Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

vat od faktury mam pytanie

Polecane posty

Gość gość

zamowilam usluge u firmy, za ktora musze zaplacic 2000 zl plus vat, dogadalismy sie ze bede placic co miesiac po 400 zl, dostalam 1 fakture i teraz sie zastanawiam czy to nie wyjdzie drozej, bo firma od kazdej raty 400 zl liczy vat, czy nie bedzie taniej zaplacic ten vat od tych 2000zl? czy wogole firma ma prawo liczyc vat od kazdego 400 zl?

Gość gość
o czym ty pieprzysz kobieto? :o

Gość gość
:D rzeczywiscie napisalam to jak tylko ja to umiem zrozumiec a wiec pelna usluga kosztuje 2000zl ja bede placic kolesiowi co miesiac 400zl rate, te 2000 zl jest rozlozone na raty po 400 zl i koles wystawia mi fakture co miesiac 400zl plus vat, moje pytanie jest czy tak moze robic?czy nie powinien tego vat od 2000 zl zrobic?jesli bedzie mi vat doliczal do kazdej raty to wyjdzie duzo drozej

Ja w dalszym ciągu cię nie rozumiem. Vat określa wskaźnik procentowy. Więc jaka to różnica? Co ci wyjdzie drożej. Do całości doliczy vat, podzieli na raty i już.

ja p*****le.... :D hahahaha czyli 23% od 2000 to nie to samo co 23%(400zl)*5 rat? :D hahah

Gość gość
aleście mądrzy, popatrzcie no, ale wysyp intelygentów... Autorko- zapłacisz taki sam VAT od 2000 netto jak i od 400 zł razy 5 faktur. Firma ma obowiązek wystawić na każdą zapłatę fakturę albo wystawić jedną fakturę i odroczone terminy płatności. Nie zapłacisz więcej, bo 2000zł * 23%=460zł natomiast 400zł*23%=92zł, co pomnożone razy 5 rat daje również 460zł. Jasne :) ?

Gość gość
to gratuluję zbezeźniku posiadania 23 palców :P, bo rozumiem, że te na nogach to w skarpetkach trzymasz...

Gość gość
dzieki bardzo, z matmy jestem slaba, zato z innej dziedziny dobra ;) ciekawe gdyby mi sie ktorys z was jako klient trafil, tez w swoich umiejetnosciach bym miala was wysmiac? dodawac, odejmowac, dzielic i mnozyc umiem, reszta slabo, skoro komus sprawilo przyjenosc mnie ponizyc -spoko, ktos musi sie zasmucic zeby ktos mogl sie cieszyc :(