Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Leczenie kanałowe zęba Pytanie

Polecane posty

Gość gość

Witam, Nigdy nie miałam problemów z zębami, w życiu żadnej plomby nie miałam. A po ciąży okazuje się, że dwa zęby są do leczenia kanałowego i w jednym była mała dziurka, ale to już wyleczone. Dwa tygodnie temu dentysta założył truciznę w szostce, dzisiaj kolejna wizyta. I takie pytanie mam, bo mnie znajomi straszą, że z kanałowym to pójdę jeszcze kilka razy i zapłacę majątek. Jak to wygląda? Czy po zatruciu dentysta zakłada coś jeszcze i dopiero później plomba? Czy wystarczy jedno zatrucie, oczyści i plombe założy? Zapomnialam się go zapytać, a tak głupio mi trochę teraz dzwonić do niego :) i ile mniej więcej płaciliście za leczenie kanałowe? Chodzę prywatnie, na pierwszej wizycie zapłaciłam 80zl( trucizna+znieczulenie). Pytam po prostu z ciekawości, bo chcę tak mniej więcej wiedzieć na co się przygotować :) Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam :)

Gość Spirytystka
W sumie za 1 zęba leczonego kanałem zapłaciłam miesiąc temu... 250 zł

Gość gość
Różnie to jest. U mnie było na jednej wizycie zatrucie, a na następnej reszta. Są dentyści, którzy rozkładają na parę wizyt i tacy, którzy nie odsyłają z zatruciem, tylko na pierwszej już wyciągają nerwy i więcej niż jedna wizyta nie trzeba.

Gość gość
Też właśnie miałam mieć wszystko na jednej wizycie już zrobione, ale nawet po znieczuleniu bardzo zabolało jak tam mi zaczął wiercic. Dlatego dał truciznę, a tak jak pisałam- w życiu nie miałam plomby, a co dopiero leczenie kanałowe :) i nie bardzo orientuje się w temacie, a znajomi to tylko straszą :)

Gość Marinta
Zajrzyjcie na http://hcentrum.pl/Wstep.html . Jest to profesjonalna klinika stomatologiczna w Gdańsku. Można tu wykonać wszystkie zabiegi na zęby. Istnieje wiele dobrych opinii na temat lekarzy oraz kliniki, i sama jestem zadowoloną klientką. Polecam.