Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobitki ile jecie na śniadanie w pracy

Polecane posty

Gość gość
nic nigdy nie wyrzucam Gdzie ty pracujesz ... z dzikusami jakimis? ja rozumiem ze sa zapachy , ale skoro tak , niech wam stołówkę zorganizują !

Gość Pralinka Ninka
no to już mamy schody , ja mam swój pokój w biurowcu więc jem co i kiedy chcę ... no trudno damy radę , na jakąś przerwę wychodzisz? jak tak to o której ?o której wracasz do domu i jesz ten obiad?

Gość gość
Pralinka Ninka ale sie rozpędziłaś :) Nie potrafię się nazwać - bo nie jestem tu zarejestrowana ... wstaje o 7 zaczynam pracować - 8 do 16 obiad wyrabiam sie na koło 17-17.30

Gość gość
Ka w pracy zasadniczo nie jem, piję tylko kawę. Zabieram sobie ze dwa batoniki musli i zjem jak mam przerwę. Pracuję 8 godzin, praca siedząca, 26 lat.

Gość nic nigdy nie wyrzucam
pracuje w urzedzie takiego mamy szefa i juz nikt mu nie podskoczy a on traktuje ludzi gorzej jak psy ale za to placi niezle i nie przepracowujemy sie

Gość gość
Ja na śniadanie jem dwie kromki chleba ciemnego, plus kawka. Wchodze do pracy, pije kawe, później jem kanapke, w srodku dnia jogurt albo owoc, h przed skonczeniem pracy tez kanapke, ale zdarza sie, ze juz tej kanapki nie jem..jak przychodze do domu ok 17:30 to jem obiadokolacje. Praca siedzaca niestety. Waga rosnie.. Widocznie przez brak ruchu.. Trzeba cos z tym zrobic!

Gość Pralinka Ninka
musisz się nazwać , bo jak mam do Ciebie mówić? mogę mówić Gościu :P ok rano będziesz jadła śniadanie ciemny chleb , jajko jakie lubisz , i jakieś warzywko , cokolwiek może być pomidor , na drugie w pracy płatki owsiane same będziemy je komponowały , trzecie danie serek wiejski , na czwarte coś wymyślimy ... a ostatnim będzie obiad , tylko co Ty jesz na te obiady ?

Gość gość
Pralinka Ninka jakie schody, ja jem kiedy chce , zazwyczaj o 10 tylko nigdy nie mam spokoju bo podczas sniadania setki telefonów i wchodzący do ciura klienci ,,, jak to w agencji reklamowej !

Gość gość
czyli do obiadu to prawie proteiny ... co jem na obiad? hmm co mam wszystko jem bardzo zróznicowanie

Gość Pani Zupka
no to ja :)

Gość gość
W OGOLE! serio pracujesz umyslowo? mam 37lat pracuje 8 h na sniadanie kawa i papieros czaaem kupuje kanapke w drodze do metra , o 13 jem obiad w pracy a czasami nie jem nie ma czasu. Waze 49kg

Gość Pani zupka
to dziwne ze pracuje umysłowo?

Gość Pani zupka
ni i Ninka znikła ...

Gość Pralinka Ninka
mnie to nie dziwi że pracujesz umysłowo :) czyli mamy tak : 7 - jajko ciemny chlebek warzywko 10 - płatki owsiane z orzechami , pestkami suszonymi owocami czy czym tam lubisz , z mlekiem 0.5 % lub z jogurtem naturalnym 13 - warzywa 15 -owocowy kefir 17 - obiadokolacja owocowy kefir zrobisz sama! tak jak większość dań , nie kupujmy jogurtów ze sklepu bo mają dużo cukru i innych świństw , to samo tyczy się płatków śniadaniowych kefir zrobisz tak : szklanka kefiru , 6 mrożonych truskawek , pół jabłka warzywa - najlepiej ugotowany brokuł lub kalafior

Gość Pralinka Ninka
nie zniknęłam tylko jestem w pracy , musisz koniecznie zaopatrzyć się w pojemniczki do jedzenia , małe żeby było poręcznie , poza tym porcje jedzenia nie są wielkie więc pudełka też nie mają być duże . Jedzenie przygotowujemy wieczorem , wrzucamy do lodówki i rano pakujemy w torebkę . Wody pijemy litr , nie przesadzamy z ilościami

Gość Pralinka Ninka
musisz kupic zwykłe płatki owsiane , mleko 0.5 % , jogurt naturalny , warzywa mrożone i owoce też mrożone - ja mrożonki kupuję w TESCO maja tanie , na kolacje nie jesz już ziemniaków i białego ryżu , ewentualnie brązowy i kasze gryczana , najlepiej gdybyś postawiła na kurczaka i ryby , nie wiem czy sama gotujesz czy jesz to co domownicy , wiem że niekiedy gotowanie dla samego siebie jest nierealne gdy nie mieszka się samemu , ze względów organizacyjnych czy też finansowych , powiedz mi jak jest u Ciebie to coś wymyślimy :)

W drodze do pracy pije ciepla wode z cytryna w termosie jako pierwsza rzecz, zajezdzam na okolo 10 do biurka, robie sobie platki owsiane na mleku lub pol na pol z woda w mikrofali (lubie mleko owsiane, albo ryzowe, czy sojowe trzymam zawsze swoje w lodowce w pract), do tego jakis owoc (w zaleznosci od sezonu, ale zwykle banan skrojony czy truskawki, czasem jablko, garstke orzechow, czasem lyzka masla orzechowego naturalnego albo jogurtu greckiego - wiecej bialka dluzej trzyma do lunchu!). Potem robie sobie Inke, kawe albo herbate z cytryna (ta z termosu). Okolo 13 jem co sobie przyniose z poprzeniego dnia, czasem kurczak, kasza i warzywa, czasem zupa z mnostwem warzyw, czasem po prostu serek wiejski z ogorkiem, pomidorem, oliwkami i kawalkiem razowca. Jak mam ochote to tunczyk zmieszany z jogurtem i przyprawami na kanapce albo zwykla salatke (kupuje produkty osobno w sklepie i skrajam wszystko w pracy). :-) Kolo 16 albo jakis owoc, albo jogurt albo smoothie zielony (ten ostatni najczesciej) robie go rano w sloiczku: Mleko, duza garsc swiezego szpinaku i banan - do tego czasem siemie lniane, albo malso orzechowe. Najpyszniejsza metoda na surowy szpinak. Na 19 kolacja w domu, zwykle jakas ryba/kurczak i warzywa + ryz/kasza/makaron czy zupa. Czasami po prostu jajecznica na chlebku z 2/3 jajek, albo twarog z jogurtem szcypiorkiem i jakims warzywem czy inne kanapkowe dodatki. 174cm 63kg i sie nie odchudzam. Pije tez duzo wody. Mam 24 lata

Gość Pralinka Ninka
Rosey super!

Gość gość
Ja czasem nie jem wcale, czasem jem drozdzowke, czasem kanapkę. Zależy czy mam czas. W pracy co mi tam w ręce wpadnie. Mam 31 lat, 168 cm i 53-54 kg. Praca stojąca ok 10 godz. Dużo się ruszam.

Gość maranion
ja na mojej diecie którą przedstawiam poniżej schudłam rok temu 8 kg, wage udało mi się utrzymac przez rok a potem wyjazd do USA i poszło w piz.... ale się nie pilnowałam i olałam dietę, teraz do niej wracam bo była skuteczna. Mam 39 lat, praca biurowa 8-16. jem co 3 godziny 1. 6 godzina kromka razowego chleba + jajko lub lekki serek wiejski lub po prostu pomidor i ogórek bez masła+ herbata 2. 9 godzina np: surówka z czerwonej kapusty lub, soczewica z pomidorami gotowana lub pulpety z indyka gotowane 3. 12 godzina gotowany kurczak lub pulpety lub gotowana wołowina lub puszka tuńczyka na wodzie+ szklanka maślanki 4. 15 godzina 3 łyżki płatków owsianych zalewan wodą, wkrajam do tego jabłko i do mikrofali na kilka minut 5.18 godzina surówka którą akurat robiłam na cały dzień dziś np z czerwonej kapusty piję 2 kawy i 2 herbaty dziennie i wodę oczywiście wymieniłam kilka zestawów, nie jem teg wszystkiego na raz :-) przekonałam się ze regularne jedzenie jest najważniejsze acha i dojeżdzam do pracy rowerem 7 km w jedna stronę więc ruch jest :-) pozdrawiam piszcie bo jestem bardzo ciekawa biurowego jedzenia

Gość gość
ja paczka lub batona zupe goracy kubek i puszka coli 25 lat praca siedząca

Gość Pralinka Ninka
Pani zupko! jak tam? co mamy dzisiaj do jedzenia ? ja bułkę z ziarkami i jajko już zjadłam :)

Gość Pani Zupka
no ja już po śniadaniu w domu czyli grahamka i jajko i własnie jem jogurt na szybko bo masa pracy dizs i nie ma na noc czasu mam jeszcze serek wiejski i nic po za tym nie kupiłam z braku czasu , O)biady jem jak inni domownicy nie ma czasu na gotowanie osobnie- to nie przejdzie - moge po prostu nie jesc ziemniaków. ale te platki hmm na surowo??/ nie jadłam nigdy - tylko w owsiance ugotowane :)

Gość gość
Śniadanie w domu. 11h - kanapka z ciemnego pieczywa, mała składana 13h - kanapka z ciemnego pieczywa, mała składana 14 h - jabłko 15.30 h - jogurt Pracuję do 17h więc jak jestem jeszcze głodna to zjadam płatki owsiane takie ekspresowe. 18 h - na obiad kawałek mięsa lub ryby + warzywa 62 kg - 176 cm

Gość Pralinka Ninka
nie na surowo!!! przecież pisałam że w domu przygotowujemy dnia poprzedniego . zalej odrobiną wrzątku a na drugi dzień w pracy trochę mleka czy jogurtu!!! ja też mam masę roboty , odezwę się jutro

Gość Pralinka Ninka
jak dzisiaj?

Gość Pralinka Ninka
szkoda że tak szybko zrezygnowałaś powodzenia :)

Gość Maryśka2321759
25 lat w pracy po 8 godzin,praca siedząca. Śniadanie:bułka pełnoziarnista z szynką,activia,butelka wody ;)