Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pies do kawalerki

Polecane posty

Gość helenka od zenka
Moze jeddnak buldog francuski,bo moze nie wiesz ale pysk ma milszy niz angielski,nie potrzebuje duzo biegania.ja miala go do tej pory w kawalerce.mialam go os szczeniaka-nic nie zniszczyl.latwo sie uczy,jest wierny i zakochany w swoim wlasxixelu

Gość gość
dokladnie tak ! bo to pies mysliwski zatem jesli jego przeznaczeniem bedzie tylko pomieszkiwanie z Toba do towarzystwa nie bierz nigdy psa mysliwskiego !!!!

Gość gość
Psu mogłabym poświęcić znaczną część czasu ponieważ pracuję w domu. Bardzo chciałabym mieć psa żywiołowego nie odstrasza mnie to. Lubię długie spacery, zabawy. Wiem, że porządnie zajęłabym się psem. I niczego by mu nie brakowało, samotny też by nie był, bo praktycznie ciągle jestem w mieszkaniu.

Gość gość
to nie jest kretyński stereotyp a fakt. Ludzie, którzy się znają na psiej psychice wiedzą o czym mówię. Yorki dawniej były nieustraszone, ale w roli szczurołapów. To nie jest ambitna, niezależna i inteligentna rasa. I właśnie tylko w grupie podobnie wycechowanych ludzi znajdują miłośników. Autorko pies z popędem łupu nigdy nie będzie Ci posłuszny w 100%. Jeśli będzie miał okazje to pójdzie z instynktem w las, jeśli nie będzie nna lince. Choćbyś go szkoliła z najlepszym behawiorystą.

Gość gość
to tylko sie tak mowi ze chce sie psa zywiolowego uwierz ,to nie takie proste na dluzsza mete a dwa pomysl ze czasami bywa tak w zyciu ze piesek musi u kogos zostac na kilka dni to co tobie odpowiada nie koniecznie bedzie tym ktorzy sie nim zajma

Gość gość
także na jakie rasy powinnam zwrócić uwagę by nie były psami z popędem łupu?:) tak pies miałby by moim towarzyszem, do żadnych innych celów go nie potrzebuję.

Gość gość
Nie, yorkshire terriery nie są głupimi psami. Są bardzo inteligentne, mało kto wie, że były swego czasu psami myśliwskimi. Bardzo szybko się uczą( mój zna mnóstwo sztuczek, ­ :D z malych psow mysliwski jest jamnik szorstkowlosy ale yorkus z kokarda :classic_cool: ­ i nie jestem zakomleksiona baba,ktorej przeszkadza szczekanie, a wyobraz sobie ze nawet posiadaczka psiaka, nie rasowego jak york, ale spokojnego, przyjaznego siersciucha :) i nie pisze dlatego, ze nie lubie yorkow jako psa nie lubie kiedy wlascieciel takowego ma gdzies spokoj sasiadow :) bo nikt mi nie wmowi, ze yorkusie to grzeczne psinki

Gość gość
Autorko pies z popędem łupu nigdy nie będzie Ci posłuszny w 100%. Jeśli będzie miał okazje to pójdzie z instynktem w las, jeśli nie będzie nna lince. Choćbyś go szkoliła z najlepszym behawiorystą. ______________ sa jeszcze madzy ludzie jak widac ktorzy w bajki o cudownym wychowaniu tak na 100% nie wierza mysliwskie psy to specyficzne psy zgadzam sie co do slowa z Toba !

Gość gość
Jeśli sama jesteś miłośniczką przyrody i nie odstraszają Cię deszcze, wiatry i niskie temperatury to pewnie byś się i z cockerem odnalazła. :) Z tym, że to już Ty musisz sama ocenić, czy to nie będzie chwilowa fascynacja psem a później się ukróci. W końcu to kilkanaście lat, a co będzie jak poznasz mężczyznę, założysz rodzinę, zachorujesz - musisz rozważyć każdą możliwość, również chorobę i wymarzone wakacje - znajdziesz wtedy na 100% kogoś kto się psem zaopiekuje należycie? Lub jesteś gotowa zapłacić za hotel? Na te pytania już musisz sobie sama odpowiedzieć :)

Gość gość
Jak ma się psa to życie planuje się pod kątem psa. Nie ma mowy o długih wyjazdach i pozostawianiu psa pod czyjąś opieką. Na urlop psa można zabrać ze sobą, w pracy nie mam delegacji, sama wyznaczam sobie jej rytm. Dzieci mieć nie będę nigdy więc to pies zawsze będzie moim oczkiem w głowie.

Gość gość
Ja również proponuję Maltańczyka, są malutkie i wspaniałe, sama takiego mam. Co ważne nie są tak hałaśliwe i szczekające jak yorki, maltańczyki to bardzo inteligentne psy.

Gość gość
Nie jestem małolatą, mam 30 lat i życie w miarę już ukształtowane i stabilne. Wiele zmian mnie w nim nie czeka.

Gość gość
akurat bardzo dobrze się znam na psach, najróżniejszych ras, bo właśnie z nimi pracuję. Ale nie będę dyskutować dalej o charakterze yorka, bo to i tak bez sensu. Z tego co czytam to tylko potwierdza się moja opinia odnośnie wspólnych cech yorka i jego zwolennika :) Autorko, tylko pamiętaj, by nie robić z psa człowieka. Musisz być świadoma tego, że to zwierzę, mające pewne instynkty i nie posiadające ludzkich uczuć. Biorąc psa pod naszą opiekę to my musimy się dostosować do jego specyfiki a nie odwrotnie ;) Mi jakoś tak nasuwa się Charcik włoski. Co o nim sądzisz? :)

Gość gość
zatem chyba rzeczywiscie maltanczyk albo york :) i nit ci nie pisze ze zycie planuje sie pod katem psa jak dzieci urodzisz to nie znaczy ze masz zyc tylko dla nich pisza tak ci,ktorzy maja nie zdrowe podejscie nadgorliwe do zwierzat owszem to jest odpowiedzialnosc ale bez przesady

Gość gość
jeszczd jest grzywacz chiński - jest również odmiana długowłosa.

Gość gość
tyyylko nie pies mysliwski !!!

Gość gość
wybierz psa spokojnego skoro kierujesz sie wielkoscia to pewnie skusisz sie na yorka moi znajomi maja labladora pies ciapek :) ulegly cieply nawet patrzac na labladora widzi sie chodzacy spokoj a psy zywiolowe wymagaja cierpliwosci 🖐️

Gość gość
Podobają mi się bardziej takie puchate z gęsta siecią psy. I maltańczyk mi właśnie przypadł do gustu. Ale poszukaj jeszcze innych możliwości.

Gość gość
Do yorka jestem średnio przekonana na tę chwilę szczerze mówiąc. Chciałabym małego psa, bo jednak w moim mieszkanku ktore jest małe, na dodatek obstawione meblami średnio jest gdzie się rozkurczyć. Lablator baardzo zawsze mi się podobał. Ale jednak za duży gabarytowo. Szczerze mówiąc przez myśl przeszedł mi tez kot brytyjski. Ale chyba z psem łatwiej się żyje.

Gość gość
ja polecam buldoga francuskiego. To najukochańsze psy jakie istnieją. Są kochane , uwielbiają się przytulać , nie odstępują właściciela na krok. Są słodkie i bardzo mądre , szybko się uczą. Ja na początku też nie byłam przekonana do tej rasy, a okazało się że to najlepsza decyzja jaką podjęłam. Są naprawdę fantastyczne. SERDECZNIE POZDRAWIAM

Gość gość
retrievery nie sa spokojnymi psami w domu i owszem ale sprobuj z nim wyjsc na spacer ;) od razu ci sie odechce wszystkiego :D nie polecam zadnych mysliwskich psow !

Gość gość
A ja Ci polecę pudla, to super inteligentne psy, bardzo ładne ( ostrzyżone normalnie, a nie jak kretyn) do tego wpatrzone w Pana jak w obrazek

Gość gość
nie polecajcie buldogow to ohydztwo jest przeciez autorko tylko i wylacznie york przeslodki

Gość gość
ooo pudel tak :) tylko nie ta obecnie modna krzyzowka goldendoodle ! glupie nie usluchane psy jak retrivery!

Gość gość
Autorko, uważaj na hodowle. Przy wyborze przeglądaj wyniki badań rodziców na stawy, serce, oczy, skórę i zęby. U maltańczyków występuje dość dużo wad porównując z innymi rasami, również genetycznych ale nie tylko. Więc przemyśl to sobie dobrze ;)

Gość gość
weź yorka wcale nie musisz go przeciez przebierac jak laleczke

Gość gość
narzucasz sie z tym yorkiem tak jakby ci ktoś płacił za robienie reklamy, żeby się udało choć jednego sprzedać :D zrozum, że nie każdy lubi te głupawe szczurołapki :P

Gość gość
"To nie jest ambitna, niezależna i inteligentna rasa. I właśnie tylko w grupie podobnie wycechowanych ludzi znajdują miłośników." Trzeba być półgłówkiem, żeby takie coś napisać. Znawczyni się znalazła.

Gość gość
Nie, wystarczy znać się na psach, obcować z nimi, mieć porównanie z innymi rasami i wymagania większe niż ''obszczekaj sąsiada'' lub ''daj się pogłaskać'' ;)

Gość gość
basenji pies który nie szczeka - jest z***biście inteligentny no i nie jest duży - bardzo żywe psiaki