Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bella90

Jak patrzę na swój dom to żal mi emigrować

Polecane posty

Gość bella90

Chłopak bardzo mnie namawia do zostania. Jest przekonany, że nigdzie nie będzie lepiej... Ja o wyjeździe marzyłam od dłuższego czasu... I nadal mam takie plany.. No właśnie, plany.. Dom.. stary:) Mam taki do niego sentyment.. W remont włożyłam jak dotąd 5 000, w meble drugie tyle... Na przestrzeni 5 lat go urządzimy.. wyremontujemy.. Może to być nasz raj na ziemi:) Przestrzeń około 100m2, idealnie... (piętra nie liczę)... Własny ogródek, trawnik... Nawet do pracy do Warszawy możemy spokojnie dojeżdżać(49km) - lepsze pensje... Właśnie złe zarobki zachęcają mnie do zmian... Tylko to zakorzenione we mnie poczucie własności - nie umiem wynajmować, nigdy tego nie robiłam. Nie umiem tez opuścić swojego. Chyba nie umiem. Tak źle i tak niedobrze...Chociaż w sumie w domu najlepiej:) Zawsze:)

Gość gość
Nie musisz wyjeżdżać na zawsze.

Mimo, że w tej chwili woda jest ze studni, wszystko jest stare:) Wymaga napraw i wymiany.. To kocham, normalnie kocham to miejsce:) Może sama sobie wmówiłam, że tu nie da się żyć?:) Może warto walczyć?

Na zawsze nie.. Ale czy będę umiała tak po prostu wrócić? Czy za te 5 lat będę miała do czego? Czy się odnajdę? Dla mnie to droga w jedną stronę poniekąd.

Gość mama to też kobieta
Skoro ten dom to Twoje miejsce na Ziemi, to po co chcesz wyjeżdżać? Zarobić kasę? Coś innego wymyślisz :) Jeśli nie masz natury włóczykija i przywiązujesz się do miejsca, to na emigracji uschniesz, zwiędniesz... Zawalcz o siebie tu, na miejscu, na Twoim miejscu.

Właśnie włóczykijem być nie chcę. Wynajmowanie czegoś w obcym miejscu mnie przeraża. Zawalczę:) Dam sobie jeszcze trochę czasu:))) Fascynuje mnie ten dom. Daje radość. Energię:)

Gość mama to też kobieta
To fajnie, że masz takie dobre, energetyczne miejsce do mieszkania, do życia. To bardzo dużo. A wyjechać możesz sobie po prostu na urlop, wakacje, odwiedzić inne strony i wrócić...powroty są najważniejsze :)

Gość gość
Emigracja nie jest dla każdego, weź to pod uwagę.