Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

opryszczka w ciazy czy grozi gluchota dziecka

Polecane posty

Gość gość

Na szk rodzenia uslyszalwm ze jak sie zlapalo opryszcke to trzeba powiedziec zeby lekarze po narodzinach dokladnie spr sluch bo dziecko moze byc gluche. Martwie sie bo mialam opryszczke w 16 tc i 26 tc. Ale nie bylo to po raz pierwszy w zyciu, a podobno wtedy jest niebezp. Tylko ze o tym polozna nie powiedziala, doczytalam na necie. Miala ktoras z Was opryszczke i niec sie nie stalo?

Gość gość
Ja miałam też dwa razy i tez miałam taką panikę jak ty. Jak mały się urodził to kazałam kilka razy badać słuch. Kobieta wykonała raz i powiedziała ze na 100 % jest ok. Teraz zresztą nasze bobo to potwierdza. Będzie ok, spokojnie :)

Gość gość
mialam 3 razy w ciazy i dziecko slyszy idelanie, nie martw sie.

Gość gość
pierwsze słyszę, miałam opryszczkę kilka razy, dziecko zdrowe jak koń. Uważaj tylko jak się urodzi, bo opryszczka jest groźna dla takiego maleństwa.

Gość gość
bobo???

Gość gość
Miałam co miesiąc. Mój obecny dwulatek słyszy tylko to co chce, więc może coś w tym jest :D

Gość ytfrdexfvgvfdes
ja tez mialam i jest ok. wazne zeby dbac podwojnie wowczas o higiene i nie dotykac miejsc intymnych. chyba ze wlasnie tammialas to mow lekarzom od razu.

Gość lalkaHela
Na przebieg ciąży i zdrowie dziecka może mieć wpływ pierwotne zakażenie wirusem opryszczki wargowej w ciąży, jednak groźniejsza jest opryszczka genitalna, a jeśli pojawi się w terminie planowanego porodu, wskazane jest cesarskie cięcie. Możesz poczytać na bezopryszczki.pl na ten temat i zadać pytanie ekspertowi. Kiedy u mnie pojawiała się opryszczka na ustach lekarz, przepisywał mi lek antywirusowy w tabletkach na opryszczkę, by nie pojawiały się nowe zmiany i aby nawroty opryszczki nie były zbyt częste. I wiem, że kobietom w ciąży też może lekarz zalecić doustne leczenie przeciwwirusowe, jednak to już trzeba ustalić z ginekologiem prowadzącym ciążę.