Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wigilia i ślub

Polecane posty

Gość gość

tak, tak dość nie typowo , pobieramy się w wigilię, co prawda to tylko cywilny ale jednak ślub, ponieważ jesteśmy nie typową parą, (ale to już za długa historia by opisać), to datę też wybraliśmy nie typową, Pani w urzędzie nie widziała przeciwwskazań, godzina 11 gości zaproszonych jest 25 osób, i teraz powstaje dylemat, co przygotować ??, na zaproszeniach jest napisane, że po ceremonii zapraszamy na wigilijny obiad, więc na pewno będzie to co każdy robi w wigilię na kolację, ale co potem? bo godzina wczesna, i możliwości wiele, do tego niektórzy dopytują się o alkohol i co zrobić? co jeszcze postawić na stół? czy podać alkohol??? pomóżcie mi zdecydować bo wiem, że wszystkim nie dogodzę

Gość gość
bez sensu zupełnie to zapalanowaliście, to teraz macie problem, bo sama nie wiem jak by było najlepiej. Ale tak chcieliście, mało czasu zostało więc się bujajcie z tym "problemem"

Gość gość
wigilijny obiad? czyli o której planujecie go zakończyć? goście po tym obiedzie mają iść do siebie do domów na kolację czy jak?

Gość gość
tez uwazam ze bez sensu to zrobiliście...wcale nie fajnie

Gość gość
ja również uważam, że pomysł jest beznadziejny. Ale jeśli już tak robicie, to zmieniłabym troche koncepcje. Zamiast na wigilijny obiad, zaprosiłabym wszystkich na godzine powiedzmy 17 na wigilijną kolację. I podała normalne wigilijne potrawy, a wcześniej dzielenie się opłatkiem. Po wigilii jakies wino na przykład, bo wodka nie bardzo pasuje do kolacji wigilijnej.

Gość gość
a wiecie w ogóle ile osób na pewno będzie? myślę że mogą was wystawić do wiatru, bo to słaba opcja iść na ślub o 11, do 16 posiedzieć na obiedzie, na wieczór rozejść się na wigilię do siebie do domu. Lepiej by było jak by tem ślub był wieczorem, po wilgili lub tuż przed nią

Gość gość
ślubu nie da się na późniejszą godzinę,gości będzie na pewno 25 osób ,to sama jablizsza rodzina,potem jedziemy wszyscy do Zakopanego i tam spędzimy święta

Gość gość
I jeszcze wszyscy wyjeżdżają zaraz po ślubie. Bez sensu zupełnie.

Gość Realistkaa
Wymyśliłaś sobie idiotyczny termin, to sobie teraz radź i kombinuj.

Gość gość
nie jedziemy zaraz poślubie tylko po obiedzie,w Zakopanem co roku spędzamy święta,mamy zaprzyjaźniony pensjonat

Gość gość
wyjeżdżacie wszyscy z gośćmi po obiedzie, tak?

Gość gość
wyjeżdżacie wszyscy z gośćmi po obiedzie, tak?

Gość gość
nie jedziemy zaraz poślubie tylko po obiedzie,w Zakopanem co roku spędzamy święta,mamy zaprzyjaźniony pensjonat

Gość gość

Gość gość
To zamiast tego obiadu zróbcie po rpostu wigilijną kolację w tym pensjonacie. Goście będa wdzięczni.

Gość gość
wszyscy goście jadą ,zawsze jeżdżą co roku

Gość gość
To zamiast tego obiadu zróbcie po rpostu wigilijną kolację w tym pensjonacie. Goście będa wdzięczni.

Gość gość
to na ślub mają przyjść z walizkami? I po nocy będziesz ich wiozła do Zakopca? Rozumiem, że jakieś busy wynajmujesz. A o której kolacja?

Gość gość
a tak w ogóle to nie rozumiem, dlaczego nie mogliście wziąć tego ślubu w Zakopanem.

Gość gość
bo w Zakopanem urzędy są zamkniete w święta

Gość gość
no to jak wyobrażasz to sobie? przyjdą z walizkami na ślub? o której ich wywieziesz do Zakopca? o której zjecie kolację?

Gość gość
a .......uj wam w duuuuuuuupe ,mam sie przed wami tłumaczyć co i jak chce zrobić

Gość gość
chcialas porade, wiec pytam

Gość gość
a co cie to obchodzi o której będą jeść kolację i jak dojadą

Gość gość
jak pytasz co przygotować to ja się pytam o której jest kolacja. A jak będzie alko, to chyba normalne, że nie będą po lampce wina wsiadać do aut i jechać do Zakopanego

Gość gość
chyba pytam o obiad do jasnej cholery,a trzeźwy to chyba wystarczy jak kierowca będzie ,pasażerowie mogą chyba coś wypić

Gość gość
jak na 11 ślub, to 15 min i będzie po sprawie. Jak restauracja blisko to na 11:30- 12:00 będzie obiad... Ale jeść na obiad to samo co na kolację? U mnie w domu przez cały dzień poszczę, żeby zjeść kolację wigilijną, a tu nagle obiad i kolacja. Źle wykombinowałaś z tą wigilią

Gość gość
jak kolacja,co ty mi tu macisz,ma być obiadi tyle ,kolacja wigilijan będzie w zakopanem

Gość gość
przecież w wigilię się nie pije alkoholu

Gość gość
Lepszego terminu już nie mogłaś wybrać...