Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie o wiersze

Polecane posty

Gość gość

Ja lubię poezję. Czesto dorwę sie do jakiegoś tomiku poetyckiego albo w internecie sobie jakieś wyszukuje.. I mama czasem wrazenie, ze niektóre wiersze, jak nie wiekszosc sa bez sensu. Jakis całkiem przypadkowy zlepek słów, które jako całosc bardzo trudno zrozumiec i ot zdobywa to jakies nagrody czy wyróznienia. Nie rozumiem tego.

No ja trochę piszę wiersze. A skąd jesteś?? Jeden mogę tu zaprezentować!! Jeśli chcesz??!!

Gość gość
Napisz, chetnie przeczytam :P

I oto jestem na zawołanie. Co ma się stać to i się stanie. Ułamek ciepła dla mnie za mało. Tak więcej ciepła chcieć by się miało. Tych kropel uczuć tak z 2 tysiące. Od rana do wieczora aż zajdzie słońce. Usta spragnione wielkiej słodyczy. Gdyż tylko taka słodycz się liczy. Przytulić mogę i dotykać nieba. Gdyż żyć samemu dziś się już nie da. Dusza samotna zatem nie będzie. Może być zemną zawsze i wszędzie. Serce mam jedno a ty masz drugie. Przytulać się lubisz i ja też lubię. Okrzykiem miłości powiem co czuje. I może dodam że bardzo miłuję. Patrzeć tak lubię na twoją twarz. Gdy uśmiechnięte usteczka masz. Na spacer chodzić z tobą za rękę. A wieczorami śpiewać piosenkę. Takie marzenia mam dzisiaj w głowie. A co na to ty mi dziś powiesz.Dotyk miłości Mam nadzieją że ci się podoba.

Gość gość
Fajny :) Poczatek mi sie podoba, końcówka juz taka sztampowa - usteczka, piosenka ;) To wiersz rymowany, taki jest łatwiej napisac. Mnie w temacie bardziej chodziło o wiersze białe.

Przyjdę do ciebie gdy będziesz spała. A ty na mnie będziesz czekała. Chwycę za rękę w dłoń pocałuję. Poczuj jak serce moje pulsuje. Zabiorę we śnie cię na wycieczkę. A ty poczekasz tylko chwileczkę. Okryję nagie ramiona twoje. Abyś nie zmarzło serduszko twoje. Po czym pójdziemy gdzieś w świat ubogi. Gdzie tylko poniosą nas nasze nogi. Gwiazdy nam będą za przewodnika. A zagra koncert świerszczyka. Księżyc nam jasny oświetli drogę. Aby podkreślić twoją urodę. Na taki spacer zabiorę ciebie. Abyś się czuła jak anioł w niebie. Teraz jest wieczór i piękne lato. Czekam na ciebie co powiesz na to.

Człowiek jest wielką tajemnicą, Dla wielu tylko sukcesy się liczą. Liczy się kasa liczy kariera. Na tych słabszych nacisk wywiera. Nie znane mu są wartości ludzkie. Więc wymagania też ma nieludzkie. Jak wszyscy wiemy z tego świata. Brat brata w tyłek harata. Lecz jest też dobra ludzka dusza. Których takich wartości nie szuka. Gardzi karierą gardzi też kasą. Bo duszy ludzkiej nie zdobędziesz kasą. Jeśli masz wartość dobrego człowieka. To wdzięczność ludzka z pewnością cię czeka.