Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

oswietlenie w domu

Polecane posty

Gość gość

nie wiem czy kupowac zarowki energo oszczedne czy moze inne oswietlenie zastosowac w domu

Gość gość
świeczki 🖐️

Gość Ignacy Łukasiewicz
zastosuj źródło światła mojego patentu, to dziś bardzo ekologiczne :)

Gość gość
ja polecam stosowanie energooszczędnych ledów, jakiś czas temu zaczęłam sukcesywnie wymieniać oświetlenie w domu i wybrałam Ledowe marki Osram. Mają spory wybór produktów, jak na razie wymieniłam oświetlenie górne w kuchni i salonie. Wygląda fajnie, bałam się, że może światło będzie wyglądało sztucznie ale jest w porządku a lampy mają dużo większą żywotność niż tradycyjne żarówki.

Moim zdaniem warto. Sporo można na tym zaoszczędzić, oczywiście w dłuższej perspektywie. Ceny żarówek energooszczędnych nie są już tak wysokie, zerknij sobie: www.lampix.pl/ . Także ja bym zdecydowała się na wymianę :) Sama też już większość mam energooszczędnych u siebie.

Gość gość
Ja w domu wymieniłem oświetlenie na ledowe od osram. Zrobiłem to jakiś rok temu różnica w rachunkach widoczna dosłownie gołym okiem. Naprawdę warto wymienić. Do tego dają dużo przyjemniejsze światło no i wiem, że dbam o środowisko, bo ledy sa eko.

Gość gość
dzięki dobremu sprzętowi elektrycznemu można mniej płacić za elektryczność, wymieniłam oświetlenie w http://www.jorga.pl/ i teraz płacę niższe rachunki, ja zdecydowałam się głównie na świetlówki kompaktowe

Gość gość
zobacz tutaj - http://www.sunovo.pl mają spory wybór żaróek LED które są o wiele wydajniejsze. U mnie służą dobrze, wiec może coś takiego? Dają takie fajne miękkie swiatło, u mnie mam w kuchni nad barkiem, w sciance salonu i w łazience za lustrem.

Gość gość
czy ktoś z was kupował może żarówki w tej hurtowni www.elektro-sal.pl ? proszę o pomoc :) chcialbym oswietlic dom, ale potrzebuje rozeznania w oświetleniu :)

Gość gość
Hmm, ja mam zwykle zarowki, ale sama obudowe oswietlenia kupowalam tutaj www.btb-radzymin.pl w zyciu nie widzialam tak fajnych wzorow w tym temacie