Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój pies zje wszystko

Polecane posty

Gość gość

Mój pies zje wszystko :D jabłka, gruszki, pomidory, ogórki, winogrona..teraz jem śliwki suszone i też chce, jest karmiony, zawsze dostaje 3 razy dziennie jedzenie, karmę suchą, jakąś zupe z chlebem czy kromkę z masłem czy z szynką itp jak jest głodny to prowadzi mnie do kuchni i patrzy raz na lodówkę raz na mnie ;P zawsze mu coś daje...ale teraz to już mnie rozwalił..szyszonych śliwek mu się zachciało.. :D Wy też tak macie ze swoimi futrzakami ?

Gość gość
tylko żeby się w pulpka nie zmienił:-)

Gość gość
co za rasa?

Gość gość
Nie jest tłusty, wychoudzony też nie, ma dobrą wagę :) tylko śmieszy mnie to, że zjada nawet owoce i warzywa :D przecież pies to raczej należy do zwierząt, które jedzą mieso itp a nie marchwkę, jabłka itp szczególnie jak jem coś chrupiacego to przychodzi do mnie i chce..dzisiaj jadłam kluski z boczkiem i musiałam mu potem dac trochę do miski, bo się tak gapił, że masakra :D

Gość gość
Mieszanka owczarka collie, wszyscy go mylą z rasowym ,ale taki nie jest :)

Gość gość
Odświeżam, Wasze psy też tak mają ? Może z moim jest coś nie tak??

Gość gość
mój je dużo rzeczy, ale jabłka, gruszki czy warzyw nie zje, ale sałątkę jarzynową owszem :)

Gość gość
Mój zje i gotowane i surowe ;D moze mu witamin brakuje..nie wiem jest już dosyć stary jak ok 9, 10lat szczeniaki często jedzą wszystko lub dziwne rzeczy, ale takie już strasze psy ??

Gość gość
jesli nie ma po tych wszystkich specjalach zadnych dolegliwosci to widocznie mu odpowiadaja moj tez je warzywa owoce ale nie moze duzo na raz bo zaraz sraczka morowana :D zatem ograniczam tego typu dodatki nauczony jest na karmie bytowac choc nie jestem zwolenniczka wszelakich kulek nawet tych najdrozszych niestety hodowca z gory zaznaczyl ,ze ta rasa ma czeste problemy zolodkowe i jelitowe i najlepiej dla nich gdy sa karmione kulkami

Gość gość
Czasami ma wzdęcia i to takie śmierdzące, że masakra, ale nie wiem po czym..nie ma tak, że po konkretnej rzeczy, po prostu czasem ma taki wieczów, że puszcza bąki

Gość gość
Nasz bardzo lubi owoce i warzywa, surowe lub gotowane na parze. sa jednak przeciwskazania jezeli chodzi o niektore jedzenie: pomidory moga wywolac ataki drgawek (wyglada dokladnie jak atak epilepsji), czekolada nawet w malych ilosciach jest toksyczna a naet smiertelna, rodzynki, cebula, slodycze zwierajace skladnik slodzeniowy xylitol, orzechy wloskie orzechy macademia, pestki z owocow, ciasto drozdzowe i pare innych. To, ze psiak zje wszystko, nieznaczy ze sie powoli nie zatruwa poprzez ludzka bezmyslnosc, co moze sie okazac pare lat pozniej lub wczesniej (zalezy od wagi i rozmiaru psa) Moj apel do Ciebie i do innych ktorzy swiata nie widza za swoimi pupilkami (w i ja :-)) , kochajmy je ale madrze, aby dlugo zyly.

Gość gość
Jeżeli je warzywa i owoce...to na zdrówko;)Kiszona kapusta czy ogórki też są dobre,zmniejsza się ryzyko złapania robaków.Ale najleiej będzie jak nie będziesz robić z niego śmietnika...pies jest stworzeniem wiecznie nie nażartym i mądrym...po tak delikatnych sugestiach wzrokiem na lodówką i Ciebie,został już Twoim terrorystą;)

Gość gość
Cieżko mi określić jaki jest duży czy ile waży, bo go nie mierzyłam, a waży go tylko weterynarz, był czas kiedy miał trochę nadwagę, ale już mu to przeszło teraz ma dobrą :)

Gość gość
mi tam dwa razy mowic ani pisac nie trzeba kupujac psa przygotowalam sie sleczac godzinami i czytajac co i jak oraz dostosowalam sie do wskazowek doswiadczonych i wlasnie ! co wazne rozsadnie podchodzacych do zwierzat ludzi :) nie lubie takich co nadmiernie przesadzaja zatem wiem ze cebula czekolada i wiele innych nie dla psa :)

Gość gość
Terrorystą :D to kochany psiak, posłuszny i dużo osób mówi, że chciało by mieć takie psa..każde jego zachowanie czy gest to jest jakiś komunikat i dobrze wiem co chce :) jest moim przyjacielem, zawsze, gdy jestem smutna to przychodzi do mnie..nie wiem skąd to wie :) nie potrafie mu odmówić, gdy tak stoi przed tą lodówką..nie robi tego cały czas, zdarza się sporadycznie, czasem rano czasem wieczorem, czasem to mu nawet dam suchą kromkę, la enie wybrzydza, zjada, wię cjest chyba jednak głodny, bo nie każdy pies zje chleb sam, czy nawet suchy

Mój za rzodkiewkę to by nawet mnie sprzedał. Nie ucz go ciągłego podjadania. Pies powinien mieć non stop dostęp do wody. Konkretny posiłek powinien dostawać raz dziennie. Wiem jakie ciężko jest łasuchowi odmawiać, ale mój o mało nie zdechł przez swoje obżarstwo.

Gość gość
Cebuli by przecież nie zjadł, bez przesady..co niektórzy dają psom np piwo, ale to są debile mój jak mu dałam powąchać to taką miał mine, jakby chciał mi powiedzie chyba Cie popieprzyło :P po czym odwraca głowe..ale są takie co wypiją..ja bym mojemu nie dała tego nawet jakby chciał..czasem dam mu trochę jabłka, szynki, czy jakiejś zupy, o czekolade to by chyba życie oddał, bardzo żadko dam mu kawałeczek malutki jak bardzo prosi..ale u nas nie jada się na ogól takich rzeczy więc na prawde żadko

Gość gość
A mój pies to najlepszy. Jak jest sezon na ogórki to on chodził i sam sobie zrywał z ogrodu. A jak byly jeszcze małe i takie kłujące to szczekał i miał kupę radości:) wczoraj leżałam i czytałam książkę jadłam paluszki a on przyszedl i z drugiej strony chciał trochę ugryźc :p a wasze psy tez chowają sie pod kołdre jak lezycie?

Gość gość
Dostęp do wody oczywiście ma non stop, widzę ile pije i w dzień i w nocy jak się przebudzę to czasem słyszę jak chłepta z miski :) zawszę ma świeżą wodę, bo jak postoi dwa dni to już nie wypije :) co do jedzenia nie wybrzydza, ale wodę musi mieć świeżą..i szlag mnie trafia jak widzę jak moja koleżanka ma psa na łacuchu i daje mu mokrej karmy puszkę raz na 3 dni, naleje wody do obłoconego brudnego koryta..jest zaniedbany i śmierdzi..fuu

Gość gość
Blondyna 333 zgodze sie Toba oprocz jednego. Psa powinno sie karmic 2 razy dziennie (rozlozyc posilek) :-)

Gość gość
ja mam teraz tak obrzydliwie pazernego psa ze nawet jak jest chory i ma sraczke to nadal trzesie sie za jedzeniem i zezarlby nawet wlasne gofno a kiedys mialam tak madrego kochanego psa ze jak mu raz cos zaszkodzilo to tego wiecej nie ruszyl !!! albo jak byl chory to moglam przed nim szynke polozyc i jak nie mial ochoty bo sie zle czul to nie ruszyl jak czlowiek :) za to ten teraz wrrrrr.......nie widzialam jeszcze tak wstretnego obzartucha nawet wpieprzyl by trutke na szczury cokolwiek wszystko co lezy na ziemi ...obrzydliwe to jest

Gość gość
Haha z tymi ogórkami ! To dopiero była z moim psem akcja :P mieliśmy szklarnie, a w niej hodowaliśmy różne warzywa i gdy pewnego roku urosły pierwsze ogórki mama przyniosła 4 do domu i położyła na szafce na buty, jest nisko więc pies miał dostęp :) za chwilę patrzy ogórków nie ma :P pyta wszystkich kto zjadł ogórki ? Zaraz patrzy a pies siedzi z ogórkiem kiędzy łapami :D haha sam zjadł wszystkie i od tej pory jak mama przyniosła świerze to kradł z wiaderka i wcinał

Gość gość
ha..ha.ha...moj tez chodzi po ogrodzie i sam zrywa jagody i nigdy nie obsikuje niczego tylko eleganko na trawce, jakby sie wstydzil :-) Psy to najukochansze istoty na swiecie :-)

Gość gość
U mojej babci jest pies, dokładnie labradot, który obrywał jej maliny z krzaków :D i zjadał orzechy..ale ten akurat będąc szczeniakiem dostawaił miskę suchej karmy i broń boże nic więcje, był krótko trzymany miał zasady, szkoda mi go było jak nawet nie dostał kawałeczka tłuszczyku przy obrabiania mięsa..ale ten chyba był po prostu głodny

Gość gość
labradory sa pazerne okropnie i czesto przez to otyle nalezy uwazac czym i jaka iloscia je sie karmi

Gość gość
Z naszego psa to można czasami boki zrywać, ile on ma ludzkich zachowań to się w głowie nie mieści te jego spojrzenia mówią same za siebie.. ;D kiedy się o nim mówi to odbrze o tym wie, bo obserwuje i słucha.. :) dzisiaj przyszła ciocia, a ten ją zaprowadził do babci, bo do niej zawszde przychodzi :P ale się z niego śmiały heh

Gość gość
Mój psiak jest kochany :) dlatego czasami nie potrafie mu odmówic smakołyka :)

Gość gość
moj nie jest kochany zatem moge sie oprzec aby mu nie dac nic co mu zaszkodzi ale dostaje to co moze jesc :)

Gość gość
hej,nasz tez je wszystko ale jednego nie tknie-pasztetu,zje suchy chleb,ale jak mu posmarujesz pasztetem to nie tknie

Gość gość
Nie daje mojeu psu nic co by mu zaszkodziło :)