Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościoowa

jak kuluralnie zerwac z facetem

Polecane posty

Gość gościoowa

cześć, liczę na jakieś porady, bo czuję się bezradna :( od pół roku jestem w związku na odległość, on bardzo się zaangażował, ja chcę się wycofać - okazało się, ze moje uczucie było tylko zauroczeniem i jestem zdecydowana, żeby nie kontynuować tej znajomości. nie mam tylko pomysłu na formę zerwania - jak to zrobić, żeby poszło raz, a dobrze. znając jego, nie odczepi się tak od razu, tylko będzie próbował mnie zmiękczyć :O jakieś rady?

Gość gosc przebudzony
Powiedz mu, ze jestes chora na cos co go zrazi do ciebie i w tym obszarze masz mase mozliwosci.

Gość gość
Tak, najlepiej walnij tekst: "Zaraziłam się HIV" Pójdzie sobie. Raz, a dobrze.

Gość gość
Bo przeleciało mnie 5 Murzynów jednocześnie.

Gość gościoowa
hmmmm, no w sumie kulturalnie byłoby mu powiedzieć coś takiego :P mogło byc gorzej :P a serio, coś innego? ;)

Gość gościoowa
no błagam, na pewno 90% z kafeteriuszek przerabiało przynajmniej 1 zerwanie w życiu, opowiedzcie, jak to u was przebiegało, może coś mi pomoże :(

Gość gość
A nie rozważałaś takiej strasznej opcji jak zwyczajne powiedzenie mu prawdy?

Gość gosc przebudzony
To zalezy czy chcesz zerwac z nim definitywnie i zakonczyc spotkania, czy zaproponowac kontakt na stopie kolezenskiej ?

Gość gościoowa
obawiam się, że a'stopa koleżenska" nie wchodzi w grę przynajmniej teraz - mówię, on jest zbyt zaangażowany i zbyt emocjonalnie podchodzi do sprawy, już zaczął planować przyszłość, itd., dlatego muszę to ukrócić jak najszybciej, a powiedzenie prawdy - no jak najbardziej, tylko dlatego pytam o pomoc, w jaki sposób ją przekazać. bo "siema, już się w tobie nie bujam, nara" to też będzie prawda, ale trochę zakomunikowana w dość słabej formie, więc teges... :O

Gość gość
Forma powiedzenia prawdy zależy od twojej wrażliwości i poziomu kultury. Tego Kafe nie nauczy...

Gość gosc przebudzony
Wiec list napisac w ktorym bedzie odpowiedni przekaz.

Gość gościoowa
ale wierzę, że jest tu choć jedna osoba, która potrafi choć trochę rozsądnie doradzić...

Gość gościoowa
list- ok, ale sam list nie wystarczy, po przeczytaniu takiego listu pojawią się pytania, na które trzeba będzie odpowiadać, prośby o wyjaśnienia, itp. :O nie chcę tego ciągnąć i przerabiać takie akcje typu "ja to wszystko mogę zmienić ,tylko daj mi szansę" :O chcę raz, a porządnie...

Gość gość
nijak nara 🖐️

Gość gość
Raz, a porządnie. A potem on się powiesi.

Gość trarararrararrarararar
np.:-D Pawle , dlugo zastanawialam sie nad nami.Doszlam do wniosku, ze bycie dalej razem nie byloby dobre dla nas.Ja mam dla ciebie wiele sympatii, ciepla , szacunku.Jednak nie ma we mnie najwazniejszego: milosci, ktora jest najwazniejsza rzecza miedzy dwojgiem planujacych zycie osob. Gdybym zostala dluzej w tym zwiazku oszukiwalabym nie tylko siebie ale i ciebie.Tak byc nie moze.Nie zaslugujemy oboje na to.Ulozysz sobie zycie z kobieta, ktora pokocha cie calym sercem.Niestety ja tego nie moge ci dac.Dziekuje ci za wszystko .Bedziesz wspominany w moich myslach cieplo.

Gość gościoowa
dzięki, zapiszę sobie ten tekst, hehe :D no jest to jakaś wskazówka, oprócz tekstu o "znalezieniu innej kobiety", głupia sprawa, ale on, mimo że ma swoje lata, nigdy nie był w poważnym związku i w ogóle... chyba przez to tak się od razu zaangażował bez jakiegokolwiek dystansu. także taki tekst go dodatkowo dobije :P no i ogólnie to, że "zegar mu zaczął bić" trudniej mu będzie odpuścić.. tak pczeczuwam..

Gość gość
Puść mu "I Wiil Always Love You" Whitney Houston. Tam jest wszystko, co trzeba.

Gość gość
Wstrętna ropucha jesteś. Jak on miał się niby angażować? Z dystansem????!!!! Puknij się w ten głupi łeb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gosc przebudzony
Wydaje mi sie, ze ty najlepiej znasz swojego faceta i zdajesz sobie sprawe z tego jak zareaguje na twoje slowa. Skoro list w ktorym byloby ci latwiej przelac mysli odpada, wiec pozostaje ci spotkac sie z nim i wyjawic mu prawde. Boisz sie, ze cie zmiekczy, ublaga, zazyj cos na otepienie sumienia, wrazliwosci z grupy lekow benzo.

Gość gościoowa
opcja z benzo bardzo mi się podoba :P

Gość gosc przebudzony
Hahaha podoba sie benzo. Do tego jeszcze bedzie pasowal jakis psychopatyczny tekst w stylu: -(jego imie) i -nie zamierzam juz skladac ci wizyty...uznajac swiat z toba za bardziej interesujacy niz bez ciebie i pewna jestem, ze wyswiadczysz mi te sama grzecznosc.

Gość gość nr 222
jeśli facet jest wporządku to z nim nie zrywaj, bo drugiego takiego możesz nie znaleźć. Jest za dobry dla ciebie i ci sie znudzil? może zastanow sie nad tym, bo teraz takie czasy, że ciezko o porzadnego faceta, wiec czy warto zostawiac kogos kto ci sie znudzil? jesli koles na poziomie, z kulturą, a do tego zaradny, pracuje, mysli o tobie poważnie, ja bym go nie zostawiala ;)

Gość panienka z okieenka
wprost, szczerze - to pokaże, że go szanujesz a nie kłamiesz, "żeby go nie zranić" a tak naprawdę to dlatego, że jesteś tchórzem.

Gość gosc przebudzony
Zrywa bo jej podswiadomosc odbiera go jako slabe DNA. Czegos mu brakuje. Zreszta autorka ma dopiero,..mloda jest.

Gość gościoowa
jeśli chodzi o sugestie z niezrywaniem, bo "drugiego takiego nie spotkam" - to co mam zrobić, kiedy na myśl o tym, że ma mnie znowu dotknąć bierze mnie obrzydzenie? kiedy każde jego słowa mnie rozdrażniają, niezależnie od tego, co powie - wystarczy, ze mówi... mam być na siłę, bo inaczej zawiśnie nade mną "przekleństwo" wiecznego singla?

Gość gość
a ile on ma lat? bardziej po 30ce czy bardziej przed 40ką?

Gość gościoowa
on - 40...

Gość gość
facetowi zegar nie tyka-ja bym byla stanowcza

Gość gosc przebudzony
Niski poziom testosteronu jego sprawia, ze jestes "sucha" i nie dasz sie dotknac.