Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauważyłam że obecnie rodzice preferują dla dzieci imiona tzw ozdobniki

Polecane posty

Gość gość
Chwalibog, Gościwuj, Racibor, Chociemir... o tak!!!!!!

Gość gość
Akurat autorka tematu wymieniła imiona, które większości się podobają. Podejrzewam, że jej córka ma na imię Julia a syn Jakub i tym tematem leczy kompleksy. Nie mam nic ani do Julki ani Jakuba, ale dajcie już spokój z tymi imionami.

Gość gość
Jakub to nie jest polskie imię

Gość gość
byłam kiedyś w sklepie i spotkałam kolezanke ktora była z kuzynką i jej synkiem, czesto mówiła do chłopca po imieniu i coś nie mogłam tego zrozumieć, wkoncu się pytam o imie i ona odpowiedziała DON pytam sie od czego zdrobnienie a ona ze to imię DON, oni polacy jakby co

Gość gość
Podejrzewam, ze autorka nie miala na mysli tego, czy imiona sa pochodzenia polskiego czy nie, a bardziej o to, ze teraz jest moda na imiona, ktore dla naszego pokolenia zawsze byly dziwne, oryginalne - a teraz jest ich jak mrowkow, jakby kazdy chcial, zeby jego dziecko mialo INNE imie. Normalne imiona dla mnie to takie, ktore nosza ludzie powyzej 20 roku zycia, ale wyglada na to, ze Tomki, Marty i Pawly to juz przezytek. Teraz albo Lana i Bruno, albo wlasnie staropolskie imiona, zadnych pospolitych w naszych czasach, bo musimy nasze dzieci wyroznic.