Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 przedslubna

kurs dla ateist贸w

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Mia艂am kiedy艣 kole偶ank臋 by艂a ateistk膮,lubi艂am j膮 ale z powod贸w jej wiary i nie wiary nie mog艂am utrzymywa膰 z ni膮 kontakt贸w.Ona na ka偶de 艣wi臋ta je藕dzi艂a do rodzic贸w jakby nie mog艂a zosta膰 w pracy,przecie偶 to nie jej 艣wi臋ta,ona dla tych 艣wi膮t szacunku nie mia艂a to po co 艂ama艂a sie op艂atkiem,i ten fa艂sz w niej mnie odrzuci艂

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 na 艣lubnie
Dobrze, 偶e j膮 zostawi艂a艣 w spokoju, bo szkoda czasu na takie ograniczone idiotki jak ty :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja tez nie rozumiem ateist贸w czego oni si臋 czepij膮 艣wi膮t katolickich,po co im 艂amanie sie op艂atkiem,ja bym tam nie chcia艂a w wigil臋 mie膰 ateist臋 przy stole,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Chilli Bride
A uwa偶asz, 偶e lepiej by艂oby dzieli膰 rodzin臋? Spotka膰 si臋 z tylko z katolick膮 cz臋艣ci膮 rodziny przy stole, a reszcie zabroni膰 przychodzi膰? Tak, to z pewno艣ci膮 bardzo "katolickie"...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jakie dzielenie rodziny,艣膮 艣wieta katolickie dla katolik贸w,swieta muzu艂ma艅skie dla muzu艂man贸w,偶ydowskie dla 偶yd贸w,atei艣ci to oczywi艣cie wpierdalaj膮 sie zawsze do katolik贸w na 艣wi臋ta

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Chilli Bride
"wpierdalaj膮 si臋" jak to uj臋艂a艣/e艣 do rodziny. Dla nas czas z rodzin膮 jest wa偶ny, tu nie chodzi o same 艣wi臋ta. Utar艂 si臋 zwyczaj corocznego spotykania si臋 ca艂膮 rodzin膮 i nie widz臋 powodu, zeby si臋 tego pozbawia膰. Rozumiem, 偶e gdyby nie 艣wi臋ta to ty by艣 si臋 nie spotka艂a/spotyka艂 z rodzin膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
po co sie tu katolicy wypowiadaj膮 skoro temat ich nie dotyczny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kuku000
czyta膰 sie tego nie da :( ko艣ci贸艂 wam zrobi艂 pranie m贸zgu ehhhh

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"wpie**alaj膮 sie zawsze do katolik贸w na 艣wi臋ta" wulgarna katoliczka skandal co na to Tw贸j b贸g?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
EJ KATOLICY W R脫呕OWE S艁ONIE TE呕 WIERZYCIE? XD

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
swieta katolickie sa ustanowione dniami wolnymi od pracy przez pa艅stwo. Jesli katolik np mieszka w Chinach, gdzie jest wolne z powodu chinskiego nowego roku to co - bedzie demonstracyjnie chodzil do pracy? choinki, prezenty, Miko艂aje sa na ca艂ym swiecie, g艂ownie komercja ale tez juz zwyczaj, takze w krajach buddystow czy hindu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dlaczego niby nie wolno ateistom obchodzic ustawowych swiat katolickich? obchodzic - w sensie nie isc do pracy, spotkac sie z rodzina, odpoczac, zjesc cos smacznego , podarowac sobie prezenty. Co, maja demonstracyjnie tego unikac? czy katolicy nie mog膮 czytac basni, legend, mit贸w greckich, choc w nie nie wierz膮? To czesc europejskiej kultury. Poza tym zyjemy wsrod ludzi. Jesli jestem w USA, skladam sasiadom zyczenia z okazji Thanksgiving Day,W Indiach - z okazji Divali, to nie kwestia wiary czy zasad, tylko normalnych stosunk贸w miedzyludzkich

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 katoliczka____________
ci . pki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bez przesady. Wolne dni ka偶dy lubi, spotka膰 z rodzin膮 te偶 wielu lubi. Kwestia Boga mo偶e mie膰 tym zwi膮zek (osobi艣cie uwa偶am, 偶e ma), ale dla niekt贸rych nie musi. "EJ KATOLICY W R脫呕OWE S艁ONIE TE呕 WIERZYCIE?" Kolejna prymitywizacja i nieudana pr贸ba o艣mieszenia. Wszech艣wiat, w kt贸rym r贸偶owe s艂onie to idiotyzm, istnieje tylko 15 miliard贸w lat. Sk膮d wiesz, co by艂o przed tym czasem? Jeste艣 m膮drzejsza od najlepszych naukowc贸w na 艣wiecie? 呕eby艣 si臋 nie zdziwi艂a przypadkiem, jakie rzeczy si臋 pojawiaj膮, gdy dochodzimy do granic nauki. W 偶yciu by Ci si臋 nie przy艣ni艂y, a r贸偶owe s艂onie to przy tym piku艣 dla pi臋ciolatk贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
b贸l d**y

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
atei艣ci a czemu nie obchodzicie 艣wi膮t prawos艂awnych albo protestanckich tyko katolickie

Udost臋pnij ten post

a jakie to 艣wi臋ta obchodz膮 protestanci - 艣wi臋ta inne niz katolicy ?:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na przyk艂ad 艢wi臋to Reformacji. Za to nie obchodz膮 艣wi膮t maryjnych. 膯wier膰inteligencie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
i 偶ydowskich 艣wiat te偶 nie obchodz膮 ,co za ob艂uda u tych ateist贸w,bo chc膮 sie z rodzin膮 spotka膰,jakby innego dnia nie by艂o,a g艂upia rodzina z takim ,,,,,,,,,,,,,,, jeszcze op艂膮tkiem si臋 艂amie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Johnny Hates Jazz
Mo偶e po prostu dlatego, 偶e te 艣wi臋ta nie s膮 w polsce popularne i ma艂o kto je w og贸le zna, co? Ci臋偶ko na to wpa艣膰, nie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
bo pro艣ciej jest katolikom si臋 wpiedzileli膰 na 艣wieta

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Underwater
Mo偶e Ty si臋 do rodziny wpierdzielasz. Ja jestem na rodzinnych spotkaniach zawsze mile widziana.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mam brata ateiste i mnie szlag trafia jak sie wpieradalaj膮 do rodzic贸w na 艣wieta,bo niby ateisci to 艣wi膮t nie robi膮 ale 偶re膰 to 偶r膮 potrawy 艣wiateczne przez kogo艣 robione,udajemy 偶e ich szczerze witamy ,no bo co mamy robi膰,ale wola艂膮bym 偶eby przynajmniej na wigilii ich nie by艂o ,bo nie wiem po co im op艂atek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 profesor nr 1 na 艣wiecie
A czemu w tobie tyle nienawi艣ci katoliczko? Zapomnia艂a艣 w og贸le chyba co by艂o pisane w Pi艣mie 艢wi臋tym. Teraz to katolicy si臋 obnosz膮 ze swoj膮 wiar膮, a nawet Biblii nie czytaj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie ma we mnie nienawisci tylko nie chc臋 ateist贸w w moim otoczeniu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie ma we mnie nienawisci tylko nie chc臋 ateist贸w w moim otoczeniu xx oo, to postepujesz wbrew zasadom kosciola, kazdy czlowiek powienien byc dla ciebie bratem -nie chcesz znac brata? Powinnas kochac kazdego bli藕niego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ateista to nie bli藕ni ,wiec o czym tu mowa

Udost臋pnij ten post