Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje niemowlę cierpi

Polecane posty

Gość gość

moje dziecko za tydzien bedzie mialo 3 miesiące. ale im starsza tym zamiast le[piej jest gorzej. nie moze zjesc mleka bo sztywnieje,płacze jak oszalala. musi usnąć i dopiero pozniej dojada. płacze podczas robienia kupy ;( płacze po jedzeniu, prostuje nóżki i robi się sztywna. jest na nutramigenie AA .... pomocy bo jestem zalamana. usg w porządku,mocz też

Gość gość
Zmien mleko?????

Gość gość
dziecko bylo juz na bebilonie comfort, na nutramigenie 1, teraz jest na nutraigenie aa. i to nie ja zmieniam sama mleko tyhlko alergolog;

Gość gość
Ile czasu pije już ten nutramigen?

Gość gość
To alergologa pytaj. Myślisz, że ktoś tu na forum ma większą wiedzę od lekarza?

Gość gość
Widocznie nie sluza jej te mleka. Szukaj dalej. Czasem musisz wypróbować prawie wszystkie nim trafisz na odpowiednie.

Gość gość
juz miesiąc. a pytam tu bo moze ktoś miał podobnie

Gość gość
Moje zachowywalo się tak na moim mleku. W połowie 2 miesiąca przeszłam początkowo na Nan HA, później na Enfamil i było OK. Z tym że wypija hektolitry koperkowej herbatki, je laktaze, probiotyk, Debridat, Espumisan... I jest dObrze, te straszne krzyki ustały, dziecko plakalo przed jedzeniem, po jedzeniu, w trakcie snu zdarzało mu się krzyknąć, przy kupie, byłam zalamana! Lekarze rzadko odrazu reagują myśląc, że mamy histeryzują i przesądzają. Z reszta jak słyszę słowa, że dziecko "ma się wypłakać, bo mu płuca się wyksztalcaja" to z miejsca krew mnie zalewa!

Gość gość
kup sobie sama na próbe w aptece mleko sojowe Isomil . Miałam podobnie z synkiem, po tym mleku wszytskie problemy poszły w niepamięć

Gość gość
alpro soya ja dawalam

Gość gość
moj maluszek tez ma 3 miesiace i tez ma problemy w trakcie karmienia :( jak tylko przystawiam go do piersi to prezy sie caly i wygina sie do tylu, wypuszzca sutka i starsznie mocno krzyczy, czasami mysle, ze nie powinnam go karmic piersia , bo nie lubi :(

Gość gość
zastanawiam sie czy moga to byc kolki

Gość gość
uszy go nie bolą?

Gość gość
mogą być kolki, wzdęcia - dlatego ten koperek i espumisan, debridat tez reguluje prace jelit. ja swoje dziecko też zaczęłam dopajać, spróbuj, może też i o to chodzi? no i do laryngologa też powinnaś zajrzeć - gardło, uszy, i zbadaj mocz!

Gość gość
to pewnie refluks nos duzo w pionie, niech spi pod skosem, pilnuj zeby beknelo po posilku, karmienie czesto, ale malo. Mozesz podac syrop gastrotuss baby. Mozesz sprobowac zagescic tez mleko np nutritonem, tylko ostroznie, bo moze wywolywac gazy. Staraj sie zeby jak najmniej plakalo, bo sie nalyka powietrza i bedzie gorzej, czyli zadnego zostawiania do wyplakiwania etc. Rewelacyjnie dziala tez chusta, lub nosidlo ergonomiczne Kolki przechodza ok 3 - 4 miesiaca, Refluks roznie, najczesciej jak sie malenstwo troche spionizuje. Najpierw beda czasy lepsze i gorsze, potem te lepsze zaczna sie przedluzac i w koncu minie. To jest straszne, wiem, musisz robic wszystko zeby dziecku jakos zminimalizowac te doznania. Z kupka pomagaj czopkiem glicerynowym przecietym wzdluz - nie przyzwyczai sie, spokojnie. poczytaj tutaj http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3472955&start=4140

Gość gość
ulewanie i refluks przechodzi do roku, ale czesciej gdy dziecko usiadzie ,zageszczanie u nas jeszcze bardziej utrudnialo kupe, ulewal mniej, to prawda, takim gestym, scietym mlekiem, dluzej go nosilismy do odbicia i byl permanentnie glodny po mlekach AR. stosujemy gastrotuss baby i fakt, nie wali mu kwasem po gardelku i nosie :) samo picie syropu nie jest ulubionym jego zajeciem, ale widze duza poprawe.