Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

waga usg i faktyczna po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Jaka byla roznica u Waszych noworodkow? Jestem w 36 tc, chce rodzic sn, ale jesli Mala posiedzi do 40 tyg albo i dluzej to chyba zalatwie sobie cc bo boje sie rodzic 4 kg kolosa. I wlasnie zastanawiam sie czy usg prawde mi powie i o ile moze sie pomylic. Wg ostatniego sprzed tyg moja Mala ma 2660, polozna zyczyla mi porodu zw trzy tyg czyli zostalyby jeszcze dwa. Ja tez wole rodzic mniejsze ok 3 kg nie wiecej niz 3500, boje sie masakrycznego rozerwania.

Gość gość
Moja w 35 miała 2500 dziś IDE do lekarza jestem w 36 i tez mimowil ze jak posiedzi do 40 tyg to około 4 kg będzie miała Na szczęście mam juz szyjkę zgładzona widcczekam może zacznie się niedługo więcej niż 3 kg bym nie wypchnela

Gość gość
usg w dzień porodu 4 kg waga po urodzeniu 4,300 rodzilam naturalnie 35min. i po bólu

Gość gość
Moje dziecko tuz przed porodem wg USG mialo cos ok 3100 g a urodzilo sie 2490. Takze zbytnio nie wierzylabym usg.

Gość gość
Wg mojego lekarza 3300 wg usg na oddziale ok 3000 a urodziło się 2850

Gość gość
Nie mialabym nic przeciwko 2850:-)

Gość gość
przy córci wg ostatniego usg było 2600 chyba, a urodziła się 3840 :D rodziłam sn rozerwania nie było bo od razu mnie nacieli nawet nie wiem kiedy :D

Gość gość
Mi na usg wyszło 3800a synekurodził się 3040g

Gość gość
miał być syn 4kg a ważył 3200g

Gość gość
pierwszy syn ważył z ostatniego usg 3600 i tyle samo jak się urodził ,drugi w 37 tyg ważył 2900 i tyle samo jak się urodził w 41 tc .

Gość gość
u mnie syn wg usg 2500g po porodzie 3330g córa tydzień przed porodem z usg 3870g urodzona 3340g

Gość gość
Moja córa ważyła na usg tydzień przed porodem 3kg a ur się 3 200 by się zgadzało bo dziecko 200 gram przybiera mniej więcej tygodniowo

Gość gość
to zależy czy wolisz po pekać czy wyrażasz zgodę na cięcie w razie nie uchronienia krocza. Trzeba słuchać położnej ale gorzej jak mówi żeby nie przeć a tu samo się prze za Chiny nie umiałam przestać i tak niestety zostałam ciachnięta jedyne co to słyszałam jak jej nożyce chlasnęły, bólu jako takiego nie czułam także nie ma co się bać w razie gdyby.