Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hengist

Hengist znaczy ogier

Polecane posty

Gość koza Helmuta
Myślałam że jesteś wyposzczoną Polką z małego miasteczka, która zamierza dać doopy jakiemuś turyście z Niemiec i chcesz rzucać sexi texty w trakcie żeby klient się podniecił i dał bonusa :P:P:P:P A tu zaskoczenie :P:P:P

Hengest w starosaksońskim języku znaczyło "koń" w domyśle samiec. Podobnie jak horsa. Kiedy dwóch germańskich władców najechało Brytanię w V wieku, to jeden miał na imię Hengist, a drugi Horsa, a jedno i drugie imię oznacza konia...:p

Gość koza Helmuta
wiem co to oznacza ponieważ słowo ponieważ w czarodziejskim słowniku widnieje jak wół :P iż oznacza to kÓnia w języku dojczowym :P w teorii jednak idzie mi o to że gdybyś był zakompleksioną polską kurevką oficjalnie udającą katolicką dziewicę i marzącą skrycie o sponsoringu zamożnego obcokrajowca jak większość krajanek to owe słowo mógłbyś włączyć do repertuaru łechtania ego klienta :P porównując go do ogiera w jego własnym narzeczu :P teraz koomash? tak czy siak surprise 4 me :P

Gość koza Helmuta
no to że tak zagadnę, co słychać? siedzisz tu w tradycyjnym celu Kafe - szukasz frajerki do zaroochania i bajerowania, czy też może uprawiasz trolling artystyczny lub zabijasz nudę? :P

mylisz się. W dojczowym języku koń to pferd. Po starogermańsku koń to ehwaz (prównaj łacińskie equus). A Hengist to po anglosasku (staroangielsku)

Gość nostalgiczna jednostka
a, dzieki, bo wlasnie sie zastanawialam co oznacza twoje nowe wcielenie :)