Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Myszkaszyszka

Slub cywilny a

Polecane posty

Gość Myszkaszyszka

Witajcie. Mam 17lat dopiero skonczone, jednakze jestem z moim narzeczonym dwa lata, mieszkamy ze soba przez ten czas. Chcialabym spytac, czy sprawy zwiazane ze slubem cywilnym moge zaczac zalatwiac wczesniej, przed 18tka? Chodzi o zamowienie terminu np. Slub chcemy miec w grudniu 2014 a 18tke koncze w listopadzie 2014 czy moge wtedy zamowic termin? Prosze o informacje

Gość gość
Napisz,że żartujesz i że to prowokacja. Też zaczynałam chodzić z chłopakiem jak miałam 15 lat i dopiero po 7 latach zaręczyliśmy się a po 10 wzięliśmy ślub.

Gość Myszkaszyszka
Nie, nie zartuje. Nikt nie powinien podwazac moich decyzji, jest na ze soba dobrze, oboje sie realizujemy wie, nie widze problemu. Najwazniejsze jest to, co nie widoczne dla oczu. To, co ma sie w glowie i w sercu. Pozdrawiam

Gość gość
Jeśli się kochacie to wasza miłość przetrwa jeszcze 4, 5 lat i wtedy na spokojnie pobierzecie się. Masz 17 lat i nie masz się z czym śpieszyć

Gość gość
Moja koleżanka z podstawówki wyszła za mąż tuż po 18 urodzinach, wszyscy się pukali w głowę, i wcale nie była w ciąży. Wróżono im bardzo szybki rozwód. No cóż, minęło kilka ładnych lat. Wyjechali, skończyli studia, pracują, mają dziecko i żyją szczęśliwie. Nie oceniajcie tylko doradźcie, jeśli tego nie potraficie to nie wchodźcie na fora. A jeśli chodzi o termin, wydaje mi się, że nie powinnaś mieć problemu, ale najlepiej zapytać w USC :)

Gość gość
nie, musisz miec 18 lat, przyjść z dowodem

Gość gość
musisz być pełnoletnia. są "wyjątkowe okoliczności" które pozwolą zawrzeć małżeństwo dziewczynie 16-letniej (zazwyczaj ciąża) ale wymaga to zgody rodziców.

Gość gość
chcesz zaszpanować przed koleżankami czy też zaciążyłaś?

Gość gość
chcesz zaszpanować przed koleżankami czy też zaciążyłaś? /// a w jaki sposób ta wiedza jest Ci potrzebna do odpowiedzi na pytanie? (która zresztą padła już co najmniej dwa razy)

Gość gość
czyli szpan :D dowiedz sie pozniej o rozwod :D