Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poranne wstawanie

Polecane posty

Gość gość

jak Wam się rano wstaje? Ja pracuję od kilkunastu lat i mam coraz większe problemy z porannym wstawaniem. Wieczorem spać mi się nie chce , w nocy często się budzę, a o 5,30 niestety muszę wstawać i normalnie czuję się jak zombi.

Gość gość
same skowronki widzę. Nikt nie ma z tym problemu?

Gość gość
Hehe, ja wstaje o 7h45 i tez mam problemy :P ... codzinnie 3 razy budzik przestawiam i pozniej wszystko biegiem zeby zdarzyc. Kiedys wstawalam o 6h00 az sie boje co bedzie jak prace zmienie i znow mi przyjdzie tak wczesnie sie zrywac :O ...

Gość gość
Ja niegdy nie mialam problemow z rannym wstawaniem. Ostnie 2 tygodnie wstaje miedzy 3 a 4 rano :-(

Gość gość
jak Ty to robisz?

Gość gość
Ja wstaje po pierszym sygnale budzika, 5.30. Zawsze i szybko do lazienki przemyc twarz zimna woda i umyc zeby to mnie stawia na nogi. No i potem kawa.

Gość gość  autorka
ja tez tak robię ale mimo wszystko przez najbliższe 2 godziny jestem nie do życia i zawsze obiecuję sobie że położę się po południu (tylko potem już mi się nie chce albo mam coś innego do roboty). A jak rano wstaję to znowu koszmar.....aż mi niedobrze

Gość gość
To zjedz takie sniadanie które postawi Cię na nogi. Albo bierz rano szybki,zimny prysznic- to akurat stawia na nogi mojego faceta:)

Gość gość
A moze idz do lekarza? Moze Twoje przemęczenie i budzenie się w nocy o czyms swiadczy?? A probowalaś jakis proszkow nasennych? Ja mialam kiedys takie lekkie ziolowe, dobre były.

Gość gość  autorka
byłam u lekarza i nic . Przepisał tabletki ale powiedział że uzależniają więc tylko w sporadycznych wypadkach mogę brać. To juz trwa od dłuższego czasu. W nocy budzę sie kilka razy a zanim zasnę to leżę z godzinę, czasami nawet dłużej. Dopiero twardo zasypiam rano....jak niestety muszę juz wstawać. Ma ktoś podobnie?

Gość gość
czytalam, ze od picia alkoholu rano czlowiek czuje sie jak zombie, nie w sensie kaca, ale mniejsze ilosci rowniez maja znaczenie. Powinnas skupic sie na relaksowaniu wieczorem, jakiejs uspokajajacej rutynie, powinno troche pomoc.

Gość gość  autorka
nie piję alkoholu, a wieczorem zawsze jestem jakaś pobudzona, staram się mysleć o przyjemnych rzeczach żeby szybko zasnąć, ale ciężko. Najgorsze jest to że przypuśćmy idę spać ok. 23,00 (zanim zasnę to koczuję ok.godzinki), i czasami budzę się już ok. 1,00 w nocy, potem o 3,00 i tak czasami ze trzy razy a wstaję przed szóstą i wtedy dopiero jestem zmeczona. Piłam melisę ale nie pomaga, a tabletkami faszerować się nie chce.