Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauważyłam że obecnie rodzice preferują dla dzieci imiona tzw ozdobniki

Polecane posty

Gość gość
Masz rację. U mnie w pracy nadano w przeciągu 2 lat takie:Nataniel, Samuel, Beniamin, Rebeka Sara, Benjamin( tak przez J), Eleonora i gdzieś tam na uboczu Karol, czysty obłęd

Gość gość
Ciemnoto kretynko debilko i to sa matki. Do dzieci tak mowicie czy tylko mamusie sie do was tak zwracaly?

Gość gość
a kretynka dalej nie kuma, że mimo że POlak to miał niemieckie nazwisko. z kosmosu mu się to chyba nie wzięło? z dziada pradziada miał niemieckie korzenie, matka zreszta tez sadzac po nazwisku...................

Gość gość
"A moja corka ma na imie Lana nie Lena jezyk.gif i nic mnie to nie obchodzi kto Co o tym mysli" Jak lana kluska na rosole.

Gość gość
lana? to od razu widać co ma mamusia pod sufitem

Gość gość
moja mama też ma niemieckie nazwisko panieńskie, a ani ona, ani jej ojciec nie byli Niemcami, może gdzieś tam jakis antenat był, ale tak piszecie jakbyście historii Polski nie znali, wstyd!

Gość gość
a kretynka dalej nie kuma, że mimo że POlak to miał niemieckie nazwisko. z kosmosu mu się to chyba nie wzięło? z dziada pradziada miał niemieckie korzenie, matka zreszta tez sadzac po nazwisku................... A co to ma do tematu? wystarczy wziac ksiazke telefoniczna Gdanska i Gdyni ( jeszcze sie takie trafiaja, np ja mam), zeby zobaczyc ilu jest Brunonów z polskim nazwiskiem. Sama znam 3 , nazwiska koncza sie na -ski

Gość gość
Gdańsk był niemiecki, wiec tam niemieckich imion jak psów. to samo zreszta jest na Ślasku, wiesz ile tam starych ludzi ma na imię: Lili (nie liliana a lili wlasnie), Gerda, Greta, Gertruda, Gerard itp?

Gość gość
"moja mama też ma niemieckie nazwisko panieńskie, a ani ona, ani jej ojciec nie byli Niemcami, " no coz twoja matka musi byc zydowka, oni czesto maja niemieckie nazwiska.

Gość lalaś21
mnie podoba się imię dla dziewczynki Antonina, zdrobniale Antosia, Tosia, Tośka.

Gość gość
cieszyłabym się, gdyby tak było, ale jest Polką:)

Gość gość
no dokładnie, dużo Żydów ma niemieckie nazwisko. prapradziadek lub pradziadek był żydem niemieckiego pochodzenia albo po prostu Niemcem. Ludzie, przeciez imiona niemieckie nie są brz przyczyny, kilka pokolen wstecz przodek musial byc innej narodowosci.

Gość gość
no na pewno był i co z tego wynika powiedz mi?

Gość gość
cieszyłabym się, gdyby tak było, ale jest Polką xxx najwidoczniej kilka albo nawet kilkanaście pokoleń wstecz jakiś przodek był innej narodowości, bo niby skąd się niemieckie nazwisko wzięło? z księżyca według ciebie???? twoja matka miała przodków żydow albo niemców

Gość lalaś21
Podoba mi sie imię Antonina (Antosia, Tosia, Tośka)

Gość Nati2013
Wiedzialam, ze bedzie poruszenie :) na cale szczescie nie mieszkam w polsce :) hehhe jedziecie sobie jak glupie. Myslalam, ze to fajne polakie Forum, gdzie mozne powymieniac Sie z mamami doswiadczeniami ale jak ZWYKLE mylilam Sie Co do polskiej spolecznosci :) a teraz mi pojedzcie :D i tak moge Sie tylko z tego smiac :)

Gość gość
A ile macie tych faktycznie polskich imion? Maria, Hanna, Franciszek, Jakub to pewnie dla autorki dość "polskie"?

Gość gość
No ale o co chodzi? wiekszosc uzywanych w Polsce imion nie jest polskiego pochodzenia, z wyjatkiem tych typowo słowiańskich typy Bożydar czy Mścisław. Czy tylko takie mozna nadawac? bo nie wiem jaki ma cel ta dyskusja

Gość gość
no to jak Ci się nie podoba polskie forum i Polki to idź na forum zagraniczne. szkoda, ze pewnie po angielsku umiesz ledwo zdanie sklecic i to jeszcze z bledami, tak wiec używaj sobie na polskim forum i śmiej sie do woli.

Gość gość
no, ale może mi któraś łaskawie odpisze co z tego, że niemieckie/rosyjskie/zydowskie nazwisko przewija się po rodzinie?

Gość hoho32
Co myślicie o imionach dla dziewczynek pochodzących od imion męskich takich jak Stefania, Janina, Dominika?

Gość gość
wszystkoie trzy są chooyowe :) i janinka i dominika i stefania

Gość gość
a gdzie ona powiedziala, ze w UK siedzi? ale glupia jestes...

Gość gość
no, ale może mi któraś łaskawie odpisze co z tego, że niemieckie/rosyjskie/zydowskie nazwisko przewija się po rodzinie? xxxx I GÓÓWNO TĘPAKU hahaha jak gdzies po drodze zatraciłas watek dyskusji to przeczytaj raz jeszcze!!!

Gość gość
a ja nie twierdze, że w UK. Może na przykład w Holandii albo w Norwegii albo gdziekolwiek gdzie Polaczki jada na saksy, a to jeszcze gorzej, po holendersku to prawdopodnie tylko "czesc" i "do widzenia"

Gość Nati2013
Co do angielskiego przYznaje racje :p nie przylozylam Sie za bardzo :) mieszkam w polsce od 20 lat mam 23. Zawsze bardzo bronie Polski i czuje Sie polka tak mnie mama nauczyla :) tylko tego tutaj za bardzo nie rozumiem i czesto wychodze na glupia broniac Polski :-) i tak moim zdaniem moja corka ma najpiekniejsze imie na swiecie :p dobranoc dziewczyny

Gość hoho32
Prostaczki wulgarne bez kultury i ogłady!

Gość Nati2013
W niemczech sorry :)

Gość gość
Masz problem k***a

Gość Nati2013
A T taka Patriotka i od Polaczkow wyzywasz? Zazdroscisz pewnie tM ktkrzy kasa za granice