Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy iść z tym do pediatry neurologa

Polecane posty

Gość gość

Napisze krótko mój 10 mc syn śpi w dzień 2x1 h. Idzie spać ok 9:30 potem 14. Wieczorem zasypia ok 22 i śpi do 00:00 po czym następuje pobudka która trwa do 4-5 rano i śpi do 7. Śpi strasznie mało nie wygląda na niewyspanego ale ja jestem bliska depresji. POMOCY

Gość gość
? To prowo? Tak późno kladziesz dziecko spać? ???

Gość gość
NIE TO NIE PROWO!! Prędzej za chiny nie zaśnie. Próbowałam już wszystkiego. Moja mam miała nas 5 i przy nim wysiada...kombinowałyśmy na wszelkie sposoby. Nawet o tej 22 trzeba go siłą kłaść do łóżeczka i usypiać. Do tego w nocy rzuca się , kręci, skomli, płacze...od urodzenia strasznie mało spał mówili mi poczekaj niech skończy 3 mc, potem niech skończy 6 mc , w wieku 8,5 mc przeszłam na butelkę bo był na piersi z wielką nadzieją że będzie spał normalnie i NICCCCCCC jest jeszcze gorzej:(

Gość gość
Wygląda to raczej na nieumiejętność odróżniania przez niego pory dnia. W nocy jak się obudzi nie można się z dzieckiem bawić, zapalać światła tylko tłumaczyć, że jest noc****ora spania. Mój syn tez bardzo mało śpi. Jak skończył rok spał już tylko raz w dzień ok. godziny i na noc chodził spać o 23, no ale jak spał to spal już do 8 -9.

Gość gość
moje idzie spać między 20-22, zależy od wszytskiego! śpi do 5- 7 zależy od tego kiedy zaśnie, potem kładzie sie między 8-9 i tak do 2 godzin śpi, potem między 13- 15 i też do 2 godzin, 2 tygodnie próbowąłam przestawić by zasypiał o 20 i wstawał o 7 nie da się!,ograniczyć spania w dzień też nie- bo jest nieznośny,a lekarz mówi, że jego taka uroda!

Gość gość
Idż do neurologa, aby upewnić się że to w granicach normy..

Gość gość
no właśnie byłam już u innego naprawdę dobrego pediatry i powiedział "ten typ tak ma":( tylko dlaczego mały tak się rzuca przez ten sen?? Płacze, skomli...

Gość gość
niech nie śpi i go wymęcz w dzień jakies zabawy dlugie spacerki po świeżym powietrzu i w nocy bedzie spał

Gość gość
witaj w klubie autorko, mnie lekarz powiedział,że to choroba i tak być nie powinno.Może spróbuj z syropem z melisy albo herbatki z humany są na sen. Wkurza mnie nie miłosiernie jak jakaś matka debilka stwierdza "Tak późno kladziesz dziecko spać? ??? " A nie pomyślałaś idiotko że dziecko kładzie się wcześniej ale ono nie potrafi zasnąć ?!!! To życzę Ci żebyś tak miała to przestaniesz bezmyślnie klepać na klawiaturze tylko za robotę się weźmiesz !!

Gość gość
Spróbuj kłaść dziecko na 1 drzemkę koło 11 i potem nie pozwalaj spać do wieczora. Dziecko może śpi za długo w dzień i w nocy już nie jest śpiące.

Gość mama to też kobieta
Słuchaj, a może przyszła pora na likwidację jednej drzemki w ciągu dnia? Może ma za dużo snu w dzień? Sam pada na drzemki czy go usypiasz w ciągu dnia? Jeśli nie chce spać w dzień, bawi się, to odpuść mu jedno spanie dzienne, może o to chodzi.

Gość gość
a myślicie ze ja go nie męczyłam w dzień ...ludzie kochani tu się cała rodzina zjeżdżała do zabawy!! Przez parę dni nie kładłam go w dzień 2 razy tylko raz to był koszmar mały się męczył niemiłosiernie a ja ryczałam razem z nim. Po herbatach ziołowych mi wymiotuje. Wydaje mi się, że zrozumieją mnie tylko mamy które miały podobną sytuację...

Gość gość
czasami mamusie daja dziecku cole do picia (tak jak robi to moja znajoma) i u niej dzieci tak samo maja trudnosci z zasypianiem (kofeina) mocna herbata tez robi swoje nie pisze tego twierdzac ze ty tak robisz ale dla przestrogi dla mam ktore maja taki problem i daja dziecku cole

Gość gość
No co Ty 10 mc cole?! Nie no troszkę jeszcze kontaktuję żadnej herbaty, kawy, coli itp. wszystko mam dla dzieci herbatkę też:)

Gość gość
autorko masz jakiegoś maila albo gg to odezwę sie do Ciebie coś C***oradzę bo przerabiałam to.

Gość gość
agakra306@wp.pl Uciekam już bo mały mi zaraz klawiaturę rozwali. Czekam na jakieś rady.

Gość gość
ja tez klade dziecko kolo 21 spac. mysle, ze Twoje sobie przestawilo schemat dnia. moze o tej polnocy sprobuj go nie wybudzac, na polspiocha dokarm i lulaj? a moze omijacie codzienne spacery i kąpiel? regularne te dwie czynnosci sprzyjają dobremu zasypianiu i spokojnej nocy. chodzisz z nim co dzień i kąpiecie się co dzień?

Gość gość
Jeju dziewczyno, przeciez On żabkuje dlatego sie budzi i placze, nie moze spac. Podaj mu przez 2, 3 dni zrzedu paracetamol przed snem i zobacz jakie beda efekty

Gość gość
i zaparzaj przed nocą melisę kilka dobrych łyżek czarnego wywaru na 100ml normalnej herbatki też pomaga :) może ma za ciepło? albo za zimno? może pampers, może go cos uwiera, może lóżeczko przestaw, zmień materac... choć jak masz pod ręką mamę to próbowalyście już wszystkiego. a kupę robi codziennie? może zmieniłaś coś w jego diecie?

Gość gość
myślę, że autorka poznałaby ząbkowanie...

Gość Przyszła mama na paźdz 2013
Ja coś słyszałam ze takie braki w spaniu plus trudne zasypianie i ta nerwowosc przez sen o której mówisz to mąga byc objawy braku magnezu-ale jak mówie usłyszałam cos przez przypadek. Mozesz cos poczytac.

Gość gość
Jednej znajomej synek w ten sposób sypiał, noc cała na raty, gorzej niż z noworodkiem, w wieku 10 mcy nie przespał ani jednej nocy, choćby 5 godz. jednym ciągiem- zdiagnozowali refluks- i to po długim czasie, bo do pediatry z nim regularnie chodziła. Można zbadać też pasożyty... nie wiem co jeszcze, ale poszłabym do pediatry bo śpi naprawdę malutko.