Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy moje dziecko za duzo przybiera na wadze czy pediatra ma racje

Polecane posty

Gość gość

moja corka urodzila sie 3 pazdziernika tydzien przed terminem z waga 3650 i 56cm wzrostu i spadkiem wagi do 3370. 18 listopada waga 5120. Karmie tylko piersia, w dzien co 1,5-3h w nocy co 4h. pediatra na wczorajszej wizycie powiedziala zebym w nocy poila ja woda z butelki aby przedluzyc czas karmienia do 6h. czy to nie bzdura? Kto przy kp kaze dziecko woda poic....wydaje mi sie to dziwne. zwlaszcza ze mala nie jest gruba tylko dluga(ogolnie dosc spora jak na 6 tygodniowe dzicko)

Gość gość
oczywiscie ta woda po to ze dziecko wg niej strasznie duzo przybiera. Jak miala 4 tygodnie to wazyla 4600

Gość gość
nie słuchaj lekarza :O karm piersią na żądanie, dziecko na piersi się nie roztyje :)

Gość gość
Zmien pediatre :/ dopajac na piersi bo za duzo przybiera. Wiekszej bzdury nie slyszalam.

Gość gość
haha paranoja! Twoje dziecko przybrało ponad 1,5 kg w 1,5 miesiąca... jak bedzie 3 grudnia to pewnie będzie wazyło 2 kg wiecej niz po urodzeniu, czyli 1 kg na miesiąc, czyli idealnie! zmień pediatrę. Moja córka po urodzeniu przybierała po 1,5 kg na miesiąc. Zmien lekarza. Serio.

Gość gość
Matkoo co to za pediatra ? jakiejś starej daty czy młody lekarz? Juz większej bzdury nie słyszałam .Karm na zadanie i nie słuchaj j tych głupot.

Moj synek tez bardzo duzo przybieral na piersi, do 1,5 kg miesiecznie. Ja sie martwilam bo synus byl gruby jak kluseczka a pediatra mnie uspokajal ze widocznie tyle potrzebuje i ze ze wzrostem tez wybiega nad norme. Mowil: "dawac piers na zadanie, nie ograniczac; ani pani ani maz nie jestescie otyli wiec z malego duzy chlop wyrosnie". Teraz synek ma 3,5 roku wazy ok 19 kg i ma 107 cm wzrostu i zaczyna mi wybrzydzac przy jedzeniu.