Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ostre zapalenie trzustki mial ktos

Polecane posty

Gość gość

jakie objawy?jak wygladalo leczenie i zycie po?

Gość gość
ja chyba obecnie przechodze..ale jeszcze nie lecze.. Ostre bóle brzucha około 4 dni?? Z 2 razy w miesiącu.

Gość gość
No to na pewno nie masz OZT. OZT leczy się intensywnie w szpitalu. Jakbyś miała OZT to byś za przeproszeniem zesrała sie z bólu, bo nawet duże dawki Ketonalu nieiwele pomagają. Jak kogoś zaatakuje OZT to jedzie do szpitala, albo wzywa pogotowie, bo ból jest taki, że nie da sie wytrzymać.

Gość gość
Możesz mieć prędzej przewlekłe zapalenie trzustki.

Gość gość
dla mnie ciekawe

Gość fyufhgjhg
ja miałam ostre martwicze zapalenie trzustki. miałam miec część trzystki wycinaną. tydzień przed dniem kryzysu pobolewal mnie brzuch. Dzień przed czułam się dobrze, poszłam spaći rano o 7 lub 8 źle się poczułam i wymiotowałam na zielono i miałam biegunkę na zielono. następnie poszłam po pomoc do kogoś z rodziny, połknęłam węgiel na zatrucie ale nie przechodziło. o 11 zaczęła mi wzrastać temperatura do 38,5. pojechałam na pogotowie i stwierdzili, że nic mi nie jest a prawie zemdlałam. czułam taki ucisk przy staniu na klatkę piersiową, że aż mi młoda dziewczyna w tramwaju ustąpiła. następnie położyłam się do łóżka ale cały czas co wypiłam to wymiotowałam i coraz słabiej się czułam i już nie mogłam w ogóle wstawać.zadzwoniłam po pogotowie i dopiero za którymś razem łaskawie mnie zabrali do zabrali do szpitala bo uważali, że symuluję. na izbie przyjęć zemdlałam i dostałam zapaści a potem wiadomo co było dalej. prawie nieprzytomna byłam przez tydzień. schudłam bardzo dużo po tej chorobie.

Gość fyufhgjhg
aha, i brzuch mnie jakoś niespecjalnie bolał. bolał mnie przy chodzeniu ale nie bardziej niż jak się ma alergię. dziwne.

Gość gosc8
hej hej ja w styczniu przeszlam ozt masakra....ledwo z tego wyszlam

Gość gość
ja 2 dni temu wyszlam ze szpitala wlasnie. bolal mnie brzuch bardzo w nadbrzuszu przez 2 dni z wymiotami, 3 dnia juz bez wymiotow ale w pewnym momencie zabolal mnie tak silnie, jakby balon ktory ma zaraz peknąc, ze zadzwonilam po pogotowie. nic nie pomaga na to ani rozkurczowego ani przeciwbolowego. schudlam 4 kg w ciagu 6 dni pobytu w szpitalu. u mnie wykryto kamice zolciowa tez i lekarz powiedzial ze to kamicze zapalenie bylo, zreszta ja ani alkoholu nie pije, ani nie doznalam urazu wiec to musialo byc przez to. bol potworny. nie goraczkowalam przy tym ale czesto ludzie goraczkuja. nie mialam biegunki. tylko pierwsze 2 dni wymioty. ratownicy z pogotowia mnie tez potraktowali jak jakas symulantke albo histeryczke. a ja znam swoj organizm i wiedzialam doskonale ze lekarz jest konieczny a nie doszlabym sama do przychodni za nic w swiecie. szybko z tego wyszlam (chociaz nadal czuje sie oslabiona i musze uwazac na siebie i mam scisla diete) ale bylam w ogolnie dobrym stanie zdrowia jak mnie to trafilo.

Gość gość
W ogóle nie możesz pić alkoholu, nawet jak się wyleczysz