Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

joaska22103

prosze pomożcie

Polecane posty

witam wszystkie kobietki mam bardzo powazny problem polaga on na tym ze nie moge zajsc w ciaze ... staram sie z mezem o dziecko juz 2 lata i nic nie wychodzi. kupilam se na wlasna reke tabletki CASTANGUS, OERPAROL i jakies witaminki. byłam u ginekologów juz 3 ale tylko slysze chudnac i schudnac fakt mam teraz diete mam 156 i waze 85 kg. mowie do lekarza ze jest duzo kobiet ktore waza wieicej i zachodza normalnie. uzywam testów owulacyjnych i normalnie wychodza dni płodne. ale lekarz zrobial mi tylko cytologie teraz czekam na wynik. nie moge znalesc lepszego lekarza. uwazaja ze mam jeszcze czas a jak mi zalezy to mam schudnac 20 kg. nie zrobili mi zadnych inny badań. pomozcie mi doradzcie. z góry bardzo dziekuje i czekam na jakies porady.

ja tez długo starałam sie o dzidzie testy owulacyjne kalendarzyki itp. po jakimś czasie zwątpiłam stwierdziłam ze coś jest ze mna nie tak i odpuściłam i po 2 miesiącach jak przestałam się nakrecać zaszłam w ciążę.poczekaj na wyniki cytologi zrób może badania hormonów czy wszystko jest okey z nimi

bardzo Ci dziekuje za odpowiedz. ale z cytologi pewnie i tak nic nie wujdzie. a badania hormonow robi ginekolog? bo z ta kobieta nie mozna sie dogadzac a wczesniejsi lekarze jeszcze gorsi...

lekarz sam powinien Cie wysłać na takie badania a jeżeli nie to zrób na własną rękę idz do laboratorium i powiedz że chcesz zrobic takie badania to doradza Ci na pewno albo poczytaj jeszcze na necie jak dokładnie się nazywaja

Gość gość
badania możesz zrobić prywatnie ale przede wszystkim odpuśc i wyluzuj, wyjedz z partnerem i przestancie o tym myśleć My się staraliśmy bardzo długo zaczęliśmy 7 lat temu przez trzy lata nic wszystkie dookoła zachodziły a ja nie po tych trzech latach zachorowałam musiałam się leczyć 1,5 roku i nie wolno mi było zachodzić w ciąże ze względu na leki które mogły wywołać kalectwo u dziecka. Po chorobie przestaliśmy o tym mysleć właściwie pogodziłam się z tym że nie będzie dzidziusia a dziś jestem mamą prawie dwuletniego niesfornego szkraba także daj sobie czas i nie napinaj się tak bo stres przeszkadza zajsciu w ciąże ja akurat jak odpuściłam to się udało tobie też się uda

zgadzam się z koleżanką ja odpuściłam i jestem w 27tc a też wariowałam i nakręcałam się nie potrzebnie

dziekuje ale ciezko se odpuscic. boje sie ze jestem bezpłodna bo mam w rodzinie 3 osoby takie. tylko ze testy owulacyjne sa pozytywne to chyba odpada. a kto robi te badania hormonalne? moze mój ginakolog

badania hormonalne robią w laboratorium gdzie normalnie krew pobierają ja robię badania w laboratorium diagnostyka i maja bogata ofertę badań

Gość gość
idz prywatnie do ginekologa, zobaczysz inaczej cię potrakrują

to moze warto wybrac sie do wiekszego miasta znalezc lekarza i zrobic komplet badan

Joaska możemy sobe ręce odać... tak jakbym swojego lekarza słyszała... jakbyś chciała porozmawiać to pisz na mój e-mail: anulka_82@wp.pl

Gość gość
A moja siostra cioteczna miala podobny problem, no i sie zawziela i schudla i faktycznie zaraz zaszla... To nie sa mity, ze otyle nie moga zajsc w ciaze niestety.... Nawet ta Agnieszka z Fat killers mowila, ze glownym powodem dla ktorego chcialaby schudnac jest pragnienie dziecka...

Gość gość
Najlepiej zrobić przede wszystkim TSH skoro masz problem z nadwagą może masz problemy z tarczycą i testosteron obojętnie kiedy. LH i FSH w 3 dniu cyklu. Oprócz tego prolaktyna i estradiol najlepiej po krwawieniu miesiączkowym, ale przed owulacją, ponieważ miesiączka lub owulacja może podwyższać wynik. Aby sprawdzić czy miałaś owulację progesteron pomiędzy 20 a 22 dniem cyklu.

Gość gość
ale ta agnieszka ważyła 160 kg chyba a nie 85

Gość gość
Kochanie ogólny ci nie da skierowania na wszystkie jedynie na tsh, nic więcej. Resztę musisz zrobić prywatnie. Mniej więcej 25zł za jeden. Zależy gdzie.

Gość gość
zadnych. tylko cytologie mialam usg dopochwowe i tylko tyle

Gość gość
Można oczywiście wziąć skierowanie od ogólnego na morfologię, cukier, ob. Jak pójdziesz to powiesz jaka sytuacja to da ci skierowanie na te podstawowe, natomiast pozostałe hormony chyba tak jak poprzednio pisano prywatnie. A znasz grupę krwi swoją i męża?