Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowaaaaaa85

mamy ktore karmily piersia dluzej niz rok

Polecane posty

Gość kolorowaaaaaa85

mamy pomozcie.moj synek ma juz 16 miesiecy.lekarz zasugerowal ze juz dosc karmienia piersia tymbardziej ze on w nocy budzi sie co 2-3 godziny i domaga sie mleka.zadne inne napoje nie wchodza w gre.nie chce i juz.nie mam pojecia jak go odstawic.nie chce fundowac mu stresu.myslalam zeby jeszcze pokarmic go przez zime i na wiosne ,zrobi sie cieplej,bedziemy czesciej wychodzic i moze jakos nam sie uda.ale lakarz powiedzial mi ze grozi mu prochnica od karmienia piersia.ma juz zabki,a w mleku jest laktoza i takie tam a on je jeszcze w nocy. czy wasze dzieci mialy jakies problemy z zabkami jak je karmilyscie powyzej roku????dodam ze myjemy zabki dwa razy dziennie pasta.a jeszcze w ciagu dnia maly chodzi ze szczoteczka.a moze macie jakies rady jak skutecznie i najmniej stresowo dla dziecka odstawic go od piersi

Gość gość
nie wiem po co karmicie tak dlugo, jeszcze zimą a po zimie bedzie lato. i tak ciagle. to samo slysze od kolezanki, tylko ze u niej maly w chalupie rzadzi. do 3 lat bedzie karmic. bo jak pewnie bedzie chciala odstawic to zlecą sie dziadki żeby krzysia ratowac, bron boze plakac.

Gość kolorowaaaaa85
ja nie chce wiedziec co sadzisz o karminiu piersia.zadalam pytanie kobieta ktore karmily dziecko piersia dluzej niz rok.a komentarze tego typu.......:)

Gość gość
Wez nie sluchaj lekarza, bo debil. Kurde kim on za przeproszeniem jest aby mówić tobie jak masz dziecko karmić? Dbaj o zęby dziecka i tyle. Pokarm jeszcze przez zimę bo jak Ci zacznie chorować po odstawieniu to się dopiero załamiesz.

Gość gość
Ja starszego karmiłam 3 miesiące, sam się odstawił od cyca :P a młodszego karmiłam chyba do 18 miesiąca. Jak go odstawiłam? przyklejałam na sutki plasterki i mówiłam ze mamusia ma rankę, że ją cycuś boli. dwa dni kręcenia się i smutku, głaskania zranionego cycusia i było po. Odstawic dziecko od piersi to w zasadzie dojrzałość mamy do tej decyzji, tak naprawdę to Ty musisz tego chcieć, jak nie jesteś gotowa, to bez sensu dziecko katować bo ono czuje kazda Twoją niepewność i umiejętnie to wykorzysta.

Gość gość
Od mleka z piersi nie robi się prochnica bo się nie peta między zębami karm jeszcze

Gość kolorowaaaaa85
masz racje.to chyba glownie moj problem.ja chyba tak do konca nie chce przestac go karmic.uwazam ze karmienie piersia ma wielkie plusy .martwie sie jednak o te zeby.czy twoj synek nie mial z nimi problemu????? jadl tez w nocy????

Gość gość
Nie, młody nie ma problemów z ząbkami, o tym nawet nie myśl. Zresztą co za lekarz który każe C**przestać karmić! To tylko Twoja sprawa. Jadał w zasadzie rano i wieczorem , to był taki "nasz czas" w nocy czasem się budził ale góra 1 raz, wiec było ciut inaczej. Pamietaj o sobie o tym co Ty chcesz zrobić, nie patrz na otoczenie, oni Ci będą dyktować różne wzorce a Ty sama wiesz czy jesteście gotowi odciąć tę więź czy jeszcze nie.

Gość kolorowaaaaa85
ja naprawde mialam taki zamiar.chcialam i chyba dalej chce go karmic...tylko ten strach przed prochnica nie daje mi spac.lekarz mowi ze chodzi o to glownie ze on je w nocy ,a w pokarmie jest laktoza czyli cukier i osadza sie na zebach. on od kiedy sie urodzil nawet nie byl przeziebiony.naprawde super rosnie i sie rozwija i je wierze ze to tez dzieki karmieniu piersia.w dzien je raz czasem dwa,ale w nocy nawet 5-6 razy

Gość gość
jak najdluzej matki. ilosc meisiecy to wskaznik milosci.

Gość gość
karmiłam córkę 3/5 roku w nocy tez teraz ma 6 lat i piekne zdrowe zabki nie odstawiai to same plusy.

Gość mama11mama08
Uwazam ze lekarz nie powinien decydowac ile masz karmic piersia. To powinna byc decyzja Twoja i dziecka. U nas lekarz jak synek mial rok i 6 mies zalecala dalsze karmienie, przeciez to same plusy dla dziecka. A o prochnicy nie slyszalam jesli chodzi o karmienie piersia, owszem jesli chodzi o butelke to tak. Ja karmilam synka rok i 10 mies i naprawde probowalam roznych sposobow ale wkoncu sie udalo:) teraz maly ma prawie 2.5 roku a mi sie teskni jak przychodzil do cyca:) zycze powodzenia!

Gość gość
ja karmiłam synka 1,5roku miał już wówczas 20 ząbków, odkąd wyszły mu 2 pierwsze miał niespełna 4 miesiące, myjemy je i nic się z nimi nie dzieje, ale rozumiem Cię, moja pediatra po roku już sugerowała odstawienie i co wizyta to z naciskiem na nie karmienie pytała czy nadal cyckujemy wrrrrrr ... mój ginek za to mówił, ze mamy się karmić cycem tak długi jak nam to odpowiada hehe a choćby i do 18-stki (żarcik) w każdym razie ja systematycznie odstawiłam trwało to ok miesiąca czasu, mój synek też pił często nocą i te karmienia zaczęłam eliminować jako pierwsze, zastąpiłam je mlekiem z kubeczka z dziubkiem, podawałam mu mleko i tłumaczyłam, ze odtąd mleko mamusi jest w kubeczku i jakoś się udało :) Każdy sposób jest dobry jeśli jest skuteczny i nie zagraża życiu i zdrowiu ani dziecka ani matki :) powodzenia :)

Gość gość
Karmienie dziecka, które już chodzi to najobleśniejsza rzecz na świecie. I jeszcze te teksty o zranionym cycusiu. Masakra jakaś. Odstawia się i już. Bez ceregieli!

Gość gość
dodam, że żeby zajść w kolejną ciąże (musiałam się leczyć) musiałam odstawić dziecko od piersi bym mogła wziąć odpowiednie leki do stymulacji, i na dniach będę rodzić kolejnego synusia a, że mam doświadczenie w karmieniu to zamierzam znów karmić piersią przynajmniej do roku maks 18mcy, ale to indywidualna sprawa każdej kobiety :) moja babcia karmiła nawet 3 lata a jej syn nie chorował wcale przez całe życie :) może coś w tym jest :)

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Ja starszego karmiłam 3 miesiące, sam się odstawił od cyca jezyk.gif a młodszego karmiłam chyba do 18 miesiąca. Jak go odstawiłam? przyklejałam na sutki plasterki i mówiłam ze mamusia ma rankę, że ją cycuś boli. dwa dni kręcenia się i smutku, głaskania zranionego cycusia i było po. Odstawic dziecko od piersi to w zasadzie dojrzałość mamy do tej decyzji, tak naprawdę to Ty musisz tego chcieć, jak nie jesteś gotowa, to bez sensu dziecko katować bo ono czuje kazda Twoją niepewność i umiejętnie to wykorzysta. X dziecko "głaskało cycusia"???? Boże to już jest jawna pedofilia!

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Od mleka z piersi nie robi się prochnica bo się nie peta między zębami karm jeszcze X następna mądrzejsza od lekarza a g***o wie :o Co za ludzie!

Gość gość
Ja karmiłam 1,5 roku, mój syn to był prawdziwy CYCOCHOLIK. Sama odwlekałam czas odstawienia, bo bałam się jak to będzie. Okazało się, że to nie było takie trudne. Z tego co pamiętam to pierwszy tydzień był straszny, a szczególnie wieczory i noce. A potem jakoś zapomniał. Mleka żadnego z butli nie pił przez ponad pół roku, teraz niedawno dopiero zaczął krowie pić z kubka.

Gość gość
gość 'Karmienie dziecka, które już chodzi to najobleśniejsza rzecz na świecie. I jeszcze te teksty o zranionym cycusiu. Masakra jakaś. Odstawia się i już. Bez ceregieli!' ale głupio gadasz he he jeśli karmisz butlą to Twoja sprawa i nie czepiaj się kobiet karmiących piersią, to jest naturalne, nie ma ram czasowych, które mówią, ze trzeba karmić jakąś tam ilość czasu nie ma też jednego skutecznego sposobu na odstawienie dziecka od piersi od tak, a takie gderanie, że to najobleśniejsza rzecz na świecie to puknij się w głowę, po to kobieta ma cycki by karmić, jak Ty masz je tylko dla męża by Ci je cmokał to C***owiem, że w moich oczach jesteś egoistką .. męzowi da a dziecku mleka nie da ....

Gość gość
Popieram karmienie, ale nie tak długo. Nie od czasu kiedy dziecko zaczyna kumać. Wtedy przy ludziach podchodzi rozszarpuje matce koszulkę, albo własnie smera ją po cyckach fuj! Albo drze się w autobusie że on chce cycka teraz! Ohyda.

Gość gość
gość [zgłoś do usunięcia] gość Ja starszego karmiłam 3 miesiące, sam się odstawił od cyca jezyk.gif a młodszego karmiłam chyba do 18 miesiąca. Jak go odstawiłam? przyklejałam na sutki plasterki i mówiłam ze mamusia ma rankę, że ją cycuś boli. dwa dni kręcenia się i smutku, głaskania zranionego cycusia i było po. Odstawic dziecko od piersi to w zasadzie dojrzałość mamy do tej decyzji, tak naprawdę to Ty musisz tego chcieć, jak nie jesteś gotowa, to bez sensu dziecko katować bo ono czuje kazda Twoją niepewność i umiejętnie to wykorzysta. X dziecko "głaskało cycusia"???? Boże to już jest jawna pedofilia! pedofilia????? buhaaaaaaahahahahaha to by trzeba dziecko zamknąć w kiciu bo mamę pogłaskało po cycku, jakie przychlasty są na tym forum buhahahahahaha o kurde to może zamknąć wszystkie matki zmieniające dzieciakom pieluchy bo dotykają tyłka swoich dzieci :) durnoty

Gość gość
zmieniać pieluchę a dawać dziecku cycka do głaskania i do ssania to różnica ;)

Gość gość
Sama gowno wiesz doucz się pustaku. Jak dziecko dobrze się przystawi to mleko leci na tylną ścianę podniebienia. Lekarze też są z***bisci ciekawe skąd mleko wie że minęło pół roku czy tam rok i mleko ma być szkodliwe :D buahah Moj ma wszystkie zeby zdrowe, teraz pije mm i zobaczymy

Gość gość
gość gość 'Karmienie dziecka, które już chodzi to najobleśniejsza rzecz na świecie. I jeszcze te teksty o zranionym cycusiu. Masakra jakaś. Odstawia się i już. Bez ceregieli!' ale głupio gadasz he he jeśli karmisz butlą to Twoja sprawa i nie czepiaj się kobiet karmiących piersią, to jest naturalne, nie ma ram czasowych, które mówią, ze trzeba karmić jakąś tam ilość czasu nie ma też jednego skutecznego sposobu na odstawienie dziecka od piersi od tak, a takie gderanie, że to najobleśniejsza rzecz na świecie to puknij się w głowę, po to kobieta ma cycki by karmić, jak Ty masz je tylko dla męża by Ci je cmokał to C***owiem, że w moich oczach jesteś egoistką .. męzowi da a dziecku mleka nie da .... X jeśli nie ma ram czasowych to normą będzie karmienie 14latka, który w tym czasie (co jest też naturalne) będzie się bawił fifolem :o

Gość gość
Jak go odstawiłam? przyklejałam na sutki plasterki i mówiłam ze mamusia ma rankę, że ją cycuś boli. dwa dni kręcenia się i smutku, głaskania zranionego cycusia i było po................. Własnie po to się odstawia koło 6-8 miesiąca kiedy dziecko jeszcze nie kojarzy. By później nie było durnych tłumaczeń o chorym cycusiu.

tak z czystej ciekawości, a nie jest ci z tym po prostu cieżko? Bo te nocne wstawanie do karmienia co 2-3 godziny, powinno byc wyeliminowane już. Budzi się, bo pewnie jest glodny po prostu. Co mu dajesz jako ostatni posiłek? ja bym karmiła jeszcze, jeśli o to chodzi, bo jesli chcesz i masz mleko to ok, to Twoja sprawa, ale na 100% oduczyłabym nocnego jedzenia.

Gość gość
męzowi da a dziecku mleka nie da ................................................................. Co za kolokwializmy :/ Tak, po pewnym czasie przestaje się, używajac Twojego języka, dawać dziecku, a zaczyna dawać mężowi. Nie wyobrazam sobie, by tym samym "cucusiem" bawił się najpierw mąż, a potem synek.

Gość gość
gość gość gość 'Karmienie dziecka, które już chodzi to najobleśniejsza rzecz na świecie. I jeszcze te teksty o zranionym cycusiu. Masakra jakaś. Odstawia się i już. Bez ceregieli!' ale głupio gadasz he he jeśli karmisz butlą to Twoja sprawa i nie czepiaj się kobiet karmiących piersią, to jest naturalne, nie ma ram czasowych, które mówią, ze trzeba karmić jakąś tam ilość czasu nie ma też jednego skutecznego sposobu na odstawienie dziecka od piersi od tak, a takie gderanie, że to najobleśniejsza rzecz na świecie to puknij się w głowę, po to kobieta ma cycki by karmić, jak Ty masz je tylko dla męża by Ci je cmokał to C***owiem, że w moich oczach jesteś egoistką .. męzowi da a dziecku mleka nie da .... X jeśli nie ma ram czasowych to normą będzie karmienie 14latka, który w tym czasie (co jest też naturalne) będzie się bawił fifolem pechowiec.gif do głowy by mi nie przyszło karmić 14 latka hehe może Ty karmiłaś a on bawił się fifolem więc tak piszesz, to dopiero zboczenie, tacy ludzie jak Ty mają zbyt wybujałą wyobraźnie i zamiast myśleć logicznie to właśnie durnoty wypisują na forach :)

Gość gość
Jakbym miala,odstawić teraz swoja 9 miesięczną córkę to by mi sie zapłakała... Kobiety które karmienie uwazaja za obleśne źle i w ogóle,prosba do was,nie wypowiadajcie sie w temacie na który nie macie żadnego pojęcia i który was nie dotyczy.

Gość gość
gość męzowi da a dziecku mleka nie da ............................................................ ..... Co za kolokwializmy :/ Tak, po pewnym czasie przestaje się, używajac Twojego języka, dawać dziecku, a zaczyna dawać mężowi. Nie wyobrazam sobie, by tym samym "cucusiem" bawił się najpierw mąż, a potem synek. Czytaj ze zrozumieniem, dziecko ma pić mleko z cycka a głaskanie może pobudzać laktację i pogłebia wieź między matką a dzieckiem, w żadnej literaturze nie spotkałam się ze stwierdzeniem, że to już pedofilia :) A co Ty mężowi dajesz lub nie to Twoja sprawa :)