Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Będę Fit

Od grudnia do wymarzonej wagi

Polecane posty

Przyłączy się ktoś? Obojętne ile masz do zrzucenia! Ważne żebyś się przyłączyła, motywowała i walczyła o lepszą siebie! :)

Najwyżej będzie to taki mój "pamiętnik" :) Dziś pierwszy dzień. Waga startowa to 65kg. Dużo tłuszczu, wg kalkulatorów między 25,6 a 27 % mam tłuste uda: 60cm w najgrubszym miejscu. W biodrach i biuście po 97cm. W talii 72. Tragedia ale zamiast płakać nad rozlanym mlekiem biorę się do roboty by za kilka tygodni móc patrzeć na siebie z dumą ;) Chcę postawić na ruch, na początku zacznę od dziś z 30 day shred. No i oczywiście zdrowe jedzenie, bez obżerania się ;)

Gość gosc 123
hej, a ile masz wzrostu, bo 65kg to nie tragedia przeciez

Gość gość
durna jesteś i tyle :D nie musisz sie odchudzac

168cm Ale mam za dużo tłuszczu :) Wg pomiarów mam 27% tłuszczu gdzie norma w moim wieku wynosi do 25 :)

Gość mój problem to brzuch
hej! ja się przyłączę;] W sumie chudnąć aż tak bardzo nie chcę ale zmieniam sposób odżywiania i już ćwiczę od czwartku...hahaha tak, wiem dużo :) moim problemem jest brzuch a jak wiadomo on ostatni "schodzi" .

Gość gosc 123
chyba troche przesadzasz, jestes wysoka, wiec z czego ty chcesz sie odchudzac?

Spokojnie nie chcę przecież chudnąć do 40kg, chcę pozbyć się trochę tłuszczu, zacząć się zdrowo odżywiać (nie tnąc kalorii do 1000 tylko jedząc trochę poniżej zapotrzebowania) i przede wszystkim ćwiczyć i jakąś kondycję sobie zbudować ;)

mój problem to brzuch to zależy od typu figury ;) U mnie najciężej zgubić z ud. Mówicie, że przesadzam ale ja jestem galaretą! Przecież waga to nie wszystko ;)

spoko, ja nie chcę pisać ile ja ważę, bo zaraz mnie zjadą;] hehe ale ja po prostu chcę mieć płaski brzuch i jędrniejsze ciało, później mogę nawet przytyć ale z rozsądkiem.

Ja tam uważam, że waga nie jest ważna. Ważne są wymiary i żeby dobrze czuć się w swojej skórze. O ile ktoś się nie głodzi/nie ingeruje w trawienie to myślę, że nie jest to coś strasznego, że ktoś chce nad sobą pracować ;)

też tak uważam;] a co będziesz ćwiczyła?

Na razie chcę zacząć robić 30 day shred (dziś będzie pierwszy dzień). No i myślę o 8 min legs i 8 min stretch :) Zupełnie nie mam kondycji (aż wstyd się przyznawać) więc nie chcę zakładać nie wiadomo ile ;)

hm..a co to te 30 day shred, jakiego typu ćwiczenia? może i ja spróbuję :)

już znalazłam odpowiedź w necie:) może i ja dam radę;p

Wiesz co kiedyś z nią ćwiczyłam ten program i chyba najgorsze to przetrwać pierwsze kilka minut :) Tzn dla mnie nie ma nic gorszego niż pompki więc to męczarnia straszna ;)

Gość gość
autorko skad wiesz jaki masz procent tluszczu jak to obliczyc?

są takie kalkulatory dostępne w internecie ;) Sprawdzałam też na takim urządzeniu co to niby impulsy elektryczne przepuszcza i sprawdza :) I wyszły zbliżone wyniki. Od 25,6 do 27,1 :) Wiadomo, że to tylko orientacyjne :)

Hej! :) Wczoraj poćwiczyłam zgodnie z planem, ale niestety trochę pojechałam i zjadłam kilka chipsów ;/ Tzn stały a ja odruchowo zeżarłam zanim się zorientowałam. Masakra. Ale nie poddaję się, walczę dalej. Potknięcia przecież się zdarzają.

hej! a ja nie ćwiczyłam już 2 dni! no ale nie miałam kiedy, od jutra wrócę do ćwiczeń :)