Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marble92

Wolontariat w domu dziecka

Polecane posty

Gość marble92

Witam . Mam 21 lat i chciałabym zostać wolontariuszką w Domu dziecka, najlepiej w Bydgoszczy.... Szczerze mówiąc od pewnego czasu noszę się z tym zamiarem jednak nie chciałam by była to pochopna decyzja . Teraz wiem, że jestem w pełni zdecydowana i gotowa i stąd moje pytanie. Jak można to uczynić? Czy wie ktoś jak się w ogóle do tego zabrać? Czy istnieją jakiej zapisy? jak to w ogóle wygląda? Dziękuje za odpowiedzi

Gość oneky
nie mam pojecia, nie wiem jak C***omoc

Gość gość
jak ja miałam praktyki w domu dziecka to przychodziło wiele osób z pytaniem o wolontariat. i to wystarczyło, z reguły byli odsyłani z kwitkiem, bo jest masa wolontariuszy, którzy pracują, ale zdarzało się, że jedna osoba była brana na "okres próbny." ale nie wiem, pewnie w każdym domu jest inaczej.

Gość gość
jeszcze dodam, że jeśli nie widzisz swojego wolontariatu na dłuższy okres czasu to raczej Cię nie przyjmą, zresztą wydaje mi się, że w tych domach strasznie niechętnie podchodzą do wolontariuszy, mówię o tych, którzy zajmują się dziećmi, a nie robią w kuchniach/jako pomoc domowa :P

Gość gość
mogę Ci zaproponować zajęcia w ramach wolontariatu w domu dziecka

Gość gość
będziesz zakładać dzieciom na plecy generatorki prądotwórcze no i tak sterować ich nastrojami by się jak najdłuzej kiwały wytwarzając prąd.

Gość gość
gość 2013.11.27 będziesz zakładać dzieciom na plecy generatorki prądotwórcze no i tak sterować ich nastrojami by się jak najdłuzej kiwały wytwarzając prąd. - co za debil parszywy to pisał

Gość gość
Chęć niesienia pomocy innym jest piękna! :) Ja pomagam regularnie Fundacji Szlachetny Gest http://szlachetnygest.pl/ i wiem, że szukają wolontariuszy. Także jeśli ktoś jest zainteresowany może się tam zgłosić. Fundacja zbiera środki finansowe na leczenie oraz rehabilitację chorych dzieci, więc myślę, iż wolontariat w takim miejscu będzie odpowiadał wielu osobom, które odczuwają chęć pomocy.

Gość gość
W moim przypadku nie było w ogóle potrzeby wchodzenia na jakąkolwiek stronę.Okazało się że miejscowy dom dziecka nie miał wolontariuszy bo się nie ogłaszał ,a ja zostałam przyjęta od razu i świetnie sobie daję radę i jestem potrzebna. Fundacje na pewno poszukują,ale to niestety wiąże się z dojazdami,nieraz bardzo daleko.A przecież wystarczy poszukać lokalnie,osobiście popytać,to jest najlepszy sposób