Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NA kogo bedziecie glosowac PYTAJNIK

Polecane posty

Gość gość
Donald jest oszust, Jarek menda i walikoń .... nie ma na kogo

Gość gość
czyli z dobrowolnego zusu będzie jeszcze mniej pieniędzy niż teraz. to z czego renty, emerytury, leczenie itp?

Gość Mediolann33
Nie będzie wysokich podatków procentowych ale niech każdy sprawiedliwie co miesiąc na ten podatek będzie zobligowany do np. 150 zł bez pytania ile kto zarabia. czy mając 15) zł razy 1nie wiem ... dokładnie 20 mln ludzi zdolnych do pracy = ? zł puli dla rzadu na inne sprawy jak wojsko itd

Gość rehetr
Mediolan, jak ty to sobie wyobrażasz? Jak będzie funkcjonowało szkolnictwo, służba zdrowia, policja? urzędy jakieś w tym waszym "państwie" planujecie? sądy też miałyby być prywatne? B Z D U R Y i tyle

Gość gość
Wolę być okradamy przez tuska niż przez k***ina

Gość rehetr
a, czyli ktoś kto zarabia 1500zł ma oddawać 150zł miesięcznie i ktoś kto zarabia 15000zł też? ŚWIETNY POMYSŁ! A ludzie bezrobotni? albo niezdolni do pracy? renty nie będą dostawać, więc nie będzie z czego im zabrać 150zł...

Gość Mediolann33
Ależ skąd :Sądy,Wojsko,Policja, Straż,Pogotowie Medyczne Będzie państwowe.

Gość 15 24
jednym słowem wszyscy chorzy , niedołężni , niepełnosprawni wszelkiej natury wszyscy do gazu . jakoś tak znajomo brzmi otóż pewien pan o nazwisku na H w 1939 roku zaczął wprowadzać taką politykę . pod pewnymi względami słuszną ale pod względem człowieczeństwa i bycia człowiekiem na pewno słuszną ? oj coraz więcej jest psychopatów, którzy na miano człowieka nie zasługują i nigdy nie powinni być nazwani ludźmi

Gość Mediolann33
Ale bedzie patrzenie im na " ręce" aby nie było korupcji.

Gość rehetr
Sądy,Wojsko,Policja, Straż,Pogotowie Medyczne Będzie państwowe --> Ty SOCJALISTO! ;D;D;D

Gość Mediolann33
Dlaczego niepełnosprawni mają iść do gazu ? Ty głupia jesteś czy co ? Przecież dziecko które się rodzi niepełnosprawne ma rodzinę która pracuje no nie i bedzie ja stac na jego utrzymanie a jeśli bedą obibokami to bedzie instytuaja która jest do tej pory domy dziecka, które państwo da radę utrzymywać z tych podatków 150 zł .

Gość rehetr
Nie macie k***inisc***ojęcia o funkcjonowaniu państwa, a za rządzenie nim chcecie się brać? żenujące Najlepiej zyje się w krajach skandywawskich gdzie jest duży, rozbudowany socjal. Co wam się w tym nie podoba? Zamiast realizować jakieś poronione pomysły, wzorujmy się na tym, co dobrze działa.

Gość Mediolann33
To bedzie wybór rodzica jako człowieka czy chce pracować czy chce aby kto inny na niego pracował. Mnie się nie chce na innego człowieka pracować.

Gość gość
Pisałem - ILE MYŚLISZ ZAROBI KASJERKA? przecież nie 10 000 zł tylko max 2 000. Jesteś idiotką. Myślisz ze k***in sprawi ze ludzie będą zarabiać miliony

Gość Mediolann33
Ta na Skandynawii nawet pierdnąć nie można sobie swobodnie. Dziecko jak za głośno płacze to przyjdą znienacka służby państwowe i odbiorą ci własne dziecko.

Gość gość
Żebyś nie dostała zawału, wylewu lub poważnego wypadku. Jak nie będziesz miała z czego opłacić szpital, rehabilitację to będziesz płakać i tęsknić za po

Gość Mediolann33
A czy nadal Ty myślisz, że np. 25 dag masła będzie nadal kosztować 5 zł -? otóż nie bo będzie bez naliczonego podatku o wiele tańsze. Kowalskiego bedzie na niego po prostu stać to samo z paliwem - które nie powinno tyle kosztować a kosztuje.

Gość gość
Przy 2 000 towary bez podatku i tak będą oznaczać wegetację idiotko. A co mówić o służbie zdrowia, szkole itp

Gość Mediolann33
Ja ciebie nie nazywam po imieniu Debilu.

Gość 15 24
mediolan 33 , to co piszesz już kiedyś było i nazywało się socjalizm, te wszystkie idee są piękne , pisali o tym marks , engels i wielu im podobnych tak samo jest z kapitalizmem , czysty kapitalizm też już był i okazał się utopią , nie jesteśmy maszynami tylko ludźmi te idee są dla maszyn nie ludzi , nie ma wśród nas jednostki doskonałej każdy jest w jakims sensie ułomny jeden bardziej inny mniej i do tych odmienności musimy się przyzwyczaić i jedynym ludzkim i w miarę sprawiedliwym jest system skandynawski czy ci się to podoba czy nie

Gość gość
To nie wyciągaj idei z d**y wziętej. Przy takich założeniach TYLKO BOGAC**PRZETRWAJĄ

Gość Mediolann33
Ja znam tylko zarys polityki pana Janusza. Ale mi bardzo odpowiada. Najbardziej ze wszystkich partii. Jak chcesz poznać dogłębniej całokształt polityki Nowej Prawicy ty niedouczony to porozmawiaj z panem JKM On często jest na Skype i rozmawia z takimi szarakami jak ty - również :-p na dzisiaj do widzenia Wam.

Gość rehetr
co za bzdury opowiadasz, idąc tym tropem wszystkie dzieci w państwach skandynawskich powinny wychowywać się w sierocińcach ;/

Gość gość
To sobie gadaj nawet zrób mu loda ALE JEGO IDEE SĄ DO D**Y KTÓRYCH NIE DA SIĘ ZREALIZOWAĆ. gdyby było tak pięknie to dostałby 100 procent poparcia od ludzi

Gość rehetr
Mediolan chyba musi iść odrobić lekcję :) Nie wyobrażam sobie, żeby dorosły zdrowy człowiek mógł wierzyć w taką politykę.

Gość Mediolann33
Prowadzę własną działalność gospodarczą i rząd robi ze mnie "popychadło " Wiecie ile muszę płacic podatków i ZUS co miesiąc - ? a z jakiej racji? kiedy za lekarza i tak chodzę prywatnie do weterynarza z psem równie do dentysty również a wszkole moje dzieci ciągle jakieś opłaty -..............ufff........... tak zapłacę tylko 150 zł i ile jestem do przodu ?

Gość gość
płacisz Mediolan tez na innych nie tylko na siebie. tak to jest pomyslane. ja tez place m.in. naciebie.

Gość gość
To widać mało zarabiasz. Bo ja też mam działalność gospodarczą i nie narzekam na podatki. Stać mnie na to. A służba zdrowia, w ciężkich a nawet lżejszych wypadkach nie miałem problemów.

Gość rehetr
Wiesz, ja nie mówię że tak jest dobrze - bo nie powinno tak być, że niemożna korzystać z czegoś, za co się płaci. Ale K***inistyczne wizje niczego tu nie poprawią. Pan Janusz ma swoją wizję, która zupełnie nie przystaje do dzisiejszego świata. Mówi, że dobrze żyło się w XIX wieku robotnikom, bo jedn mógł wyżywić 5 dzieci i niepracującą żonę. A chciałbyś tak żyć jak robotnicy w XIX wieku?

Gość gość
PO zlodzieje Palikot chory czlowiek zatem na powyzsze nigdy !