Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eluana

Nudne pogaduchy

Polecane posty

Gość gość
mój szwagier jest strasznie zazdrosny o szwagierkę -nie ma powodu,mój mi powiedział że nawet jeslibym poszła pod latarnie to nie byłby zazdrosny, czuję sie rozczarowana,

Gość gość
nie ma miłosci bez zazdrosci, albo na odwrót ,nie wiem

Gość gość
tu gdzie jest miłość musi być zazdrość by tu gdzie jest zazdrość mogła być miłość

jak widać Jung twierdzi inaczej i na logikę ma rację .... porobię tu trochę za adwokata diabła: co to znaczy kogoś kochać, kochać nad życie ... chcieć dobra tej osoby, podstawowym dobrem każdej osoby jest wolność... zazdrość i to nie ważne czy okazywana czy nie, jest forma ograniczania tej wolności a przynajmniej chęcią jej ograniczania.... a więc nasza miłość jest fałszywa, egoistyczna ma robić dobrze nam a nie obiektowi takiej miłości :) kochając kogoś dajmy mu wolność jeśli jego miłość jest równie silna nie będzie z niej korzystał w niecnych celach :) i odwrotnie

Gość gość
co to znaczy wolnośc, kochanki, burdele, znikanie na miesiące, pijaństwo,to ma być wolność, w małżenstwie nie ma MIŁOSCI tylko jest wspolny dom ,praca dzieci, rutyna

Gość gość
Poplątane to życie, ja jako teściowa nie wtrącam się raczej zawsze staję po stronie kobiety - mieszkają z nami ale niby osobno piętro niżej. Mój mąż emeryt, który nie ma co robić. Co prawda gotuje obiady dla wszystkich, ale po swojemu i ja musze to jeść, a jak nie mam ochoty to jest draka ( mam problemy z żoładkiem ). Synowe nie wiem czemu się nie lubią, a najgorsza jet moja córka - nie rozumię jej niechęci do wszystkich

Gość gość
może którąś z nich faworyzujesz

Gość gość
Staram się nie faworyzawać nikogo, nawet prezenty kupuję im podobne ( np na Mikołaja ). Czy córka jest zazdrosna - ale o kogo o wnuki czy o synowe -nie ma powodu. Staram się jak mogę, a czym bardziej się staram tym gorzej wychodzi.

... i tak bywa, jak mówią każdy dobry uczynek nie zostaje bez konsekwencji, i o ile zrozumiałbym ze pomoc obcemu odbija nam się czkawka ... bo czasem przez poczucie zobowiązania taki obcy może nas nie lubić za takie dobro, o tyle w rodzinie powinno to procentować pozytywnie a tak często nie jest. No cóż, czasem staramy się jak możemy i dajemy komuś coś co uważamy ze jest mu potrzebne, pomagamy jak możemy ...a okazuje się to nie jest akurat jego marzeniem ... tak jak to bywa z nietrafionymi prezentami ....

Gość gość
już sobie to wyobrażam ,mam 3 synów czyli będa 3 synowe ,