Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

corka ma wysoka temperaturę CZY MOGĘ DAĆ WIĘKSZĄ DAWKĘ IBUM

Polecane posty

Gość gość

dalam juz 3 razy po 5 ml, temperatura niespada iciągle ma ok 39 st. ma 3 latka. mogę dać jej większą dawkę albo dawac czesciej?

Gość gość
Masz paracetamol?

Gość gość
a masz inne leki? może to zapalenie gardła? goraczka jest wtedy wysoka.....

Gość gość
wyślij kogoś po czopki z paracetamolu , chłodny okład na czoło , jak nie daje rady to kąpiel , woda o jeden stopień niższa niż temp ciała, miałam taką zagwózdkę z moją młodą

Gość gość
środki przeciwgorączkowe trzeba zmieniać a nie zwiększać dawkę, bo będą się kumulować w organizmie . dałaś ibum- nie pomógł to teraz paracetamol lub pyralginę w czopku-ok 1/3 czopka, bo pyralginy nie robią w dawce dla dziecka

Gość gość
tak jak piszą inni podawaj na zmianę z paracetamolem,rób okłady na czoło,kark,nadgarstki,pod kolana albo zawiń dziecko od stóp po szyję w ręcznik który powinnaś zmoczyć w wodzie o temperaturze 36-37 stopni,zrób tak parę razy trzymając dziecko w ręczniku po ok.5 minut.Za każdym kolejnym razem możesz dolać ciut zimnej wody ale tylko trochę żeby dziecko szoku nie doznało.Moja córka tydzień temu miała gorączkę przez trzy doby dochodzącą do 39,5 st.dzwoniłam na pogotowie i tam dyspozytorka mi to doradziła,u nas się sprawdziło,temperatura spadła do 38,5 a więc było już w miarę bezpiecznie.Co do dawki leku to mi lekarka pozwoliła zwiększyć dawkę nurofenu do 7,5 ale to zależy od stężenia leku i wagi dziecka