Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ból zęba zaraz oszaleje

Ból zęba zaraz oszaleje

Polecane posty

Jakie macie sposoby na to żeby ten ząb przestał boleć? Zwariuje zaraz chyba! Tabletki nie pomagają, nic nie pomaga, a do dentysty dopiero we wtorek :/ no chyba, że ktoś odwoła wizytę to wtedy będą dzwonić. Jeśli nie to do tego czasu albo padne z bólu albo z przedawkowania leków przeciwbólowych. Co zrobić żeby to choć trochę przestało boleć? Wzięłam już chyba z 10 tabletek Ibuprom sprint Caps, a ten jak bolał tak boli od popołudnia. Przykladalam lodem, plukakam szałwia i skończyły mi się pomysły. Pomocy!

Gość gość
Współczuję, tydzień temu przechodziłam przez to samo! :( Ja od razu poszłam do prywatnego, bo też tabletki nie pomagały. Słyszałam, że alkohol może pomóc- można płukać, podobno papieros, ale nie próbowałam, moja koleżanka robiła takie "przymoczki" z amolu. Jeszcze raz współczuję :( :*

Gość gość
Wylej sobie zawartosc kapsulki w tego bolacego zeba, moze pomoze.

Gość gość
Ja ostatnio z dzieckiem jechalam na pogotowie dentystyczne. Albo pokrusz jakas przeciwbolowa tabletke i na tego zeba. Bol zebow to najgorszy bol ns swiecie

Gość gość
posmaruj dziaslo i zab preparatem do blokowania zabkowania dla dzieci. Zapytaj w aptece . Tylko nie posmaruj jezyka bo go nie bedziesz czula i zrobisz sobie dodatkoa bube :-)

Gość gość
Do wtorku chcesz czekać? Oszalejesz do tego czasu!!! Ból zęba to najgorsze co może być, wiem coś o tym. Jutro z samego rana umów się gdzieś prywatnie, może i stówę stracisz ale z takim bólem nie warto zwlekać bo będzie coraz gorzej! Wiem po sobie. A puki co tablety i zimne okłady...

O tak nie robiłam, zaraz spróbuję. Dziękuję za rade :) może pomoże :) Też prywatnie chodzę, ale dość długo czeka się na wizytę. Zadzwonię chyba jeszcze jutro i może gdzieś znajdą miejsce jak zacznę błagać :) W ostateczności zaczaje się niedaleko, dopadne kogoś kto będzie miał wejść i jego zacznę prosić żeby przełożył wizytę. Nie no, już mi coraz glupsze pomysły przychodzą do głowy

Jakąś maść na ząbkowanie powinnam jeszcze mieć, bo dziecku niedawno zęby szły. Idę poszukać :) tak jakby trochę lepiej bylo po tym jak wolałam płyn z tabletki na tego zęba. Może uda się zasnąć :)

Gość gość
To znajdź sobie na necie innego prywatnego dentystę. Który przyjmie od razu. Nie ma co zwlekać. I tak już Ci współczuję tej nocy nie przespanej... Znam to...

Chyba tak będę musiała zrobić. Chyba, że zadzwonia jutro, na co liczę. W życiu jeszcze mnie tak ząb nie bolał :/ masakra po prostu. Tak to jest jak się zęby zaniedbalo :/ nie chciało mi się regularnie chodzić do dentysty to teraz mam nauczkę

Gość gość
na dość dobrze ciepłej wodzie wymieszaj z 2 łyżeczki sody na pół szklanki - powinno przynieść ulgę

Gość gość
oczywiście tą sodą płukaj buzię ;).

Gość gość
Wspolczuje Ci bardzo. Bol ucha i zeba to chyba najbardziej dokuczliwy bol. Idz jak najszybciej na pogotowie bo widac ze skoro tyle metod nie podzialalo to bol masz w korzniu zeba, a tu zadna domowa metoda nie pomoze. Nie karm sie juz zadnymi tabletkami bo "wysiadziesz" i nigdzie nie pojdziesz. Pozdrawiam :-)

Gość gość
a moze nawet mocniejszą tą sode zrób - cięzko znieść smak ale dobrze ściąga ból

Gość gość
Tak w ogóle to trzeba raz do roku pójść na badania kontrolne, a nie potem płakać, że zęby bolą. Jak ktoś jest cebulakiem to go zęby bolą!

Gość gość
Dziwne, u nas z bólem przyjmują bez kolejki. Umow sie prywatnie, powiedz ze boli jak cholera albo szukaj pogotowia dentystycznego w okolicy.

Gość gość
na ból zęba ibumpromy czy panadole nie pomagają. spróbuj pyralginę.

Gość kamilfr
Mi domowe sposoby pomagają tylko na krótką chwilę. Polecam Ci kupić Gardan https://adamed.expert/product/gardan/ to na prawdę silny lek przeciwbólowy ale dostępny bez recepty. Na moje bóle potrafi zdziałać cuda.

Gość gość
A od kiedy stomatolog nie pomaga osobom, których boli od razu, tylko umawiać się trzeba? U mnie zawsze tak było, że przy nagłych bólach pomagał tego samego dnia. Znajdź sobie dentystę z sumieniem.

Gość Dawidowp12
Ja też polecam Gardan, mi zawsze pozwala jakoś wytrzymać do wizyty. Ale dentysta i tak Cię nie ominie, jeśli zebrała się już ropa, to trzeba będzie to wyczyścić. Nie ma się czego bać - dentyści nie zgryzą :)