Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny jak nauczyć dziecko pić ze szklanki albo z kubka

Polecane posty

Gość gość
moja corka ma 14 miesiecy, od prawie 2 pije tylko z kubka, oczywiscie nie utrzyma go sama, ale swobodnie bierze lyki i nie uznaje innej metody picia. 3-latki ze slomka to patologia!!!

Gość gość
Co jedna to madrzejsza . Jak już pewnie siedzi to można zacząć uczyć pić i to najlepiej z normalnego kubka .

Gość gość
Idiotka co odświeża stary temat :o

Gość Ela24
Witam. Moja mała ma 14 miesięcy i od miesiąca już pije sama ze szklanki. Zaczęło sie od zbierania szklanek z sokiem ze stolika. Przez tydzień co chwile ja musiałam przebierać a teraz już tak opracowała technikę picia ze potrafi udźwignąć i wypić bez rozlewnia nawet pół napojowki soku. Myśle ze to zależy od dziecka kiedy nauczy sie pic. Moja corka naśladuje mnie i męża także moze dlatego tak szybko zaczęła sama pic.

Gość gość
Moja coreczka pije z kubka loivi 360st a ma 9,5miesieca. pokaz dziecku jak sie pije w formie zabawy "siorb" pry udawanym pisću z kubka, niech ją to bawi, ze Ty pijesz potem przystaw jej do ust zobaczysz wkoncu załapie jak tylko raz pociagnie i poleci woda to sie nauczy. niech kubeczek stoi zawsze w widocznym miejscu. moja znim załapala o co chodzi to tezztroszke minelo ale kubek zawsze był na widoku, pokazywałam co jest w środku: woda i w formie zabawy pilam z niego i przystawialam jej do ust az wkoncu pociągnęła łyk wody razi drugi i trzeci raz załapala. obecnie sama pije z niego. podchodzi do kubeczka ktory jest w widocznym miejscu i pije z niego

Gość gość
Według neonatologa z naszej poradni dziecko 10 miesięczne powinno pic z kubka otwartego. Odwlekać tą umiejętność nie jest dobrze. Zaczynając od problemow ze slinieniem, łykaniem, czy wada zgryzu kończąc na wadach wymowy. Lekarz wypowiadał sie w stosunku do wcześniaka! Smoczek wprowadza czesto nieodwracalne zmiany.

Gość gość
zgadzam sie, tez byłam ostatnio u lekarza i kazał wyrzucić wszystkie niekapki, słomki i smoczek usypiacz, smoczek zabrałam- obeszło sie bez płaczu. Uczymy się pić z normalnego kubka. Oczywiście że rozlewa ale coraz sprawniej jej idzie.

Gość gość
Jak dla mnie to kubek 360stopni to porażka! Córka nie chciała w ogóle z niego pić, więc sama spróbowałam. Trzeba mocno się przyssać, żeby coś się napić i mi - osobie dorosłej- nie było łatwo. Poza tym ma okropne zamknięcie. Ta pokrywka jak już zaskoczyła, to nie mogłam jej zdjąć! U koleżanki było tak samo. Tyle, że jej syn akurat lubił pić z tego kubka. W końcu kupiłam córce taki krzywy kubeczek Doidy Cup http://www.bibabu.pl/kubeczek-doidy-cup-fuksja.html i wtedy bardzo szybko załapała picie z kubka. Na spacery z kolei brałam bidon ze słomką, bo nie chciała pić z żadnego niekapka. Tylko ten Doidy albo bidon ze słomką. A z krzywego kubeczka podobno mogą pić już dzieci od 3 miesiąca, więc jak jakieś dziecko nie akceptuje niekapka (jak moja córka) to może spróbujcie z Doidy?

Gość Milawaw
Ty i tak jesteś już na wyższym poziomie, ja miałam problem żeby dziecko nauczyć pić z niekapka... Ale postanowiłam, że nic nie siłę dałam raz płacz... odczekałam kilka dni ponowiłam próbę znowu to samo, ale najważniejsze zeby się nie poddawać, za którymś razem maluch już pił sam, generalnie wydaje mi się że problemem był tez peirwszy niekapek, drugi był taki http://kinderland24.com.pl/zestaw-xl-love-kubek-niekapek-verde-4-suavinex.html i jakoś się udało.