Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaSoniaa

jak poronić problem

Polecane posty

Gość Pyskata90
MATKI POLKI... masakra wiesz szkoda że Twoja matka Ci karku w p*****e nie skręciła nim zdarzyłaś całkowicie wyjśc z jej łona na świat. Licz się z konsekwencjami tego co robisz. Jesteś karykaturą człowieka tacy jak ty nie są godni chodzic po swiecie.

Gość gość
*Holandia * .Ludność: 15, 9 mln .Współczynnik płodności: 1,6 .Liczba zarejestrowanych aborcji rocznie: 22 tys. (1997 r.) Kraj ten znany jest ze skrajnie liberalnego podejścia do aborcji, którą traktuje się tam jako prywatną sprawę kobiety. Oficjalnie aborcję „na żądanie” dopuszcza się do 3 miesiąca życia płodowego dziecka, w praktyce - nawet do 24 tygodnia po poczęciu, a często nawet później.

Gość gość
Dla mnie ten temat to głupie prowo nabijające się z poważnego problemu społeczno. Autorko, naprawdę tak Cię to bawi, że kobiety zachodzą w niechcianą ciążę? Wyobraź sobie tę tragedię - bez względu na poglądy, okoliczności itd. A ty sprowadzasz to do seksu na dyskotece, dbania o linię i wzięcia tabletek.

Gość no nie takie cos to okropne
to ja pragne dziecka z calego serca a ty chcesz zabić-pozbyc sie ! mozesz mi je oddac !

Gość Pyskata90
I tak to właśnie jest na tym świecie że panienki lekkich obyczjów (delikatnie mówiąc) mogą mieć dziecko za dzieckiem a porządna kobieta starająca się o maleństwo nie ma możliwości poczuć jak rozwija się pod jej sercem tak bardzo upragnione małe życie lecz nie mniej cenne od naszego życia.

Gość gość
No nie moge! Ale najazd! niektore naprawde maja macice w glowie zamiast rozumu.

Gość gość
690154757 tabletki zamowilam pod tym nr bylam w podobnej sytuacji ale mi sie udalo

Gość PRZERAZAJACE
Plakac mi sie chce jak czytam podobne wywody. A widzialas swoje diecko na usg? Widzialas ze to czlowiek, czujesz ruchy? Chcesz byc MORDERCZYNIA????? Mam nadz jednak ze to provo..

Gość PRZERAZAJACE
Nie zabijaj....!

weź zabij się lepiej niż to dziecko... ja urodziłam dziecko mając 17 lat i jakoś je wychowuje a jak tak bardzo go nie chcesz to przynaimiej urodź to dziecko i oddaj do okienka życia ktoś je napewno pokocha a toby napewno nie będziesz wyglądać jak wieloryb ja zachowałam swoją figurę i nawet nie mam rozstępów. a następnym razem będziesz myśleć

Gość piąte przykazanie
Piąte przykazanie: NIE ZABIJAJ

Gość gość
su...ka żebyś w piekle płoneła \

Gość gość
ale się podniecacie :) jak miała usunąć to już to zrobiła i to jest jej sprawa. Nie pierwsza aborcja i nie ostatnia. Matki polki ... w jaki sposób pomagacie dzieciom w domach dziecka , dzieciom z meliniarskich domów ,,,no proszę pewnie w żaden , tylko najeżdżać umiecie na skrobanki i ubliżać jak tak samo jak wasi księżulkowie. A te co nie mogą się zapylić to często z tego powodu że się za dużo puszczają :)

Gość piąte przykazanie
Jeśli usuniesz, świadomie poronisz nie będzie nowego życia ludzkiego. Jeśli nie usuniesz będzię nowy człowiek. Usunięcie równa się zabicie człowieka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
nie podniecajcie się tak - tak już ten świat stworzyła natura, że co chwilę jakieś życie umiera, i co chwilę jakieś się rodzi - małe króliki są zagryzane przez matkę, gdy uzna ona, że jest zagrożenie i nie da rady wychować ich(autorki zachowanie jest analogiczne)... ujadanie na taki stan rzeczy jest równie sensowne jak ujadanie na cały świat - na to, że natura takim go stworzyła

Gość gość
Przykazania moralności Kalego... są straszakiem dla tych którzy w nie wierzą. Ja usunęłam ciąże/ zabiłam własne dziecko, miałam wtedy 17 lat (rodzice zadecydowali, ale jak nie protestowałam). Może napiszę coś więcej. Na początku czułam ulgę ale miałam mętlik w głowie i z biegiem czasu coraz więcej wątpliwości. Wiecie kiedy aborcja zaczyna boleć? Po czasie...(nieraz po latach) w czasie kiedy jest się gotowym na macierzyństwo. Do mnie trauma tego wydarzenia wróciła po latach, kiedy to wyszłam za mąż i zapragnęłam z mężem mieć dziecko. Urodziłam synka i dowiedziałam się jak wspaniałe jest macierzyństwo. Co zaczęłam czuć? Zaczęłam się czuć jak morderca. Zaczęłam siebie potępiać, bo zdecydowałam o śmierci jednego dziecka a dałam życie drugiemu. Pojawiły się pytania Dlaczego? Nie macie pojęcia jak to jest patrzeć w oczy swojemu żyjącemu dziecku i widzieć w nich miłość i porównywać z dzieckiem zmarłym na zasadzie domysłów : oczy, uśmiech i MIŁOŚĆ dziecięca. To przeżycie to trauma. Wracało wszystko łącznie z drastycznym przebiegiem aborcji ( miałam tu w Polsce i w niepełnej narkozie "głupi naćpany Jaś" + znieczulenie miejscowe, bo lekarz to robił we własnym gabinecie po godzinach, ale jego gabinet prywatny był w lokalu w kamienicy i po zabiegu tylko 20 min. zostałam na miejscu, a potem do domu). Nie chcę nawet pisać o samym zabiegu i jego przebiegu.... Ciążę się usuwa na własną odpowiedzialność. Jedna kobieta może z tym żyć a innej jest gorzej, ale ZAWSZE coś z tego okresu powraca i jest to z nami do końca życia. Mniej intensywnie albo bardziej, zależy od wrażliwośc***sychiki.