Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pożywienie półrocznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

co dajecie do jedzenia swoim 6-7 mc dzieciom? o jakich porach jedzą posiłki? macie jakiś wypracowany, sprawdzony plan dnia takiego maluszka? kąpiecie swoje pociechy codziennie? przedszkolak powinien jeść kolacje przed czy po kąpieli?

Gość gość
ile pytań :) Moja pół roczna córka oprocz piersi je jeszcze zupki, deserki i pije soczki a kąpana jest codziennie bo wrecz czeka na kapiel a jak sie opoznia to jest marudna

Gość gość
Syn w tym tygodniu kończy 6 miesięcy. ok. 5 rano mleko 120ml ok. 9 kasza manna 100ml + mleko 120ml (nie dopija) 13-14 mleko 120ml 16-17 obiad 100ml + mleko 120ml (nie dopija) 18-19 owoce ok. 60ml 20-21 mleko 150ml lub 2 x 120ml (w odstępie czasu) Niestety syn nie chce pić jednorazowo większej ilości mleka i dziubie po te 120ml :o Planu dnia nie mam, zazwyczaj jest uzależniony od reszty domowników. Nie kąpię codziennie, gdzieś co 2-3 dzień. A z tym jedzeniem przed/po kąpieli to mama zawsze mi mówiła żeby nie jeść przed wejściem do wody bo może nas chwycić jakiś skurcz, więc ani nad morzem ani w domu do kąpieli nie puszczam dzieci bezpośrednio po posiłku, zawsze przed.