Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z karmieniem jedna z piersi

Polecane posty

Gość gość

Mam problem. Moze ktoras z Was wie jak mi pomoc. Moj syn ma 2,5 miesiaca i jest karmiony piersia. Do tej pory wszystko przebiegalo super. Niestety od kilku dni mam problem z karmieniem prawa piersia. Maly ciagnie po kilka razy i puszcza piers po czym szuka jej znowu. Dzieje sie tak tylko z prawa piersia, przy lewej pije normalnie. Wyglada to tak jakby chcial zlapac oddech wie myslalam ze moze ma zatkany nos, ale nie widze zeby cos w nim bylo. Zakroplilam go sola fizjologiczna i probowalam wyczyscic aspiratorem, ale nos jest czysty. Maly nie placze przy tym wypuszczaniu piersi, ale jest to bardzo uciazliwe. Dzieje sie tak przy kazdym karmieniu nawet w nocy. Czy ktoras z Was wie co moze byc przyczyna?

Gość gość
Nikt nie moze mi pomoc? :-(

Gość gość
A brodawki masz takie same? Mój się wkurzał z kolei przy lewej, bo brodawka była praktycznie płaska i gorzej mu było złapać. Inny pomysł- dziecko lubi leżeć na jednym boku, spróbuj w takim razie karmić w pozycji spod pachy. U mnie skończyło się tym że źle łapał brodawkę, była poraniona, zanim doszłam do ładu ze wszystkim karmiłam głównie jedną piersią (widać było różnicę w rozmiarach niestety). Prawą nakarmiłam i zostawało jeszcze, lewą jak dałam musiałam prawą dokarmiać. Z prawej mogłam rano ściągnąć 120-150 ml mleka, z lewej- 50... Ale mleka nie brakowało, wyrównało się to jakoś.

Gość gość
Brodawki mam takie same. Nie mialam nigdy poranionych brodawek - maly od poczatku wlasciwie ssal. Karmie naprzemiennie z obu piersi. Ostatnio dostawal kilka razy butle z moim mlekiem bo pracuje dorywczo 3-4 razy w tyg. ale nie jest to wiecej niz jedno karmienie dziennie no i gdyby to bylo od tego to mysle ze problem dotyczylby obu piersi... Przechodzimy teraz skok rozwojowy, moze to ma jakis zwiazek?

Gość gość
może leci mu z niej za szybko mleko?

Gość gość
No to mozliwe bo mam wrazenie ze ta piers produkuje wiecej mleka i zawsze jest pelniejsza. Ale nawet jak go probuje karmic pod gorke zeby lecialo wolno to jemu to tez nie pasuje...

Gość gość
trzeba się przemęczyć, raz dwa piersi dopasują produkcję a maluch nauczy się szybciej łykać. Przed podaniem tej piersi ściągnij trochę aby nie tryskało i dalej karm pod górkę.