Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie dalam rady wypic glukozy

Polecane posty

Gość gość

Co teraz ? Czy jest jakaś alternatywa do tego badania ? Nie jestem w stanie przełknąć tego płynu i nie zwymiotować . Ani woda ani cytryna nie pomagają. Czy słyszałyście o jakimś innym sposobie pomiaru tego cukru? Znajoma mówiła ,że można to zastąpić pomiarem krwii z palca.Wiecie coś na ten temat? Najgorsze ,że zaraz kończy się 6 msc ciąży, w którym to badanie podobno trzeba robić...

Gość gość
ja piłam prawie 40 minut glukozę..... jakoś poszło, ale to było straszne

Gość gość
Pomiar cukru z palca robią cukrzycy by sobie dozowac insuline. W twoim przypadku chodzi o to jak szybko twój organizm poradzi sobie z podaną dawką glukozy dzieki czemu da sie ocenić czy produkcja insuliny jest w normie

Gość gość
Glukozę trzeba wypic w ciagu 5min po pierwszym pobraniu Nie lekcewaz tego badania, ja też sie bałam ze zwymiotuję ale się przemogłam Zresztą wyszła mi cukrzyca, teraz czeka mnie szpital i ustawianie diety Nie wiem czy jest jakas alternatywa dla tego badania, ale badanie jest wazne

Gość gość
Nie lekceważe tego badania ani nic w tym stylu ale nie jestem p prostu w stanie tego wypić nie ważne jak bardoz bym chciała.. to była już moja trzecia próba;/

Gość gość
Glukoze trzeba wypic w ciagu 5minut to po pierwsze, po drugie ja to badanie robilam w 7miesiacu, jak masz takie problemy z 75g to moze sprobuj 50g wedlug mojego gina tyle wystarczy. A swoja droga ja pilam raz 50 i raz 75i nie mialam z tym zadnych problemow.

Gość gość
Ja wypiłam duszkiem, potem mi się trochę duszno zrobiło i zemdliło mnie (całą ciążę wymiotowałam), bałam się, że zwymiotuję, ale dałam radę.

Gość gość
Prawdą jest to, że ten płyn jest okropny, sama chciałam zwymiotowac jak to piłam, ale zatkałam nos i wypiłam wszystko... Łatwo poszło. Radze Ci w ten sposób!

Gość gość
Mieszkam w uk i jestem w drugiej ciąży.nigdy nie mialam tego badania j mamy sie dobrze. Nie wiem czemu w pl jest to tak wazne.....

Nie przesadzajcie zwykły mega słodki "sok z brzoskwin" nie rewelacja ale do przezycia, wysyłam go prawie 1 ciurkiem, jak trzeba to trzeba ! Przestańcie się uzalac ! :)

Macha zapomnialam dodać że piłem to przez slomke taka do piwa !!! Pomaga :)

A mnie do dziś na wspomnienie glukozy wszystko do gardła podjeżdża.Najpierw piłam 50 -to jakoś poszło ale wynik był na granicy więc następne obciążenie miało byc 75-próbowałam 3 razy i za każdym razem zwymiotowałam więc musiało się obejść bez tego badania