Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem już co robić mam depresje milion problemów długi i dwie córki

Polecane posty

Gość gość

których mi żal mam tylko je a one mnie . Pracuję ale ledwo wystarczy na czynsz , prąd i gaz. Ojciec dzieci miał głęboko gdzieś płacenie alimentów więc popadłam w długi za mieszkanie nie płaciłam przez 5 miesięcy co daje jakieś 5,5tysięcy rozłożono mi to ma raty ale nie maj jak tego opłacić. Idzie zima mam ogrzewanie elektryczne a w domu lodowato stolarka okienna rozpadająca się . W moim pokoju obdarte ściany z tapety( miałam nadzieję samodzielnie odmalować go gdyż po 15 latach wyglądało to strasznie) Zbliżają się Święta nie mam widoków na zrobienie dzieciom prawdziwych Wesołych Świąt . Nigdy nikomu się nie skarżyłam ale nie mam siły już . Co robić?

Gość kent cent
qwa bo to wlasnie jest y*****a polska pracujesz a nie mozesz przetrwac- chory kraj

Gość gość
pomysl , ze ty nie jestes jedna.

Gość gość
tak mam termin do spłaty 31 grudzień :( .

Gość gość
w jakim wieku masz corki? moze ktos mogłby c***omoc, wyslac niepotrzebne ubrania czy buty.... nie masz mozliwosci wyegzekwowania alimentow przez komornika? albo moze fundusz alimentacyjny?

Gość gość
c***omóc-nie wiem czemu to wygwiazdkowalo sie:O

Gość gość
Wiem że nie jestem jedyna takich kobiet jest na pewno mnóstwo , często tyrających dzień i noc żeby ich dzieci miały co jeść

Gość gość
sąd w zeszłym miesiącu przyznał mi alimenty ale niestety będą wypłacone na bieżąco bez wyrównania bo Pan Ex mąż jest biednym Polakiem mieszkającym w Anglii

Gość gość
Córki mam w wieku 14 i druga za 7 dni będzie mieć 12

Gość inka136
a w jakim wieku córki ?

Gość gość
14 i 12

Gość gość
21.11.13 [zgłoś do usunięcia] gość sąd w zeszłym miesiącu przyznał mi alimenty ale niestety będą wypłacone na bieżąco bez wyrównania bo Pan Ex mąż jest biednym Polakiem mieszkającym w Anglii / cos tu krecisz za alimenty idzie sie siedziec to nie jak z dlugami w banku ze by go nie ruszyli za alimenty to on nigdy sie nie wyplacii nawet za parenascie lat corki moga sie starac o te alimenty z nawiazka

Gość gość
złożyłam pozew o alimenty w maju i podałam w sądzie że ostatni znany mi adres Ojca dzieci to Anglii i tam właśnie go znaleźli . Sąd na podstawie przesłanych przez niego dokumentów przyznał mi alimenty ale mają być wypłacane na bieżąco a nie np: od momentu złożenia pozwu . Więc zaniosłam postanowienie sądu do komornika który ma je ściągać z niego

Gość gość
A kiedy ostatni raz wplacil cos?

Gość gość
300zł w czerwcu

Gość gość
ch*jnia, współczuję. dzieci najbardziej cieszą się z tego że mają Święta i nawet najdrobniejsze prezenty ale z miłością. Nie masz jak powalczyć o kasę spróbuj choć o atmosferę.

Gość gość
niektórych na pewno obchodzi.

Gość gość
Bylas w mopsie, czerwonym krzyżu? Moze ktoś moze c***omoc z rodziny? Jakas dodatkowa.praca Np sprzątanie byś znalazla? Teraz przed świętami dużo osób potrzebuje pomocy do sprzątania. Przede wszystkim, wiem ,ze latwo sie mówi, ale nie pokazuj dzieciom, ze będzie beznadziejnie. Zaangażuj je w robienie ozdobek choinkowych, cos poprzerabiac, udekorować jakkolwiek. Czasem nawet inne ustawienie stolu zmienia wygląd, a co za tym idzie, dzieci jakoś radosniej będą patrzeć na swiat. Jeszcze.miesiac do swiat. Kup im po mikolaju z czekolady, adwentowe kalendarze, bibulke na lancuchy. Jak masz.lasek blisko, to utnij galazki żeby je udekorować. Zacznij powolutku kupowac cos na wigilie. Nie musza to byc rarytasy, ale żeby dziewczynki nie stracily magii swiat juz teraz. A co do oplat, idz negocjować dluzszy termin splaty zobowiązań. Bron Boże nie bierz jakichs chwilowek! Bo sie poggnebisz jeszcze bardziej w dlugi.

Gość gość
tak byłam w mopsie udzielili mi pomocy przez dwa miesiące przelewając na mieszkanie do administracji po 500 zł . teraz też byłam i miała pani z mops przyjść na wywiad do domu ale byłam w pracy i pani się to nie podobało że chciałam ustalić konkretny termin spotkania i nie zgodziła się (nie rozumiejąc że nie mogę na nią czekać w nieskończoność bo kiedy idę do pracy wychodzę o 5 rano a wracam na 16 chociaż kończę o 15 a druga zmiana wychodzę o 14 wracam o północy . Dziękuje ci za radę na pewno z niej skorzystam

Gość gość
mam duzo ubran do oddania w bardzo dobrym stanie moze podasz adres to bym ci wyslala jak bys chciala

Gość gość
Jeszcze mozesz popytać sasiadek jeśli masz z nimi dobry kontakt, czy nie z aha logos komu moglabys Np. Umyć okna, sprzątnąć za drobna kwotę. Jam masz życzliwych sasiadow,.to powinnic***omoc kogoś znaleźć. A do mopsu wybierz sie jeszcze raz. Wiadomo, są.ludzie i parapety. Wytlumasz spokojnie, ze musisz pracować, wiec nie mozesz rezygnować z pracy. Niech widza, ze Ci faktycznie zależy.

Gość gość
Czy nie znaja kogoś komu moglabys pomoc- mialo byc, a wyszly mu bzdury:)

Gość gość
oczywiście chętnie przyjmę ubrania

Gość gość
TO PODAJ ADRES

Gość gość
na @ jeśli podasz adres

Gość Henryka Gwintowska
Wymysl jakis tymczasowy adres mailowy, podaj tutaj, na pewno wiele osob bedzie chcialo C***omoc. Glowa do gory i sie nie zalamuj, szkoda ze tego alimenciarza nie dorwali wczesniej. Ktos tam pisal ze za nieplacenie alimentow to sie idzie siedziec, gucio tam prawda. Prawda jest taka ze ciezko cokolwiek wyegzekwowac :-(

Gość gość
typomocnadlon@gmail.com

Gość gość
Ciesz się,ze nie masz małych dzieci, bo wtedy to jeszcze by Ci te dzieci odebrali. Nie możesz wyjechać np do UK ? Za co masz tyle długu 5,5 tys ? wynajmujesz mieszkanie czy masz swoje i no właśnie ? Alimenty płac***aństwo jeżeli ojciec nie płac**** 700 zł na jedno dziecko . Staraj sie.

Gość olllcia86
witam tez mam problem w tym mc;(na juz potrzebuje 1tysiac zl..a nie mam od kogo pozyczyc chcilam to na 7 rat w banku nie dostane a zadnego prowidenta nie chce;/masakra..siorka wziela 500zl a oddac musi 900zl