Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Małzenstwo moje

Polecane posty

Gość gość

Jesteśmy 19 lat po ślubie. Nigdy po ślubie nie byliśmy razem w kinie, teatrze ... Ani razu nie spędziliśmy Sylwestra na balu, jak już ruszy d**ę z domu to do rodziny. W wakacje 3 razy wyjazd razem. Generalnie nie potrzebuje rozrywek. Sam też nigdzie nie wychodzi z kolegami. Jak mowię w dni wolne ze sie nudzę to jedyną propozycja jest wizyta u jego mamusi. I tak mijają lata spędzone przed telewizorem(bez piwa-prawie abstynent). Pieniądze przynosi o dzieci dba. Ale czy tak ma wyglądać dalsze życie?Juz chyba w zakonie byłoby ciekawiej.

Gość gość
moze z inną wychodzi;-)

a dlaczego ty sama czego nie zaproponujesz , nie zorganizujesz ?

Gość gość
Mam bardzo podobnego męża, ale to bardzo Jego rozrywką jest telewizor Z takim mozna ukisić się w domu, szybko brzydnie taki facet A zycie przecieka przez palce...

no to woliz ,żeby ci życie uciekało przez palce niz sama coś wymylić ?

Gość gość
każdy pomysł deptany jest w zaraniu, w końcu mozna się zmęczyć i odpuszcza się

Gość gość
Moj tez nie pije, nie pali, dobrze zarabia a nie chce wydawac. nigdzie nie chce wychodzic tylko w gry na komputezrze grac. W Wieku lat 37 zyczy sobie pod choinke samoloty do sklejania . w tamtym roku dostal helikopter ( taki co lata sam). Jest inzynierem z wyksztalcenia.

rozumiem to może zaproponuj np kino i jak maż nie zechce iść - pójdź z koleżanką ?

idź ,załóż o mnie temat bo widzę ,że wyraźnie cie fascynuję :)

Gość gość
Nic innego ci nie pozostaje tylko zajac sie sama soba

Gość gość
I jeszcze pytanie- pracowalas przez te 19 lat czy opiekujesz sie domem?

Gość gość
Na takiego, co mocno tkwi korzeniami przed tv, albo ciągle śpi (nie jest przepracowany) nie dziala nic. np. teraz ja przed komputerem, mąż śpi przy właczonym tv, aby do rana oglądać program Mogłabym nawet zniknąc, nie zauważył by takiej straty:)

Gość Rakietą na strych
A panie siedza w domu czy pracuja zawodowo?

Gość gość
pracuję, a mąż już na wcześniejszej emeryturze, tylko troszkę dorabia, średnio 1 dzień w tygodniu

a co to ma do rzeczy ?:) problemem nie jet brak funduszy ale pewnego rodzaju niechęć do innego sposobu spędzania czasu , czasu spędzanego wspólnie .

Gość Rakietą na strych
Jeśli pracujesz to jakies tam swoje zycie i pieniadze masz;-) glowa do gory, znajdz sobie jakies pasjonujace zajecie i na tym sie skupiaj. Na sile nic sie nie zmieni . Albo jest przemeczony albo znudzony zwiazkiem, zyciem, wszystkim i nie wie jak sie z tego wyplatac. ;-)

Gość gość
ja też jestem zmęczona takim związkiem

Gość Rakietą na strych
Allium- kobiety niepracujace, szczegolnie w dlugim zwiazku malzenskim, staja sie bardzo nudne dla swoich partnerow, czesto rozmowy sprowadzaja sie do wymiany paru zdan na temat codziennych spraw. Wszystko jest przewidywalne. Nie rzadko panie maja postawe roszczeniowa uwazajac ze to na ich glowie jest wszystko i one POSWIECILY sie dla domownikow.Nie maja pozadomowych zainteresowan, nie potrafia niczym zaskoczc, stworzyc jaks swoj maly swiat, imponowac mezowi czymkwiek innym niz wypucowanym domem i obiadem o stalej porze

i znowu te steroterotypy ......... kobiety pracujące zawodowo to intelektualistki obeznane z mongolskim baletem , natomiast panie nie pracujące to maja problemy z napisaniem swojego nazwiska . Nawet mi się juz takiej głupoty komentować nie chce . Paniom z mężami zbyt przywiązanymi do kanap i tv radzę po prostu samaym wyjść z inicjatywą , coś zorganizować po prostu nie pozistaiwć możliwości wyboru :)

Gość Rakietą na strych
Zapewniam cie ze kobieta ktora przez 20 lat zwiazku pracuje rozni sie zasadniczo od wiekszosci z tych ktore od mlodosco do wieku dojrzalego wyszly z 'zawodowego obiegu'to ZUPELNIE inny swiat, to sa panie, ktore zwykle nie potrafia sobie poradzic z niczym po odejsciu meza.

Gość gość
Do alium i rakieta.... Ludzie al e już zaszufladkowaliście. Oczywiście ze pracuje i zarabiam nawet nieźle.Nie jestem znudzona kurą domowa. Tak alium niejednokrotnie proponowałam wymyślałam itp i co z tego na sznurku ma go zaprowadzic? Oczywiście ze ja wychodzę czasem z jakaś koleżanką ale mam chyba tez do cholery męza? Mam dość robienia za słomianą wdowę albo za szukająca wrażeń. Nie będę tez ciągle robić za 5 koło u wozu jako doczepka do zaprzyjaźnionego małżeństwa.

inny nie znaczy gorszy . Bo założenie ,ze skoro ktoś pracuje zawodowo to znaczy , że jego małżeństwo będzie szczęśliwe i udane jest tka samo głupie jak teza ,ze tylko poświęcając sie domowi uzyskujemy miłość i akceptację . A praca zawodowa jako remedium na wszystko bolączki to wymysł kiedyś komunistów ,teraz korporacji :) Nieprawdziwe anie kiedyś ani dizś.

Gość Rakietą na strych
Wiele z nich, obawiajac sie o swoja przyszlosc, woli nie ryzykowac i nie naprzykszac sie mezowi, ze ma dosc gdy kolejny wieczor zajmuje sie tym, co ja zupelnie nie interesuje.

bzdura i myślenie schematyczne - tak jest i najłatwiej i najwygodniej .

Gość Rakietą na strych
To prosze odpowiedz ie mi, w imie czego tkwicie jeszcze przy tych mezczyznach, jesli nie ma sposobu, by zmienic ich nawyki, przyzwyczajenia, przekonania..?

masz do cholery męża ale swoje pretensje to chyba pod zły adres kierujesz co ?

Gość gość
rakieta w strych powinien sie nazywac kula w płot

co to znaczy tkwicie ? czy ot że wypowiadam ise w temacie o męzach nieskorych do zmian świadczy , ze sama mam takiego męża ? A jka zacznę sie wypowiadać w temacie o mordercach będzie znaczyło ,ze smaa jestem mordercą ? schemat , schemat ,schemat ............

Gość Rakietą na strych
Allium- to nie jest myslenie schematyczne tylko wnikliwa obserwacja otoczenia.