Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaautorka

Zajęcia dla niemowląt_ chodzicie gdzieś

Polecane posty

Gość aaautorka

Pytam z ciekawości.. Czy chodzicie z maluszkami na jakieś zajęcia? Po to by np. się lepiej rozwijały, miały kontakt z innymi dziećmi, po to by samemu mieć motywację do wyjścia z domu itp? O ile oczywiście w Waszych miastach są tego typu zajęcia, bo na pewno nie wszędzie. U mnie jest kilka miejsc, gdzie można zabierać malutkie dzieci na zajęcia różnego typu. Ciekawa jestem, jak to jest w innych miastach i czy korzystacie z tego, jak długo chodzicie i ile miesięcy mają Wasze dzieci.

chodzę z synkiem na basen na zajęcia pływania dla niemowląt odkąd skończyl 7 miesięcy, zajęcia raz w tygodniu po 30 minut :)

Gość gość
Ja takze chodze na basen z synkiem na zajecia plywania

Gość aaautorka
A ktoś chodzi na inne zajęcia niż basen?

Gość gość
taaak ! moja córka ma dwa lata : poniedziałek : basen wtorek : angielski środa : pianino czwartek : balet piątek : zajęcia terapeutyczne

Gość aaautorka
Pytałam o niemowlęta.. góra dzieci do 15 miesięcy. A Ty nie dość, że piszesz o dwulatku, to jeszcze z ironią.. po co? Myślisz, że maluszki nie chodzą na zajęcia? To nie ma być jakaś nauka itp.. to ma być wszystko super zabawa w dobrym towarzystwie, ___ Moje 10 miesięczne dziecko uczęszcza: - od września na basem (30 minut) ... na zajęciach pływa z tatą.. w grupie jest 6-7 dzieci (basen specjalny dla dzieci) w wieku 10-14 miesięcy, zajęcia z instruktorem - od miesiąca na zajęcia ogólnorozwojowe (45minut)- piosenki , inscenizowanie piosenek ruchem, zabawy z chustą animacyjną, piłeczkami różnej wielkości, z różnych materiałów zrobionych (np. z kolcami), z kolorowymi kubeczkami, apaszkami itp. Grupa 7-9 osób. - październik i listopad (jutro ostatnie zajęcia, bo rezygnuję) na zajęcia muzyczne: zabawy rytmiczne, przy pianinie, gitarze, piosenkach z płyty, wierszyki, swobodne odkrywanie, zabawy z chustą animacyjną - byliśmy na pierwszych zajęciach polisensorycznych, było 6 czy 7 osób (dzieci 7-10 miesięcy)- zajęcia rozwijające zmysły dotyku, smaku, węchu, równowagi.. pochodzimy na nie na pewno w grudniu.. zobaczymy jak dalej będzie, W każdym razie grudzień to basen, zajęcia ogólnorozwojowe i te ze stymulacji zmysłów. Jestem bardzo zadowolona: ja mam motywację do wyjścia z domu, ubrania dziecka, siebie.. (jeżdżę komunikacją), a maluszek ma kontakt z innymi dziećmi w podobnym wieku.. patrzę, jak łapie z nimi kontakt, jak te maluszki po swojemu rozmawiają, jak zabierają sobie zabawki, dają, jak siebie dotykają, poznają.. No i mały może skorzystać z rzeczy, których w domu nie mam.. bo w domu to bawi się tylko ze mną lub z kotem.

Gość gość
Ja chodze z moim 8-miesięcznym maluszkiem do takiego klubu maluszka http://gwiazdolandia.pl/, są tam zajęcia muzyczne i mały je uwielbia, od razu mu się buźka uśmiecha jak pani zaczyna grać :)