Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaSYNKApółrocznego

Do mam karmiących piersią

Polecane posty

Gość mamaSYNKApółrocznego

Witam! Czy podajecie swoim dzieciom jakieś kaszki? (nie chodzi mi o gluten) Synek ma skończone 6 miesięcy, dostaje deserki, zupki (z mięskiem też) i zastanawiam się właśnie nad podaniem kaszki mleczno-ryżowej na wodzie. i to bym serwowała na śniadanie. Czy któraś z Was podaje swoim półroczniakom kaszki na wodzie? W składzie jest mleko modyfikowane i nie wiem co zrobić...?

Gość gość
oczywiscie ze tak .

Gość gość
prędzej czy pozniej i tak zetkniesz się z mlekiem modyfikowanym... nie panikuj.

Gość gość
możesz dać jeżeli dziecko ma już rozszerzaną dietę to oczywiście, że możesz dać możesz też jak już zaakcepuje i będzie wszystko ok spróbować dać na wieczór jeżeli karmisz w nocy dziecko bedzie dłużej syte i tak szybko nie obudzi się na pierś :-). Tylko obserwuj wiadomo nowy produkt trzeba obserwować reakcje organizmu tak samo jak przy wprowadzaniu innych rzeczy

Gość gość
możesz kupić kaszkę bez mleka i zrobić na swoim odciągniętym ale to bardziej kłopotliwe

Gość gość
są też takie bezmleczne. Ja robiłam na swoim odciągniętym mleku - po kaszce ryzowej miała zaparcia wiec przeszłam na kleik kukurydziany.

Gość gość
03.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość prędzej czy pozniej i tak zetkniesz się z mlekiem modyfikowanym... nie panikuj. xxxx niby dlaczego? Stykam się z mm tylko przechodząc koło półki w markecie, dziecko ma prawie 2lata. Nie polecam kaszek mleczno-jakiś tam są kiepskie jakościowo, poza tym mają zbędne rzecz jak mm,sztuczne dodatki smakowe i cukier pod różnymi nazwami. Dziecku w takim wieku można podawać kasze jaglaną, owsiankę itd jeśli zależy ci na instant to w sklepach internetowych można kupić zagraniczne, wszystkie świetnie komponują się z owocami a te normalne też z obiadami.

Gość gość
nie wiesz co masz robić... co z tego, że karmisz piersią, kup bez dodatku mleka i p problemie albo dodaje kaszę mannę i gdybyś nie wiedziała są też takie, które karmią mm konkretnej firmy i kupują kaszki bez dodatku mleka i robią na mleku, które dziec***iją

Gość gość
karmi piersią ale czytać nie potrafi, trzeba się przyjrzeć półce z kaszkami bo obok tych z dodatkiem mm są też i takie bez mm.

Gość gość
DURNY TYTUŁ! Uważasz, że tylko matki karmiące piersią kupują kaszki bezmleczne? Karmienie piersią mózg Ci wyżarło, też karmię piersią i gdybym miała pytanie o kaszkę to skierowałabym je do wszystkich bo te karmiące mm też podają dzieciom kaszki.

Gość gość
Moje dziecko ma prawie 3 lata i nigdy nie dostało mm. Po pół roku robiłam mu kaszki na wodzie, bo nie chciało mi się babrać z odciąganiem :) Po takim posiłku podawałam pierś i na jedno wychodziło.Karmiłam do 14 miesiąca gdzieś, a potem już dawałam jakieś jogurciki, serki i takie tam. Obyło się bez mm.

Gość gość
jakie kretyńskie bulwersy tu siedzą :D zazdroszczą,że matka karmi piersią za free i na mleku oszczędza, tępe dzidy po 50 zeta na tydzien bulą na mm :D i są obrażone że się ktoś chwali że kp :D trzeba było wystawiać cyce a nie chować

Gość gość
Ty ok kretynek - 50 zeta? - a skąd to wiesz, też karmisz mm?

Gość gość
a kto tu sie niby obraza, karmi piersia i ma klapki na oczach, tez karmie piersia ale potrafie znalezc na polce kaszke bez mm