Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Armaid

regeneracja włosów

Polecane posty

mam włosy troche zniszczone rozjaśnianiem. mam je krótkie bo sięgają kilka cm za ramiona. postanowiłam ich już nie farbować a ponieważ odrosty tak niechlujnie wyglądają noszę je cały czas związane i będę tak nosić do wakacji. przez cały czas je odżywiam: maski, odżywki, maseczki domowej roboty, laminowanie, olejowanie... na razie jestem na produktach z silikonami ale za jakiś 1-1,5 miesiąca skończą mi się te drogeryjne rzeczy i chcę przerzucić się na produkty bez silikonów. nie chcę zapuścić włosów, chcę zostawić tą długość i na lato uzyskać z odrostów taki efekt ombre. jest jeden problem. moja grzywka ma długość około 18 cm (mniej więcej). widać że jest też troszkę zniszczona ale czy jak nie będę robić przerwy w pielęgnacji to zregeneruję mi się choć trochę? żebym na wakacje mogła rozpuścić włosy i żeby nie było takiego przejścia między naturalnymi a rozjaśnianymi? p.s. ja już widzę poprawę w włosach (włoski zniszczyłam na sam koniec sierpnia a od października intensywnie je pielęgnuję) ale nie wiem czy to nie stanie tak w miejscu

Gość asior85
przede wszystkim wywal te drogeryjne kosmetyki z silikonami - one nie są nic warte :/ tylko sklejaja włosy i je wysuszaja tak naprawde. ja mialam zniszczone wlosy po farbowaniu w domu, odstawilam te wszystkie odzywki i olejuje włosy olejkiem arganowym - zaluje ze wczesniej nie zaczelam, wlosy sa mocne i takie sprezyste. wazne, zeby byl oryginalny niepodrobiony olejek. moge Ci ten polecic www.argantree.pl

Gość gość
Umyj sobie wlosy szamponem gleboko oczyszczajacym. Mozs to byc nawet joanna naturia zielona herbata chyba z mieta albo pokrzywa ze zwyklego rossmana bo ma takie samo dzialanie jak te wszystkie szampony gleboko oczyszczajace. I zobacz w jakiej kondyncji beda Twoje wlosy. Beda zniszczone. Bo silikony tylko maskuja zniszczenia a wcale nie regeneruja. Przerzuc sie na olejowanie i jakies naturalne metody. Silikon nie moze stanowic podstawy pielegnacji. Mozesz przy olejowaniu zabezpieczac wlos jakims silikonem. A najlepiej to uciac :-D sama mam zniszczone wlosy i wiem ze z nimi juz nic nie zrobie. Trzeba uciac.

Gość ritkaa
Dokładnie, dziewczyny mają rację. Przeżuć się na produkty złożone z samych naturalnych składników. W tej chwili wybór jest spory... Ja ostatnio stosuję szampon i odżywkę pure fiji. Myjąc szamponami z rossmanna, już wieczorem moje włosy były ochlapnięte i nieświeże, a mowa o drugim dniu. Myjąc naturalnym kosmetykiem, mogę sobie pozwolić na przerwy od mycia :)

Gość gość
Pure szajs, spamerko!!! Przestań spamować tym dziadostwem!! :o