Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przekonac nastolatke do rodzeństwa

Polecane posty

Gość gość
Do tej pory nie miałam z córką problemów ani w domu ani w szkole (wzorowa uczennica, nagrody stypendia) Rozmawiałam n/t z pedagogiem szkolnym ona jest dobrej myśli . Mówi ze to szok dla córki i ze musi to przetrawić. Po prostu jest zazdrosna do tej pory to ona była naszym całym światem Poza tym same pochwały ze córka jest bardzo pomocna lubi pomagać młodszym itp.

Gość Klarciiaaaaaaaaa
Ja nie rozumie jak może dzieciak wywierać taki stres na rodzicach. Co ona ma do zaakceptowania ilość dzieci i kiedy to tylko Wasza decyzja. Młoda musi to uszanować. Przecież za kilka lat wyfrunie z domu i rodzice też nie będą jej narzucać ile czy w ogóle ma mieć dzieci. Ja mam brata starszego o 11 lat i zawsze traktowałam go jak "młodszego tate " nigdy mnie nie wyrzucał ze swojego pokoju a nawet chętnie się mną zajmowała - Przez niego bawiłam się tylko samochodami :-)

Gość Mama adopcyjna
Mój syn ma 12 lat, rok temu dołączyła do naszej rodziny 2 latka, na początku był onieśmielony tą sytuacja, ale teraz mała ma 3 lata i przyzwyczaił się do niej. Lubi ją tylko czasami skarży się ,ze mała broi w jego pokoju, wtedy ją zabieramy aby mu nie dokuczała