby tylko pogoda dopisala:)

Gość Magdalenka23
Ale tutaj cisza...

Gość pati02067
Witam :)) Dostałam wczoraj skierowanie na glukozę, ale na szczęście nie muszę jej robić na hura...mam na to 2 tyg. muszę się jakoś zmotywować...:)) Z maleństwem wszystko w porządku...zdrowiutkie, bardzo *****iwe i serduszko ładnie pracuje..:)) Dzieciątko chyba wie że nie chcemy znać płci, bo za każdym razem chowa się przed doktorkiem...:)) Świadome maleństwo...:D

Gość Magdalenka23
pati02067 nie chcesz znac plci?podziwiam cie:)ja bym nie wytrzymala:)

Witajcie kobietki. :) Ciesze sie ze u was wszystko dobrze. Ja nawet nie chce wiedziec ile waga pokaze po świętach:) Glukoza tez juz za mna przed świętami robilam... Magdalenka23 to napewno sie wybawisz:) Pati02067 a masz jakieś przeczucia kto tak siedzi u cb w brzuszku?

Gość gość
dziewczyny czy prenalen syrop jest dobry dla kobiet w ciazy

Gość pati02067
Dla nas ciąża jest ogromnym prezentem. Juz nie mogliśmy sie doczekać. Dlatego nie ważne co sie urodzi byleby było zdrowe. Kupuje neutralne ubrania a potem zobaczymy:-)

Gosciu ja pilam ten syrop i kestem zadowolona 2 dni i choroba minęła a mialam zatoki wiec mi pomoglo i na kaszel tez dobre tylko ma krotki termin waznosci bo nawet polowy nie zuzylam i musialam wyrzucic...

Gość gość
paula2292 dzieki za odpowiedz

Gość pati02067
Wydaję mi się że będzie chłopak sądząc po tym jak się wierci i kopie, a znowu mąż mówi że będzie córunia..:)) Przyszłemu pradziadkowi sniła się prawnuczka....zobaczymy już niedługo kto miał rację...:D

Gość mamcia23
patio mi się wydaje, że tata będzie miał racje :) U nas wszyscy mówili mi, że będę mieć chłopca- sama zaczęłam w to wierzyć, a tylko mój M mówił, że jemu się wydaje, że będzie dziewczynka i miał racje tatuś :) ale i tak podziwiam, że nie kusi Was by poznać płeć :)U mnie wczoraj Mąż po raz pierwszy poczuł jak maleńka dawała kopniaki ale miał minę :) a powracając do świąt to dziewczyny jaki ja mam apetyt po nich to ho ho :)

Gość pati02067
Zobaczymy czy Tatuś będzie miał rację..:)) i ta niewiedza wcale nam nie przeszkadza. Mój Mąż często wieczorem obserwuje maleństwo w moim brzuszku jak się porusza i gdzie zapuka...:D bo niesamowicie widać:)) po świętach nawet nie przytyłam za dużo po tym jak się czasem objadam. nie odmawiam sobie niczego chyba że nie jest to zdrowe. tak to jem wszystko i przytyłam przez miesiąc trochę ponad 1 kg. .:))

Ale tu cisza... gdzie sie podziewacie?? Chyba kazda korzysta z pięknej pogody :) jak wasze samopoczucie?

Gość pati02067
Pogoda naprawdę dopisuje..:)) trzeba korzystać bo na weekend ma się zepsuć....:/ dzisiaj byłam na glukozie i powiem wam że wcale nie było tak źle, a wyniki mam idealne..:)) najgorsze było to czekanie... ale najważniejsze, że mam to za sobą..:))

Gość natalaRz
Dla mnie glukoza to tragedia byla ale dalam rade i wyszla ok :):0 dziewczyny ja juz 27 tydzien, jak sobie pomysle ze zostalo tylko 13 tyg to az cieplutko sie robi na serduchu..... a maly sie wierci i kreci calymi dniami :)

U mnie 25 tydzień leci. Mam czasem takie dni ze mam wrażenie ze mala sie nie rusza i się denerwuje a następnego dnia robi takie fikolki ze momentami az boli. Wizytę mam we wtorek zobaczymy co tam slychac u niej ile wazy i mierzy. A brzuszek juz mam spory

Gość natalaRz
Też tak mialam, bałam sie bardzo, Ignaś przetrzymywał mnie do poznych godzin porannych, a jak już sie ruszyl to ulga taka, ze hej. Ja wizyte mam 7 maja i lekarka zapowiedziala, ze maly juz może ważyc ponad kilogram :) po plecach tez juz czuje ten ciężar, wieczorami bywa naprawde ciezko.

Czesc dziewczynki , pamietacie mnie jeszcze?nie sledze juz naszego tzn waszego forum bo moje sie ze serduszko mi peknie ale caly czas trzymam za was kciuki. Mam nadzieje ze u was wszystko ok?nie będę pisac co u mnie bo nie chce nikogo dolowac Zmagan sie teraz z pologiem mam wrazenie ze ze mna jest cos nie tak ,jak sa tu jakieś mamy i mamy aniołkow moze cos poradza bo internet tylko mowi o połogu szczesliwych mam. W zyciu nie myslalam ze mozna tak tesknic za kims kogo się nigdy nie widziało:(pozdrawiam was

Gość gośćsierpniówka2014
K1988 - może tu znajdziesz przydatne informacje: w w w. dlaczego. org. p l w w w. bydalejisc. p l Zlikwiduj spacje! Ta druga Fundacja prowadzi grupy wsparcia w różnych miastach. Może będzie spotkanie gdzieś blisko Twojego miejsca zamieszkania. Mają też dyżury telefoniczne psychologów (którzy też doświadczyli straty dziecka, więc znają temat). sierpniówka2014

Gość mamcia23
K1988 spróbuj skorzystać z tych adresów może pomoże... Jest aż tak źle? :( Dziewczyny od wczoraj próbowałam napisać ale mnie biorą za spam!

Gość mamcia23
Dziś byłam w sklepie z wózkami bardzo zainteresował mnie wózek TAKO city move, wiecie coś o nich, bardzo mi podpasowały zwłaszcza, ze są 3w1. Miłego dzionka :)

Dzień dobry! Piękny niedzielny poranek dziś mamy! mamcia23, my mamy tutaj producenta tako, znajome które mają te wózki są zadowolnone. Ja wybieram przede wszystkim ze względu na wagę (to i tak będzie cyrk: będę musiała wprowadzać i sprowadzać z 2 piętra, z chorym kręgosłupem: dziecko, wózek i dwa psy) i znalazłam taki: http:// camarelo.pl/ w6.html My też mamy już glukoze za sobą, wyniki idealne, ale Rysiu zkurza, strasznie mało się rusza. Od niechcenia gdzieś się przekręci, lekko uderzy jak się po brzuchu pomasuję, ale generalnie to śpi. Cały czas:/

Gość gość
może jeszcze nie wszystkie ruchy Jego odczuwasz

Witajcie. U nas pogoda nie rozpieszcza. Moze uda sie wyjsc na jakis spacerek o ile nie zacznie padać. Aramis140108 ja tez niestety z 2 piętra bede wszystko targac. Co do ruchow napewno maly sie rusza a poprostu nie jesteś w stanie stwierdzic w którym momencie bo jesteś w ruchu. Milego dzionka :)