Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasmucona ja

chce miec dziecko ale nie mam warunkow

Polecane posty

Gość zasmucona ja

mieszkamy z mezem u tesciow bo nie stac nas na wynajem. Mamy 1 pokoj ktory ma zaledwie 12m2 a kuhnie i lazienke mamy wspulna. Ja ostatnio mowilam tesciowej ze chce dziecko a ta wyjechala do mnie z geba zebym sie nawet nie warzyla zachodzic w ciaze pod jej dachem:( Nie wiem jak ona tak mogla powiedziec??? Bylo mi strasznie przykro i powiedzialam mezowi a ona to ze jak chcemy to zrobimy dziecko i nic ona nie ma do gadania. Tylko czy jest sens robic dziecko w akich warunkach? Niby ludzie majom gorzej ale to nie przekonuje mnie do konca. co o tym myslicie???

Gość gość
kup najpierw słownik, potem wyprowadź się od teściów, a na koniec bierz się za robienie dzieci analfabetko

Gość zasmucona ja
wiesz poprawne pisanie to nie jest moja mocna strona ale staram sie duzo blendow nie robic. Poza tym co to ma sie do mojego tematu??? czy temat jest o blendach??? prosze o opinie ludzi ktorzy czytaja ze zrozumieniem

Gość gość
Skoro was nie stać na wynajem, to nie stać was też na dziecko. Na dziecko powinni się decydować ludzie samodzielni, a wy tacy nie jesteście.

Gość zasmucona ja
wogole nie moge pojac tej reakcji tesciowej? o co jej chodzilo? przeciez jej pomagam w domy posprzontam pozmywam, pranie robie bez zadnych problemow i psami sie jej zajmuje a ona do mnie z takim tekstem??? a jak dziecko bedzie to co? wywali nas na ulice z malutkim dzieckiem?

Gość gość
tak, Twoje pisanie ma bardzo dużo do rzeczy, bo po pierwsze razi ludzi w oczy, a po drugie jak w przyszłości zamierzasz pomagać swojemu dziecku chociaż przy odrabianiu lekcji? poza tym teściowa ma 100% racji i na jej miejscu kazałabym Wam się wyprowadzić w chwili kiedy okazałoby się, że w tej ciąży jesteś

Gość gość
masz dysortografie ? bez zlosliwosci pytam, poprostu piszesz naprawde z wielkimi bykamii i to nie w wyrazach z u/ó ż/rz itd tylko takie konkretne. A co do tematu - sredni pomysł. Q koncu jakby nie bylo mieszkacie pod jej dachem i korzystacie z jej 0 bylo nie było- goscinnosci. A macie jakies perspektywy w ogóle zeby sie wyprowadzic na swoje? Dla mnie nie było by fajnie, tym bardziej po takim tekscie. Chyba ze przez 10-15 lat nic sie nie zmieni, no to co zrobic. Zabezpieczenia też zawodza :P

Gość gość
zasmucona super odpowiedz ale pojechalas tej rurze! :) nie umie czytac ze zrozumieniem a bledy wytyka :D padlam Co do twojego problemu to znam pare ktora zyje podobnie....niestety ale musicie MUSICIE wziac sie za siebie! na pocztek znajdzcie prace taka prace zeby wasze zarobki wystarczaly na wynajem skromnej kawalerki. a potem to juz sie wszytsko ulozy!! musicie ciezko pracowac, dzialac juz teraz! i uwolnic sie! wtedy bedziesz spokojniejsza, bedziesz na swoim, i dziecko na swiat przyjdzie szczesliwsze. musisz podejmowac decyzje smialo! szukac pracy zaciecie! Powodzenia :)

Gość gość
Wez sie za siebie,za ortografie przy okazji ;) Dziecko potem...

Gość zasmucona ja
problem z blendami mialam od zawsze ale w szkole mimo to zle sobie nie radzilam. niestety nie mamy widokow na wyprowadzenie sie bo maz zarabia zaledwie 1200zl ja mam tylko polowe etatu za 500zl i jakbysmy mieli kawalerke to na dziecko kasy by nie bylo:(

Gość gość
a wy smutne rury tak dolujcie dziewczyne, zawistne patafongi. dzis to juz nawet na anonimowym forum nie mozna poprosic o rade bo ci wytkna ortografie co za prostaki. PROSTAKI! PRO STA KI. zrob ko rwo jeden blad jak dziewczynie wytykasz! jeden blad! mydlane c**y kameliowe. co brzydkie jestescie? o co chodzi czemu w was taka zlosliwosc? na ortografi sie swiat nie konczy i wbijcie to sobie to tych zamglonych lbow

Gość gość
19.43- rurą to może jesteś ty

Gość gość
Nosz ku...kazałabym się wam wyprowadzić jakbyś zaszła dla mnie to nie zrozumiała taka postawa.Fakt dziecko w takiej sytuacji to nie za dobry pomysł ale mogła jakoś tak delikatniej teściowa swoje niezadowolenie, oburzenie wyrazić. Z tym, że ja nie rozumiem jak można brać ślub nie mając "własnego konta"

Gość gość
od ciebie "piękna dziewczynko" za to kultura i obyciem az bije, pewnie taki sam pasożyt jesteś jak autorka, więc dlatego jej bronisz

Gość gość
posluchaj tak jak Ci wyzej napisalam, niewazne co teraz masz. musisz starac sie bardziej! on tez! musicie sie uwolnic i nie trzeba lamentowac i sie smucic, zakasac rekawy, do urzedu pracy! codziennie! zobacz masz internet mozesz tak szukac pracy! umiesz podstawy komputera..to nie jest koniec siwata, musisz chciec! pol etatu nie moze byc dla Ciebie wystarczajaco dobre! musisz siegac wyrzej i twoj partner tez. dacie rade ale nie mazgajcie sie juz tylko do roboty!! zycze Ci powodzenia a tym ortograficznym dewotkom zycze niepowodzenia i szamba.

Gość gość
A ja to mysle,ze ktos nakreca temat :D

Gość gość
nie wiesz o mnie nic pokurczu. nie wiesz nic i wiedziec nie bedziesz tak jak nhie wiesz nic na temat dziewczyny z ktora rozmawiasz, wyzywasz sie na niej bo jestes niezadowolona ze swojej pozycji spolecznej, jestes za mala zeby to zrozumiec twoj wlasny jad toczy cie i wpieprza twoje jelita, tryska z ciebie na boki nienawisc - jestem twoja karma, odplacam ci po stokroc za twoja zlosliwosc i twoje nic nie warte ortograficzne przygonki. dus sie w smrodzie swojej gnijacej od zlosliwosci i nienawisci "osobowosci" i teraz zaluje ze to napisalam bo widze ze nie ma do kogo

Gość gość
To do mnie było??Haaa widzę, że ktoś tu ma problemy ze sobą.Pasożytem koleżanko droga nie jestem sama się utrzymuje i studiuje ale wiem, że oparcie w rodzinie mam i takie podejście jak dla mnie nie jest ok do końca bo nic nie jest albo białe albo czarne i trochę więcej kultury pannico

Gość zasmucona ja
chodzi o to ze tesciowie majom duzy dom. i zamiast nam dac gore i pozwolic cos dzialac to dali nam 1 pokoik na dole a w domu jest az 6 pokoi!!! i na cvo to komu?? ja przekonuje meza by pogadal z nimi bo do czego to podobne zebysmy my nie mogli dziecka robic a u nich takie warunki

Gość gość
Ale zawsze mozna sie internetowo pomiotac :D

Gość gość
w takim razie piękny poziom prezentujesz jako studentka- pannico :-D

Gość zasmucona ja
ja za tesciowom wszystko robie ona tylko lezy i odpoczywa to by nawet tak nie gadala ze zwyklej wdziencznosci ze cos robie i nie ma zadnych obowinzkow. Co by im przeszkadzalo dziecko??? pilnowac by nie musieli dali by nam gore i bysmy tam zyli ale nie ona nie chce dzieci w domu. I jak z nia gadac???

Gość gość
no to jak ty chcesz chalupe pokoj po pokoju zajmowac zamiast sie wziac do pracy to juz chyba sie do innych dziewczyn przylacze bo teraz widze ze cie zle ocenilam. wyglada na to ze poprostu nie chce Ci sie nic zrobic i tez masz problemy jakies ze zrozumieniem bo ja do ciebie pisze cos innego, proboje cie podniesc na duchu , dac ci kopa zrob cos ze soba aa ty sie zalisz ze gory nie dali. ..to ja ci pomoc nie moge. milego zajmowania pokoi jeden po drugiim...moze tresciowa kojfnie to bedziesz miala caly dom

Gość zasmucona ja
no ale co ja zrobie??? pracy lepszej nie znajde a szukam caly czas. Podobniemaz myslisz ze nie szuka lepiej platnej? szuka i nie ma. Ja bym wolala isc na swoje ale gdzie? pod most? a skoro oni powiedzieli mieszkajcie u nas to co mialam zrobic? odmowic?

Gość zasmucona ja
mieszkam w okolicy gdzie pracy nie ma a jak mam dojerzdzac i wydawac na paliwo to mi sie wogole nie oplaca jak liczylam. A tu mam na miejscu dobre i 500zl mam umowe w dodatku wiec i maciezynki bym dostala i becikowe

Gość gość
nie. nie mozna tak. wyprowadz sie najpierw a pozniej mysl o dziecku. naprawde chcesz spedzac ciaze z ta kobieta? z wielkim brzuchem kolo niej chodzic jak mowila nie? no to probuj powodzenia, spokojnej ciazy zycze

Gość zasmucona ja
ale gdzie ja sie wyprowadze??? nie rouzmiesz ze nie mam dokond???

Gość gość
Dobra, ja nie wierzę, że to nie prowo. A jeśli nie to się nie dziwię czemu autorki nie chcą nigdzie zatrudnić z takim poziomem znajomości OJCZYSTEGO języka.....

Gość gość
wspolczuje, ale chyba nie mozesz decydowac sie na dziecko. bedzie pieklo.